Ανταγωνιστικό, ευρωπαϊκό Ολυμπιακό ονειρεύεται ο Μίτσελ
Τη φιλοδοξία του για έναν ακόμα πιο ανταγωνιστικό και δυνατό Ολυμπιακό στην Ευρώπη επανέλαβε τη Δευτέρα ο Μίτσελ, ο οποίος αυτήν την ώρα φιλοξενείται από τηλεοπτική εκπομπή.
Τη φιλοδοξία του για έναν ακόμα πιο ανταγωνιστικό και δυνατό Ολυμπιακό στην Ευρώπη επανέλαβε τη Δευτέρα ο Μίτσελ, ο οποίος αυτήν την ώρα φιλοξενείται από τηλεοπτική εκπομπή.
Ειδικότερα, ο Ισπανός τεχνικός – ο οποίος δίνει συνέντευξη σε εκπομπή της NOVA – δήλωσε:
Τις πρώτες του εντυπώσεις στην Ελλάδα: «Οι εντυπώσεις είναι πάντα καλές. Θετικές. Είναι ένα ποδόσφαιρο ωραίο και ανταγωνιστικό το ελληνικό. Μου αρέσει πολύ που ο κόσμος είναι κοντά στις ομάδες και το ζει τόσο πολύ και τόσο έντονα».
Την ακόμα πιο καλή παρουσία στην Ευρώπη: «Φυσικά αυτό είναι το όνειρό μου. Ο Ολυμπιακός ήδη ανταγωνίζεται μεγάλες ομάδες στην Ευρώπη. Έχουν βελτωθεί πολύ τα αποτελέσματά του. Θέλουμε να γίνουμε πιο ανταγωνιστικοί, πιο δυνατοί και πιο συμπαγείς σαν ομάδα. Δεν είναι κάτι που θέλω μόνο εγώ. Το θέλει και ο κόσμος του Ολυμπιακού».
Την εικόνα που είχε για τον Ολυμπιακό: «Γνώριζα από πριν την ομάδα. Την είχα παρακολουθήσει. Και εάν είχα κάποια αμφιβολία, αυτό που είδα στο γήπεδο μου την… έσβησε. Ο κόσμος δεν θέλει μόνο τη νίκη. Θέλει και καλό ποδόσφαιρο. Αυτό μοιάζει πολύ με το ποδόσφαιρο από εκεί που προέρχομαι εγώ».
Την σύγκριση με τον Ερνέστο Βαλβέρδε και το εάν θέλει και αυτός να γίνει σύνθημα: «Είναι μία πρόκληση για εμένα. Αυτό είναι η ιδέα. Αυτό πο έκανε ο Ερνέστο ήταν πολύ καλό. Ήξερε να δουλεύει πολύ σωστά. Όλοι του χρωστάμε ευγνωμοσύνη για την πολύ καλή δουλειά του. Ελπίζω να μπορέσω να τον πλησιάσω σε επίπεδο είτε με τραγούδι είτε χωρίς τραγούδι».
Τα στατιστικά που θέλει να περάσει στον Ολυμπιακό: «Ήδη είμαι πέντε εβδομάδες στον Ολυμπιακό. Αυτό είναι ένα μικρό διάστημα για να δούμε αλλαγές. Αυτό που προσπαθώ είναι να κερδίσω τους ποδοσφαιριστές και να πάρω το μάξιμουμ των δυνατοτήτων τους. Αυτό μπορεί να μην φάνηκε χθες αλλά είμαστε σε καλό δρόμο, σε σχέση με αυτό που θέλουμε να πετύχουμε. Θέλω να ευχαριστήσω τους ποδοσφαιριστές που κάνουν μεγάλη προσπάθεια να ευχαριστήσουν τους προπονητές του και χωρίς αυτούς δεν μπορούμε να κάνουμε».
Τα λόγια του στους ποδοσφαιριστές: «Το γεγονός ότι είμαστε πρωταθλητές δείχνει κάποια πράγματα για τη δουλειά και τους ποδοσφαιριστές. Αυτό δείχνει και τη δουλειά του προηγούμενου προπονητή. Αυτό που είπα στους ποδοσφαιριστές είναι πως στόχος δεν είναι μόνο να κερδίσεις τον τίτλο, αλλά όλα τα παιχνίδια, αλλά και το Κύπελλο».
