Σόου Διαμαντίδη και κούλουμα στην Ελευσίνα για τον Παναθηναϊκό
Με τον Διαμαντίδη να πετυχαίνει 20 πόντους (6/8 τρίποντα) σε 23 λεπτά συμμετοχής ο Παναθηναϊκός πέρασε νικηφόρα από την Ελευσίνα επικρατώντας 77-59 του τοπικού Πανελευσινιακού στην αυλαία της 20ής αγωνιστικής της Α1 μπάσκετ και πλέον ετοιμάζεται για το σούπερ ντέρμπι της Ευρωλίγκα με τη Ρεάλ στη Μαδρίτη την Πέμπτη.
Με τον Διαμαντίδη να πετυχαίνει 20 πόντους (6/8 τρίποντα) σε 23 λεπτά συμμετοχής ο Παναθηναϊκός πέρασε νικηφόρα από την Ελευσίνα επικρατώντας 77-59 του τοπικού Πανελευσινιακού στην αυλαία της 20ής αγωνιστικής της Α1 μπάσκετ και πλέον ετοιμάζεται για το σούπερ ντέρμπι της Ευρωλίγκα με τη Ρεάλ στη Μαδρίτη την Πέμπτη.
Ο Παναθηναϊκός «πάτησε γκάζι» στο β΄ μέρος στην Ελευσίνα για να φτάσει άνετα στη νίκη. Στην τελευταία θέση παρέμειναν οι γηπεδούχοι με 16 ήττες.
Όσο οι παίκτες του Παναθηναϊκού προσπαθούσαν να βρουν… κίνητρο και να βγάλουν απ’ το μυαλό της τον αγώνα της Πέμπτης (21/3) με τη Ρεάλ Μαδρίτης, δηλαδή σε ολόκληρο το α΄ μέρος, ο Πανελευσινιακός κοιτούσε κατάματα τους «πράσινους». Με κάρφωμα του Εζιουκού, η ομάδα της Ελευσίνας προηγήθηκε 12-4. Οι παίκτες του Πεδουλάκη απάντησαν με επιμέρους σκορ 1-12 και προηγήθηκαν 16-13. Μαγκουνής και Διαμαντίδης πέτυχαν από ένα τρίποντο για την ομάδα τους, για να διαμορφώσει το σκορ πρώτης περιόδου ο Εζιουκού, 18-19.
Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν πάλι 26-23 και μέχρι το ημίχρονο έγινε κλειστό παιχνίδι: μπορεί ο Παναθηναϊκός να είχε διπλάσια ριμπάουντ (25 έναντι 12 της Ελευσίνας στο πρώτο 20λεπτο), αλλά είχε και… τριπλάσια λάθη (3 η Ελευσίνα – 9 οι «πράσινοι»). Με κάθε ομάδα να έχει ευστοχήσει σε 6 τρίποντα, ισορροπία και στα δίποντα, ήταν οι βολές (11/13 για τον Παναθηναϊκό, 3/6 για τον Πανελευσινιακό) που επέτρεψαν στους παίκτες του Πεδουλάκη να πάνε στα αποδυτήρια με μικρό προβάδισμα. Διαμαντίδης (12π.) και Γκιστ (10π.) ήταν αυτοί που ξεχώρισαν με τη λήξη της 2ης περιόδου (33-39) από πλευράς φιλοξενούμενων, ενώ Μαγκουνής και Εζιουκού είχαν σημειώσει από 10 πόντους για την ομάδα του Γιώργου Σκαραφίγκα.
Στην 3η περίοδο, ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με επιμέρους σκορ 4-14 και μέχρι το 30΄… το είχε διευρύνει σε 9-20, με «κλειδί» την πιεστική άμυνα. Ο Διαμαντίδης με διαδοχικούς πόντους έδωσε το έναυσμα στους συμπαίκτες του και έκτοτε λύσεις έδωσαν οι Λάσμε, Ούκιτς, Τσαρτσαρής και Ματσιούλις μέχρι το 42-59 στο 30΄. Στην 4η περίοδο, ο Πεδουλάκης ξεκούρασε τον Διαμαντίδη, που είχε πετύχει 20 πόντους σε 19 λεπτά συμμετοχής, με τον αντικαταστάτη του Βασίλη Ξανθόπουλο να πετυχαίνει 6 πόντους… αλλά κυρίως να μοιράζει 10 ασίστ (!).
Στο «5» έπαιξε ο Σκορδίλης στα τελευταία πέντε λεπτά, αντί του Σχορτσανίτη που ούτως ή άλλως είχε προσφέρει μόνο 5 πόντους και 1 ριμπάουντ σε 16 λεπτά, ενώ ο Χάρης Γιαννόπουλος ήταν πολύ καλός στο τέλος για τους «πράσινους».
Η ελληνική πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ Survivors - Ξαναγράφοντας το μύθο της θα γίνει την Παρασκευή 13 Μαρτίου, στις 18:00, στην αίθουσα Τζων Κασσαβέτης στο πλαίσιο του 28ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.
Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έκανε τις καθιερωμένες δηλώσεις ενόψει του αγώνα με τον ΠΑΟΚ (8/3, 21:00) και αναφέρθηκε στην ετοιμότητα του Ντάνιελ Ποντένσε και την πιθανή συμμετοχή του στο μεγάλο παιχνίδι.
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς και Νόβακ Τζόκοβιτς διατηρούν πολύ καλές σχέσεις κι έτσι θα παίξουν μαζί στο διπλό του Indian Wells – Πότε θα κάνει πρεμιέρα το ελληνοσερβικό δίδυμο.
Συναγερμός για τον Κριστιάνο Ρονάλντο καθώς ο προπονητής του Πορτογάλου σταρ της Αλ Νασρ αποκάλυψε πως ίσως τα πράγματα με τον τραυματισμό του να είναι σοβαρότερα από ότι αρχικά είχε φανεί.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας