
Το μέλλον της Ευρώπης δεν είναι ο διχασμός βορρά-νότου, λέει ο Τσίπρας
Την κοινή διαπίστωση ότι με την ακολουθούμενη πολιτική οι χώρες του ευρωπαϊκού Νότου δεν μπορούν να ξεπεράσουν την κρίση, έκαναν ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και ο γγ του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Πορτογαλίας Αντόνιο Ζοζέ Σεγκούρο. Αργότερα, ο κ. Τσίπρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρώην πρόεδρο της χώρας, Μάριο Σοάρες.
Την κοινή διαπίστωση ότι με την ακολουθούμενη πολιτική οι χώρες του ευρωπαϊκού Νότου δεν μπορούν να ξεπεράσουν την κρίση, έκαναν ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και ο γγ του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Πορτογαλίας Αντόνιο Ζοζέ Σεγκούρο.
Ο κ. Τσίπρας, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στη χώρα, ανέφερε ότι παρά τις επιμέρους διαφορές υπήρξε συμφωνία για ανοιχτό διάλογο, διότι η συνεργασία των χωρών του Νότου και των πολιτικών δυνάμεων που επιδιώκουν μια βιώσιμη λύση εξόδου από την κρίση είναι απαραίτητη προϋπόθεση, κάτι που θα ενισχύσει και τη διαπραγματευτική τους δύναμη.
«Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι το μέλλον της Ευρώπης δεν είναι ο διχασμός ανάμεσα στο Βορρά και στο Νότο, δεν είναι η γερμανική Ευρώπη των πλεονασμάτων του Βορρά και της κοινωνικής διάλυσης στο Νότο.
» Το μέλλον της Ευρώπης είναι η αλληλεγγύη και πρέπει οι λαοί αυτό να το διεκδικήσουν» κατέληξε.
Τηλεφωνική εποικοινωνία με τον Μ.Σοάρες
Ο κ. Τσίπρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρώην πρόεδρο της Πορτογαλίας Μάριο Σοάρες, ο οποίος -λόγω προβλημάτων υγείας- δεν μπόρεσε να μετακινηθεί στην Λισαβόνα για την προγραμματισμένη συνάντησή του με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.
«Σας θαυμάζω για τα κατορθώματά σας και σας εύχομαι κάθε επιτυχία» είπε ο πρώην πρόεδρος και έστειλε μήνυμα στον ελληνικό λαό για την ανάγκη ενότητας των χωρών του νότου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Αίτημα για κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης του Δήμου Επιδαύρου λόγω Byron
- Συνταγή: Λουκουμάδες
- Θερμό επεισόδιο ανάμεσα σε Κίνα – Ιαπωνία με κινεζικά μαχητικά να «λοκάρουν» παρατεταμένα ιαπωνικά
- Το crypto θαύμα του Έρικ Τραμπ: Πώς πολλαπλασίασε την περιουσία του σε έναν χρόνο
- Wall Street: Μια νέα «αγαπημένη» μετοχή της (ξανά)ανακάλυψαν οι billionaires
- Προεδρικές εκλογές στην Ονδούρα: Ο ΟΑΚ ζητεί «επιτάχυνση» της καταμέτρησης
- Αλγερία: 14 νεκροί, 34 τραυματίες σε τροχαίο στο οποίο ενεπλάκη λεωφορείο
- Νομικό μέτωπο από Costco, Revlon και Kawasaki κατά των δασμών Τραμπ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 07.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/milky-way-4006343_1920-1-315x220.jpg)























![Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jinim-3-315x220.jpg)


![Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/goa-fire-315x220.jpg)

































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442