Μειώθηκε η εξάρτηση των ελληνικών τραπεζών από ΕΚΤ και ΤτΕ τον Μάρτιο
Κατά περίπου 4 δισ. ευρώ μειώθηκε η εξάρτηση των ελληνικών τραπεζών από την χρηματοδότηση της ΕΚΤ, αλλά και τον Μηχανισμό Έκτακτης Ρευστότητας (ELA) το Μάρτιο, σε σύγκριση με Φεβρουάριο. Το χρηματοδοτικό κενό των ελληνικών τραπεζών το Μάρτιο που καλύφθηκε από αυτούς τους μηχανισμούς, περιορίστηκε στα 91,95 δισ. ευρώ, από τα 96,3 δισ. ευρώ που ήταν το Φεβρουάριο, εξέλιξη που αντανακλά την συνεχή μείωση των χορηγήσεων, αλλά και την επιστροφή των καταθέσεων.
Κατά περίπου 4 δισ. ευρώ μειώθηκε η εξάρτηση των ελληνικών τραπεζών από την χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, αλλά και τον Μηχανισμό Έκτακτης Ρευστότητας (ELA) το Μάρτιο, σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα.
Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος το χρηματοδοτικό κενό των ελληνικών τραπεζών το Μάρτιο που καλύφθηκε από τους παραπάνω μηχανισμούς, περιορίστηκε στα 91,95 δισ. ευρώ από τα 96,3 δισ. ευρώ που ήταν το Φεβρουάριο.
Πιο αναλυτικά η χρηματοδότηση των τραπεζών από την ΕΚΤ υποχώρησε το Μάρτιο στα 70,73 δισ. ευρώ από 75,23 δισ. ευρώ που ήταν τον προηγούμενο μήνα.
Η χρηματοδότηση τους από τον ELA διατηρήθηκε σχεδόν αμετάβλητη στα 21,22 δισ.ευρώ, από 21,16 δισ. ευρώ τον Φεβρουάριο.
Η εξέλιξη αυτή αντανακλά σε μεγάλο βαθμό την συνεχιζόμενη μείωση των χορηγήσεων η οποία όμως συνοδεύεται με επιστροφή των καταθέσεων.
Όπως επανέλαβε σήμερα (Τρίτη) ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας από τον Ιούλιο μέχρι και τον Μάρτιο έχουν επιστρέψει στις ελληνικές τράπεζες καταθέσεις 20 δισ. ευρώ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- ΕΕ: Βαθαίνει το μισθολογικό χάσμα – Μπορούν οι συλλογικές συμβάσεις να λειτουργήσουν ως ανάχωμα;
- Ο Άνταμ Σίλβερ αποκάλυψε ότι η Παρί Σεν Ζερμέν ετοιμάζεται για το NBA Europe
- Greece Pushes Energy Hub Role Linking Saudi Arabia to Europe
- Αιτωλοακαρνανία: Στον ανακριτή ο 44χρονος για τη δολοφονία του 50χρονου – Τι είπε στους αστυνομικούς όταν τον συνέλαβαν
- Αυστραλία: Ένας έφηβος τραυματίστηκε σοβαρά σε επίθεση καρχαρία
- Σοκ στην Μπουντεσλίγκα: Η Άιντραχτ απολύει τον Τόπμελερ!
- Αγνοούνται οκτώ ορειβάτες στον Ταΰγετο – Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης
- Γαρυφαλλιά Καληφώνη: Κανείς δεν είναι πλήρης επειδή δείχνει πλήρης στα social media
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 18.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/spenser-sembrat-i607NbWkXow-unsplash-315x220.jpg)


























![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και τα Don’ts της εβδομάδας [18.01 – 24.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/POSTER-copy-7-315x220.jpg)
































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442