Μείωση των φόρων στα καύσιμα ζητά η Ομοσπονδία Πρατηριούχων
Στην «πρωτοφανή φορολογική επίθεση που εξαπέλυσε το κράτος στα υγρά καύσιμα και την ενέργεια συνολικά τα τελευταία χρόνια», αποδίδει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων-Εμπόρων Καυσίμων την πρώτη θέση που κατέλαβε η χώρα μας σε ό,τι αφορά τη δαπάνη για την αγορά βενζίνης σε μελέτη διεθνούς ειδησεογραφικού πρακτορείου.
Στην «πρωτοφανή φορολογική επίθεση που εξαπέλυσε το κράτος στα υγρά καύσιμα και την ενέργεια συνολικά τα τελευταία χρόνια», αποδίδει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων-Εμπόρων Καυσίμων την πρώτη θέση που κατέλαβε η χώρα μας σε ό,τι αφορά τη δαπάνη για την αγορά βενζίνης σε μελέτη διεθνούς ειδησεογραφικού πρακτορείου.
«Η πολιτική αυτή χωρίς να έχει τα ανάλογα αποτελέσματα για τα δημόσια έσοδα, γύρισε την ελληνική κοινωνία πολλές δεκαετίες πίσω, με χιλιάδες πολίτες να αδυνατούν να καλύψουν το κόστος των μετακινήσεών τους ή, ακόμη χειρότερα, το κόστος θέρμανσης», αναφέρει η Ομοσπονδία.
«Η μόνη ρεαλιστική πολιτική όχι μόνο για τους καταναλωτές αλλά και για να αυξηθούν τα έσοδα του Δημοσίου είναι η μείωση των φόρων στα καύσιμα σε ρεαλιστικά επίπεδα και η άρση επιβολής του ΦΠΑ επί των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης των καυσίμων. Η κυβέρνηση έχει υποχρέωση να αναδείξει το θέμα και να εξαντλήσει τα διαπραγματευτικά περιθώρια με την τρόικα προς την κατεύθυνση αυτή, αντί να υπερασπίζεται μια αποτυχημένη πολιτική που ζημιώνει και τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας», σημειώνει.
Η Ομοσπονδία των πρατηριούχων αναφέρει τέλος ότι οι υψηλές τιμές οφείλονται και στο γεγονός ότι ο ΦΠΑ 23% επιβάλλεται και στον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης, με αποτέλεσμα, κάθε φορά που αυξάνεται ο ΕΦΚ, οι καταναλωτές να υφίστανται διπλή επιβάρυνση και από την άνοδο του ΦΠΑ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Κατώτατος μισθός: Γιατί ένας 25χρονος μπορεί να παίρνει περισσότερα καθαρά
- Συνελήφθη 24χρονος για επικίνδυνη οδήγηση στη Θεσσαλονίκη: Έτρεχε με 171χλμ/ώρα με όριο τα 80
- Σε δύσκολη θέση ο Βαλβέρδε – Οι οπαδοί της Μπιλμπάο κούνησαν λευκές πετσέτες
- Κουτσούμπας: Η διέξοδος για τις γυναίκες βρίσκεται στη σύγκρουση με το σύστημα της εκμετάλλευσης και των πολέμων
- Από άστεγος σε εκατομμυριούχος: Ένα ξυστό των 20 δολαρίων χάρισε 1 εκατομμύριο σε άνδρα στις ΗΠΑ
- Στο χείλος του γκρεμού η Μονακό: Μεγάλες εντάσεις, αποχωρήσεις παικτών και στο… βάθος παραίτηση Σπανούλη
- Ήπειρος: Πώς εξελίσσεται η μετασεισμική ακολουθία μετά τα 5,3R – «Κύρια δόνηση» λέει ο Γκανάς στο in
- ΗΠΑ και Ισραήλ: Το σχέδιο για επιχείρηση ειδικών δυνάμεων για την κατάσχεση του πυρηνικού αποθέματος του Ιράν
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 0θ.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/raul-escobar-xP2-OoPaz6k-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442