Αποφάσεις ΤΑΙΠΕΔ για ΟΠΑΠ και Αστέρα Βουλιαγμένης
Κρίσιμες αποφάσεις για την επιτάχυνση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων θα λάβει την Τετάρτη το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ). Η διοίκηση θα εγκρίνει τα τεύχη προκήρυξης για την σύμβαση πώλησης του 33% του ΟΠΑΠ, αλλά και την έναρξη των διαδικασιών για την πώληση του Αστέρα Βουλιαγμένης.
Κρίσιμες αποφάσεις για την επιτάχυνση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων θα λάβει την Τετάρτη το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).
Η διοίκηση του Ταμείου θα εγκρίνει τα τεύχη προκήρυξης για την σύμβαση πώλησης του 33% του ΟΠΑΠ, αλλά και την έναρξη των διαδικασιών για την πώληση του Αστέρα Βουλιαγμένης.
Υπενθυμίζεται ότι στους ενδιαφερομένους περιλαμβάνονται οι BC Partners, Emma Delta, Gauselmann AG ,Intralot Holdings Luxemburg,Primrose Treasure Limited, Third Point και η TPG Capital.
Στη σύμβαση πώλησης του ΟΠΑΠ που θα δοθεί στους ενδιαφερόμενους επενδυτές αναμένεται να περιλαμβάνεται και όρος που προβλέπει ότι αν ο ανάδοχος πωλήσει εντός τριετίας τον Οργανισμό, το Δημόσιο θα εισπράξει τίμημα επί της υπεραξίας.
Η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ αναμένεται να λάβει αποφάσεις και για τον Αστέρα Βουλιαγμένης. Ο ανεξάρτητος απομιμητής αναμένεται να παρουσιάσει το υπολογιζόμενο τίμημα, αλλά και λεπτομέρειες σχετικές με την συμφωνία μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ και της Εθνικής Τραπέζης για το «Μικρό Καβούρι».
Ακόμη, δεν αποκλείεται να γίνει συζήτηση και για τη ΔΕΠΑ.
Κατά πληροφορίες, από την πώληση του ΟΠΑΠ η κυβέρνηση αναμένει έσοδα 1 δισ. ευρώ, από την πώληση της ΔΕΠΑ 250 εκατ. ευρώ και από την πώληση της ΔΕΣΦΑ 300 εκατ. ευρώ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Καιρός: Νεφώσεις με χιονόνερο, χιόνια και θυελλώδεις ανέμους- Περαιτέρω επιδείνωση από Τετάρτη
- Τέσσερα μέτρα για λιγότερα φάρμακα και στήριξη των γενοσήμων
- – Ήταν νευρικός, ήθελε απελπισμένα να γίνει «κάποιος»: Ο γιος του Μελ Μπρουκς για το αληθινό πρόσωπο πίσω από τη «μάσκα» του κωμικού
- Θυμός ή μίσος: Αυτές είναι οι διαφορές σύμφωνα με την επιστήμη
- Πολιτικός Διάλογος Ελλάδας – Τουρκίας χωρίς εκπλήξεις με το βλέμμα στο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας
- Γρίπη: Καλπάζει η μεταδοτικότητα- ασθμαίνοντας ακολούθησε ο εμβολιασμός
- Αυτές είναι οι ασφαλέστερες αεροπορικές εταιρείες του κόσμου για το 2026
- Δηλώσεις Καρυστιανού: Κι όμως, όσα είπε για τις αμβλώσεις δεν ήταν η αρχή – η εμμονή με τη θρησκεία και ο Αρχάγγελος στο πλευρό της
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442