Μεγάλη η φοροδιαφυγή στις τουριστικές περιοχές
Υψηλή παραβατικότητα που φθάνει μέχρι και το 100%, στις περιπτώσεις που ελέγχθηκαν. αποκαλύπτεται από τους ελέγχους που πραγματοποίησε το ΣΔΟΕ στο διάστημα από 16 έως και 22 Ιουλίου. Από τους ελέγχους προέκυψε ότι 409 επιχειρήσεις ήταν παραβάτες και καταλογίστηκαν 2.020 παραβάσεις.
Υψηλή παραβατικότητα που φθάνει μέχρι και το 100%, στις περιπτώσεις που ελέγχθηκαν. αποκαλύπτεται από τους ελέγχους που πραγματοποίησε το ΣΔΟΕ στο διάστημα από 16 έως και 22 Ιουλίου.
Ειδικότερα σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών στο διάστημα αυτό το ΣΔΟΕ διενήργησε 838 ελέγχους σε επιχειρήσεις εστίασης, μπαρ, κέντρα διασκέδασης, ενοικιαζόμενες πολυτελείς κατοικίες και υπαίθριες αγορές.
Από τους ελέγχους προέκυψε ότι 409 επιχειρήσεις ήταν παραβάτες και καταλογίστηκαν 2.020 παραβάσεις.
Η παραβατικότητα ανά περιοχή ήταν:
Εύβοια 100%,
Φωκίδα 80%,
Θήρα 79,31%,
Πάρος 75,76%,
Λακωνία 71,27%,
Ίος 66,67%,
Αττική 60%,
Κρήτη 56,83%,
Λουτράκι – Παραλία Ξυλοκάστρου 52,85%,
Πόρτο Χέλι Ερμιόνη 50%,
Κέρκυρα 46%,
Ρόδος 44%,
Μύκονος 43,75%,
Σύρος 42,11%,
Χαλκιδική 40%,
Πιερία 33%,
Τήνος 26,67%.
Επίσης σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από κοινό συνεργείο ΣΔΟΕ, ΕΛ.ΑΣ. και Λιμενικού Σώματος, ελέγχθηκε το σύνολο των επιχειρήσεων πλανοδίου εμπορίου στη Νάουσα της Πάρου. Καταλογίστηκαν 9 παραβάσεις σε ισάριθμες επιχειρήσεις και απομακρύνθηκαν όσοι διέθεταν προϊόντα παραεμπορίου και απομιμητικά προϊόντα, προκειμένου να δραστηριοποιηθούν στο χώρο οι νόμιμες επιχειρήσεις.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γουατεμάλα: Σε «κατάσταση πολιορκίας» κηρύχθηκε η χώρα μετά τις δολοφονίες αστυνομικών από συμμορίες
- Πορτογαλία: Ο ακροδεξιός υποψήφιος περνάει στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών
- Γουατεμάλα: 7 αστυνομικοί δολοφονούνται από συμμορίες μετά τις εξεγέρσεις σε φυλακές
- Συναγερμός για μεγάλη πυρκαγιά σε εργοστάσιο στις Αχαρνές
- Γροιλανδία: ΕΕ και Βρετανία δεσμεύονται για την κυριαρχία της Δανίας, λέει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Ελαφρύτερα εκκαθαριστικά
- Δεκατρία σιδηροδρομικά δυστυχήματα με νεκρούς στην Ισπανία από τις αρχές του αιώνα
- Συρία: Ο επικεφαλής των κουρδικών δυνάμεων επιβεβαιώνει τη συμφωνία εκεχειρίας που ανακοίνωσε ο αλ Σάρα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442