Το αν θα δει τα επόμενα ματς ως ευκαιρία για συμπεράσματα ενόψει της ερχόμενης σεζόν ή θα παρουσιάσει την καλύτερη ενδεκάδα μόνο για τη νίκη: «Πιστεύω ότι μπορούν να γίνουν και τα δύο. Ο σύλλογος παίζει παντού για να κερδίζει. Είναι αυτό που το χρειάζεται η φανέλα, ο σύλλογος, η ιστορία, οπότε δεν μπορούμε να είμαστε αδιάφοροι σε αυτοί. Θέλουμε να βάζουμε τους παίκτες που θα είμαστε σίγουροι πως θα μας δώσουν τη νίκη. Ο λόγος που ήρθα ήταν ότι είμαστε ήδη πρωταθλητές και μπορούμε να σχεδιάσουμε τη νέα σεζόν». Το αν είναι στόχος να κατεβάσει τον μέσο όρο ηλικίας του ρόστερ του Ολυμπιακού: «Θέλουμε και πιστεύουμε ότι μπορούμε να έχουμε ως βάση μας τους Έλληνες παίκτες. Είναι ελληνική ομάδα. Η βάση θα πρέπει να είναι ο Αβραάμ, ο Μανωλάς, ο Σιόβας, ο Βλαχοδήμος, ο Μανιάτης. Είμαστε στην Αθήνα και είναι η δική τους ομάδα. Έτσι είναι προτιμότερο να βλέπουμε πως οι παίκτες που βγαίνουν από την ομάδα είναι οι Έλληνες. Είναι η γνώμη μου αυτή. Αυτή είναι η προσωπική μου άποψη. Πρέπει να αλλάξει η ιδέα ότι έρχονται παίκτες μόνο για τη σύνταξη. Να έρχονται και να παίζουν». Το αν γνωρίζει κάτι περισσότερο για την υπόθεση του Μπόατενγκ και τους παίκτες που αγωνίζονται σε άλλες ομάδες: «Θα έρθει κόσμος το καλοκαίρι. Ελπίζω να μην έρθει προπονητής (σ.σ. γέλια). Ε΄’ιοναι παίκτες που ανήκουν στο σύλλογο. Αυτό σημαίνει πως είναι ενδιαφέρουσες περιπτώσεις και σε αυτό θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε. Αυτό που έχω να πω είναι πως για όλους τους ποδοσφαιριστές που εξετάζει η ομάδα, μου ζητάν την γνώμη μου, δεν είμαι εγώ που αποφασίζω, αλλά έχω άποψη».
Το αν παρακολουθεί τους παίκτες που ανήκουν στον Ολυμπιακό και αγωνίζονται σε άλλες ομάδες: «Δεν παρακολουθώ μόνο τους παίκτες αυτούς, αλλά βλέπω όλο το ελληνικό πρωτάθλημα. Δεν χρειάζεται να κάνω μεγάλη προσπάθεια γιατί μου αρέσει το ποδόσφαιρο».
Το αν έχει ξεχωρίζει κάποιον: «Ναι αλλά αυτό θέλω να το πω κατ’ ιδίαν στη διοίκηση. Αν δεν σας πειράζει».
Αν μπορεί μια ομάδα να παραμείνει σε εγρήγορση εάν κατακτά τον τίτλο από την 25η αγωνιστική: «Είναι θετικό ότι έχουμε πάρει από τώρα το πρωτάθλημα. Όπως κα για τον προηγούμενο προπονητή. Αυτό που είπα στους παίκτες είναι ότι πρέπει να κερδίσει όλα τα ματς όταν φοράς αυτή την φανέλα. Και αυτό που είπα στους παίκτες είναι ότι θέλω 10 νίκες. Πλέον έχουμε άλλους τέσσερις αγώνες και το Κύπελλο. Πρέπει να νικάς. Είναι κάτι που το χρειάζεται ο σύλλογος. Εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε δοκιμές. Θα βάλουμε τους παίκτες που θα μας βοηθήσουμε ότι θα πάρουμε το ματς. Προτίμησα να έρθω νωρίτερα γιατί γνωρίζαμε ότι θα πάρουμε το τίτλο νωρίτερα και έχουμε χρόνο να προετοιμάζουμε τη νέα ομάδα».
Για τους δανεικούς (Τάτο και Ζαραδούκα), πόσο επιθυμεί να είναι το ρόστερ: «Υπάρχουν 8-10 παίκτες δανεικοί. Πρέπει να τους δούμε. Το πολύ 28 παίκτες θέλουμε στην προετοιμασία. Πρέπει να σκεφτούμε και την Ακαδημία».
Για την προετοιμασία: «Θα είναι από τις 8 Ιουλίου. Οι βοηθοί μου πήγαν και είδαν το Ζεεφελντ. Θέλουμε ένα μέρος σαν και αυτό».
