Στο τέλος Μαρτίου 2014 η πώληση ποσοστού της Eurobank
Σε ορίζοντα εξαμήνου θα πωληθεί σε ιδιώτη στρατηγικό επενδυτή του εξωτερικού σημαντικό μερίδιο των μετοχών της Eurobank που κατέχει σήμερα το ΤΧΣ. Στο επικαιροποιημένο Μνημόνιο, που θα δοθεί εντός της εβδομάδας στη δημοσιότητα, αναφέρεται η δέσμευση της κυβέρνησης να διαθέσει μέχρι το τέλος Μαρτίου 2014 σε διεθνή στρατηγικό επενδυτή ένα «ουσιαστικό μερίδιο» των μετοχών της Eurobank. Προς τον σκοπό αυτό, η κυβέρνηση θα πρέπει να διορίσει μέχρι το τέλος Αυγούστου 2013 συμβούλους για την διαδικασία πώλησης.
Σε ορίζοντα εξαμήνου θα πωληθεί σε ιδιώτη στρατηγικό επενδυτή του εξωτερικού σημαντικό μερίδιο των μετοχών της Eurobank που κατέχει σήμερα Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).
Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, στο επικαιροποιημένο Μνημόνιο που θα δοθεί εντός της εβδομάδας στη δημοσιότητα, αναφέρεται η δέσμευση της κυβέρνησης να διαθέσει μέχρι το τέλος Μαρτίου 2014 σε διεθνή στρατηγικό επενδυτή ένα «ουσιαστικό μερίδιο» των μετοχών της Eurobank.
Προς τον σκοπό αυτό, η κυβέρνηση θα πρέπει να διορίσει μέχρι το τέλος Αυγούστου 2013 συμβούλους για την διαδικασία πώλησης.
Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο Μνημόνιο, οι σύμβουλοι πώλησης θα αναπτύξουν έως τα μέσα Οκτωβρίου «πλατφόρμα ενημέρωσης» (data -room) για τα οικονομικά αποτελέσματα τράπεζας που θα απευθύνεται στους δυνητικούς επενδυτές και θα τους επιτρέψει να ξεκινήσουν την διαδικασία οικονομικού και νομικού ελέγχου (due diligence), το αργότερο, έως το τέλος Νοεμβρίου 2013.
Μάλιστα, τρόικα και κυβέρνηση συμφώνησαν η όλη διαδικασία να δομηθεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να δοθούν πρόσθετα κίνητρα για την συμμετοχή σε αυτή επενδυτών που θα επιθυμούσαν μελλοντικά να αποκτήσουν την πλειοψηφία των μετοχών της Eurobank.
Αρχικά η τρόικα ζητούσε την πώληση του 25% συν μιας μετοχής της Eurobank ως τα τέλη Οκτωβρίου. Ωστόσο, η κυβέρνηση και το ΤΧΣ εξέφρασαν αντιρρήσεις υποστηρίζοντας πως ο χρόνος ήταν ελάχιστος και η διαδικασία θα μπορούσε να καταστεί άγονη λόγω ελλιπούς προετοιμασίας.
Επικαλέσθηκαν, δε, τον χρόνο που θα απαιτούσε η ενσωμάτωση του νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και της νέας Proton Bank στην Eurobank, τις ενδιάμεσες διαδικασίες για την υποβολή των πλάνων αναδιάρθρωσης (restructuring plans) των τραπεζών στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού (DG Comp), αλλά και τα stress test που θα πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του 2013.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Σάκης Ρουβάς: Πήρε αγκαλιά τη Νατάσσα Θεοδωρίδου και του ξανασκίστηκε το παντελόνι
- Πολιτική κόντρα για τους αγρότες – «Η κυβέρνηση σαν βαμπίρ έπεσε στις επιδοτήσεις για να τις μοιράσει σε Φραπέδες»
- Ο Τζόουνς θέλει Ολυμπιακό, αλλά η Παρτίζαν ακούει προτάσεις και συζητάει με την Dubai BC
- Εργαζόμενοι: Η δεύτερη δουλειά επιστρέφει – Στόχος η κάλυψη βασικών αναγκών
- Σημάδια ανάκαμψης για το ελαιόλαδο – Οι προοπτικές για την επόμενη δεκαετία
- Έξαλλος με τη διαιτησία ο Μουρίνιο: «Για εμένα κερδίσαμε 3-2» (vid)
- Γιατί η χτένα είναι… μπαμπούλας για τον σκύλο; – Ο τρόπος για να ξεπεράσει κάθε του ανησυχία
- Τα essentials για χιονισμένες εξορμήσεις
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 29.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/ken-cheung-yHST1WmTqzI-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442