
H δημοσιονομική ανάταξη πρέπει να συνεχιστεί, λέει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε
Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε την Πέμπτη στο γερμανικό ραδιόφωνο ότι κανείς δεν είναι αντίθετος με την ανάπτυξη στην Ευρώπη, αλλά οι προσπάθειες για δημοσιονομική ανάταξη πρέπει να συνεχιστούν, σε απάντηση των σχολίων που διατυπώθηκαν αυτήν την εβδομάδα από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής υπέρ της άμβλυνσης της πολιτικής λιτότητας στην Ευρώπη.
Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε την Πέμπτη στο γερμανικό ραδιόφωνο ότι κανείς δεν είναι αντίθετος με την ανάπτυξη στην Ευρώπη, αλλά οι προσπάθειες για δημοσιονομική ανάταξη πρέπει να συνεχιστούν, σε απάντηση των σχολίων που διατυπώθηκαν αυτήν την εβδομάδα από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής υπέρ της άμβλυνσης της πολιτικής λιτότητας στην Ευρώπη.
«Κανείς δεν είναι αντίθετος με την ανάπτυξη, το λέω και το ξαναλέω ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα στην Ευρώπη είναι η ανεργία των νέων» δήλωσε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προσθέτοντας ότι αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αυξηθούν τα επίπεδα του χρέους.
«Χρειαζόμαστε σταθερότητα και βιώσιμη ανάπτυξη» απάντησε σε ερώτηση σχετικά με τα σχόλια του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο ότι η λιτότητα έχει φθάσει στα όριά της ως προς την λαϊκή υποστήριξη.
Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, περιλαμβανομένης της Γαλλίας, πρέπει να συνεχίσουν τις μεταρρυθμίσεις για να αντιμετωπίσουν τα ελλείμματα και ότι οι ισχύουσες συνθήκες επιτρέπουν την ευελιξία που χρειάζεται για την προσαρμογή στις οικονομικές εξελίξεις.
«Η Γαλλία πρέπει να ακολουθήσει τον δρόμο των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων» είπε αναφερόμενος στο υψηλό κόστος εργασίας και στις δαπάνες της δημόσιας διοίκησης. «Πρέπει να υπάρξει αντιμετώπιση βήμα-βήμα για να είναι αξιόπιστη» σημείωσε, τονίζοντας ότι μόνον τότε μπορεί κανείς να μιλά για ευελιξία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Συνταγές: Street food από σπίτι
- Ιαπωνία: Μεγάλη άνοδος στο χρηματιστήριο μετά τον εκλογικό θρίαμβο της Τακαΐτσι
- Το κλειδί για να βγάλεις χρήματα από τον χρυσό είναι η αστάθεια, λέει έμπορος πολύτιμων μετάλλων
- Διατροφή: Μπορούμε να απολαύσουμε και πάλι το φαγητό;
- Καιρός: Βροχές σε όλη τη χώρα και αφρικανική σκόνη σε νότια και δυτικά – Πέφτει η θερμοκρασία
- Ακίνητα: Πώς τα διαζύγια και οι singles ανεβάζουν τα ενοίκια – Η νέα πραγματικότητα της στέγης
- Ο Φάρος της Αλεξάνδρειας παίρνει «σάρκα και οστά» με τη βοήθεια της τεχνολογίας: Το θαύμα που ξαναχτίζεται σε 3D
- Αυτό που διαβάζουν οι άνδρες: Η επιστήμη ξέρει τι βιβλία τους αρέσουν
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 09.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/gurpreet-singh-BGUt0Fq1I78-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442