Για τους παίκτες που θα αποτελέσουν παρελθόν: «Είναι παίκτες των οποίων τα συμβόλαια λήγουν. Η διοίκηση έχει την άποψή μου. Θα είναι έλλειψη σεβασμού όμως να αναφέρω τώρα τι νομίζω»
Τι είδους παίκτης λείπει από τη μεσαία γραμμή του Ολυμπιακού: «Έχουμε ήδη έναν παίκτη για το κέντρο. Δεν ξέρω γιατί αλλά βλέπω και βελτίωση και σε άλλους παίκτες. Για τον λόγο αυτό ήρθα νωρίς. Για να δω πως θα ανταποκριθούν παίκτες. Δεν πρόκειται να κάνω μεταγραφές και να αλλάξουν οι παίκτες επειδή είμαι ένας νέος προπονητής και ίσως να έχω την ευκαιρία να το κάνω»
Χαφ τύπου Μίτσελ έχει υπόψη του και μπορεί να προτείνει: «Θα μπορούσα και ίσως να έχω… Αλλά πριν δω τις δυνατότητες που έχουν οι παίκτες που ανήκουν ήδη στην ομάδα δεν μπορώ και δεν θέλω να κάνω κάτι. Πιστεύω ότι αυτό είναι πιο καλό και πιο σωστό. Αν αλλάξουμε λίγο την ψυχολογία σε κάποιους παίκτες θα είναι έκπληξη αυτό που θα δούμε. Με ρωτά ο κόσμος… Πιστεύετε ότι στα αλήθεια γνωρίζετε τον Βλαχοδήμο. Τον Φέισα. Δεν έχετε δει τους παίκτες να βελτιώνονται; Δείχνουμε την αγάπη μας στον Αβραάμ όχι γιατί είναι ο αρχηγός αλλά είναι ένας παίκτης μεγάλης κλάσης. Είδα 14-15 παιχνίδια. Και σε κανένα από αυτά δεν είσαι έτσι τον Χολέβα. Και δεν είναι από τον προπονητή η αλλαγή αυτή. Αλλά από τον παίκτη. Ο Βλαχοδήμος αποδεικνύει ότι δεν έρχεται ο Ρονάλντο, αλλά θέλει να γίνει σαν τον Ρονάλντο».
Για τον Αβραάμ Παπαδόπουλο και τους παίκτες που γράφονται ότι χρειάζονται: «Πριν την χθεσινή βραδιά κανείς δεν περίμενε τον Αβράαμ έτσι. Έχω περάσει τέτοιο τραυματισμό και ξέρω ότι είναι σημαντικό μια τέτοια εμφάνιση. Είναι μια φανταστική αίσθηση. Μέχρι χθες μπορεί κάποιοι οπαδοί μας να πίστευαν ότι θέλουμε και έναν κεντρικό αμυντικό».
Για το θέμα του τερματοφύλακα: «Οι δύο τερματοφύλακες έχουν συμβόλαιο., Αν υπήρχε η πιθανότητα να έρθει και ένας τρίτος τερματοφύλακας… γιατί όχι».
Για την Ευρώπη… τι μπορεί να πετύχει ο Ολυμπιακός: «Το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι να ανανεώνεται σε κάθε παιχνίδι η αίσθηση ότι είμαστε οι καλύτεροι στην Ελλάδα. Γιατί προέρχομαι από μια χώρα που πιστεύαμε ότι είμαστε πολύ καλοί αλλά όταν παίζαμε στο εξωτερικό δεν είχαμε αποτελέσματα. Αυτό άλλαξε και αυτό θα αλλάξουμε και στον Ολυμπιακό».
Για την Ευρώπη: «Το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι να ανανεώνεται σε κάθε παιχνίδι η αίσθηση ότι είμαστε οι καλύτεροι στην Ελλάδα. Γιατί προέρχομαι από μια χώρα που πιστεύαμε ότι είμαστε πολύ καλοί αλλά όταν παίζαμε στο εξωτερικό δεν είχαμε αποτελέσματα. Αυτό άλλαξε και αυτό θα αλλάξουμε και στον Ολυμπιακό. Ίσως να ήταν ένα καταπληκτικό ματς για τη Λεβάντες. Εάν δεν ξεχάσουμε τι συνέβη στο στάδιο αυτό στην Ισπανία τότες θα έχουμε κάνει κάτι πολύ σημαντικό. Όποιος κι αν δουλεύει στον Ολυμπιακό δεν μπορεί να κάνει διακρίσεις. Με σεβασμό και με ταπεινή έννοια, έχουμε υποχρέωση να σεβόμαστε αυτό»
Για το παιχνίδι της Μπαρτσελόνα με την Μίλαν για το Τσάμπιονς Λιγκ: «Αν κλειστεί πίσω η Μίλαν θα αποκλειστεί. Πρέπει να βγει μπροστά και να σκοράρει. Η Μπαρτσελόνα είναι μια ανεπανάληπτη ομάδα που περνάει δύσκολες στιγμές αλλά πάντα ξέρει να βγάζει τον χαρακτήρα της. Αυτό που λείπει δεν είναι η καθοδήγηση του προπονητή αλλά υποφέρουν όλοι γιατί περνάει δύσκολες στιγμές ένας άνθρωπος τους »
Για την εφετινή Ρεάλ: «Αυτή την εβδομάδα η Ρεάλ έδειξε πόσο μεγάλη είναι».
Για την κρίση: «Όπως στην Ισπανία έτσι και εδώ ξέρω ότι τα πράγματα δεν είναι καλά φαίνεται ότι ο κόσμος περνάει δύσκολα».