Πρώτος τελικός για Ολυμπιακό και Βουλιαγμένη στις γυναίκες
Οπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή, Ολυμπιακός και Βουλιαγμένη αρχίζουν τις μονομαχίες τους για την κατάκτηση του τίτλου στην Α1 υδατοσφαίρισης των γυναικών. Η πρώτη αναμέτρηση διεξάγεται την Τετάρτη στις 4 μ.μ. στο κολυμβητήριο του Πειραιά. Την Τετάρτη αρχίζει και η σειρά του Ηρακλή με τον Τρίτωνα Αμαρουσίου, που διεκδικούν την τρίτη θέση της τελικής κατάταξης (στις δύο νίκες). Ο πρώτος αγώνας γίνεται στο Λάκκωμα Χαλκιδικής, αφού η «Γηραιός» τερμάτισε τρίτος στην κανονική περίοδο και έχει το πλεονέκτημα της εδρας.
Οπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή, Ολυμπιακός και Βουλιαγμένη αρχίζουν τις μονομαχίες τους για την κατάκτηση του τίτλου στην Α1 υδατοσφαίρισης των γυναικών. Η πρώτη αναμέτρηση διεξάγεται την Τετάρτη στις 4 μ.μ. στο κολυμβητήριο του Πειραιά, με διαιτητές τους Μοίραλη και Μπουδραμή, με τις δύο ομάδες να διεκδικούν την πρώτη από τις τρεις νίκες που απαιτούνται για την ανάδειξη του πρωταθλητή.
Είναι η πέμπτη σερί χρονιά που οι δύο ομάδες αναμετρώνται στους τελικούς με το τρόπαιο να… αλλάζει χέρια κάθε χρόνο. Το 2009 οι «ερυθρόλευκες» πήραν τον τίτλο με 3-2, νικώντας στον (επεισοδιακό) πέμπτο τελικό μέσα στη Βουλιαγμένη.
Το 2010, αν και ο Ολυμπιακός είχε πλεονέκτημα έδρας, τα κορίτσια του ΝΟΒ έκαναν… περίπατο και με 3-0 νίκες επέστρεψαν στην κορυφή, απ΄όπου αποκαθηλώθηκαν εκ νέου το 2011, όταν το συγκρότημα του Χάρη Παυλίδη πήρε με 3-1 νίκες τον τίτλο. Η ομάδα του Κώστα Δήμου πήρε τη ρεβάνς πέρυσι, επίσης με 3-1 νίκες.
Ο Ολυμπιακός έφτασε στους τελικούς με 16 νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις (σε κανονική περίοδο και ημιτελικούς πλέι-οφ), επικρατώντας της Βουλιαγμένη και στις δύο μεταξύ τους αναμετρήσεις, 11-9 στον Πειραιά και 7-6 στο Λαιμό. Παραταύτα, δύσκολα θα μπορούσε κάποιος να προσδώσει στις «ερυθρόλευκες» τον τίτλο του φαβορί, δεδομένου ότι πρόκειται για μία ομάδα με χαμηλό μέσο όρο ηλικίας και άρα άπειρη και «άγουρη» σε τέτοιου είδους καταστάσεις.
Ο ΝΟΒ έχει σαφώς μεγαλύτερη εμπειρία και αυτό που χρειάζεται για να διατηρήσει τα «σκήπτρα» είναι να ελέγξει το ρυθμό των αγώνων, αφού ο πάγκος του είναι πιο αδύναμος από πέρυσι (κυρίως λόγω της αποχώρησης των Μελιδόνη και Λαρά) και το γρήγορο τέμπο δεν τον ευνοεί. Η ομάδα του Πειραιά, από την πλευρά της, θα πρέπει πρώτα και κύρια να καταπολεμήσει το άγχος της και φυσικά να περιορίσει τα βασικά επιθετικά ατού της Βουλιαγμένης, αν θέλει να έχει τύχη στη σειρά. Συνοπτικά το πρόγραμμα των τελικών:
Την Τετάρτη αρχίζει και η σειρά του Ηρακλή με τον Τρίτωνα Αμαρουσίου, που διεκδικούν την τρίτη θέση της τελικής κατάταξης (στις δύο νίκες). Ο πρώτος αγώνας γίνεται στο Λάκκωμα Χαλκιδικής, αφού η «Γηραιός» τερμάτισε τρίτος στην κανονική περίοδο και έχει το πλεονέκτημα της εδρας. Αναλυτικά το πρόγραμμα των «μικρών» τελικών: