
Ανοικτό ενδεχόμενο για «πιλοτική εφαρμογή» του ΦΠΑ 13% στην εστίαση
Στην επόμενη αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας από την τρόικα παρέπεμψε ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης το ζήτημα της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση στο 13%. Ο κ. Μαυραγάνης είπε, πάντως, την Παρασκευή στη Βουλή, ότι το μέτρο της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση θα μπορούσε κατ΄αρχάς να εφαρμοστεί «πιλοτικά».
Στην επόμενη αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας από την τρόικα παρέπεμψε ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης το ζήτημα της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση στο 13%.
Ο κ. Μαυραγάνης είπε, πάντως, την Παρασκευή στη Βουλή, ότι το μέτρο της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση θα μπορούσε κατ΄αρχάς να εφαρμοστεί «πιλοτικά».
Για το θέμα του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, ο υφυπουργός Οικονομικών, είπε ότι, εν αναμονή και των στοιχείων του Απριλίου, το υπουργείο σε συνεργασία με τους κυβερνητικούς εταίρους θα αξιολογήσει όλα τα δεδομένα.
Επιδίωξη είναι, όπως ανέφερε, να ελαφρυνθούν τα χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα, να αυξηθεί η κατανάλωση του πετρελαίου θέρμανσης η οποία θα οδηγήσει σε αύξηση των εισπράξεων από ΦΠΑ, να μην δημιουργηθεί κίνητρο για νόθευση, να μην δημιουργηθεί δημοσιονομικό κενό και να λειτουργήσει καλύτερα το μέτρο της χορήγησης του επιδόματος θέρμανσης.
Το θέμα της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση και του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης συζητήθηκε στη Βουλή με επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Παναγιώτη Ηλιόπουλου, ο οποίος κάλεσε την κυβέρνηση να αναθεωρήσει τα δύο μέτρα διότι απέτυχαν παταγωδώς.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Κατώτατος μισθός: Γιατί ένας 25χρονος μπορεί να παίρνει περισσότερα καθαρά
- Συνελήφθη 24χρονος για επικίνδυνη οδήγηση στη Θεσσαλονίκη: Έτρεχε με 171χλμ/ώρα με όριο τα 80
- Σε δύσκολη θέση ο Βαλβέρδε – Οι οπαδοί της Μπιλμπάο κούνησαν λευκές πετσέτες
- Κουτσούμπας: Η διέξοδος για τις γυναίκες βρίσκεται στη σύγκρουση με το σύστημα της εκμετάλλευσης και των πολέμων
- Από άστεγος σε εκατομμυριούχος: Ένα ξυστό των 20 δολαρίων χάρισε 1 εκατομμύριο σε άνδρα στις ΗΠΑ
- Στο χείλος του γκρεμού η Μονακό: Μεγάλες εντάσεις, αποχωρήσεις παικτών και στο… βάθος παραίτηση Σπανούλη
- Ήπειρος: Πώς εξελίσσεται η μετασεισμική ακολουθία μετά τα 5,3R – «Κύρια δόνηση» λέει ο Γκανάς στο in
- ΗΠΑ και Ισραήλ: Το σχέδιο για επιχείρηση ειδικών δυνάμεων για την κατάσχεση του πυρηνικού αποθέματος του Ιράν
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 0θ.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/raul-escobar-xP2-OoPaz6k-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442