Σε υψηλό 2 ετών ανήλθε ο δείκτης επενδυτικού κλίματος στην Ευρωζώνη
Η επιτυχής έκβαση του προγράμματος επαναγοράς ελληνικών κρατικών ομολόγων και τα θετικά στοιχεία για την απασχόληση στην Ισπανία, οδήγησαν τον δείκτη επενδυτικού κλίματος Sentix, τον Ιανουάριο, στο υψηλότερο επίπεδο των δύο τελευταίων ετών. Ο δείκτης Sentix σημείωσε άνοδο για πέμπτο συνεχή μήνα και διαμορφώθηκε στο -7 από -16,8 το Δεκέμβριο.
Η επιτυχής έκβαση του προγράμματος επαναγοράς ελληνικών κρατικών ομολόγων και τα θετικά στοιχεία για την απασχόληση στην Ισπανία, οδήγησαν τον δείκτη επενδυτικού κλίματος Sentix, τον Ιανουάριο, στο υψηλότερο επίπεδο των δύο τελευταίων ετών.
Ο δείκτης Sentix σημείωσε άνοδο για πέμπτο συνεχή μήνα και διαμορφώθηκε στο -7 από -16,8 το Δεκέμβριο.
Αναλυτές σε δημοσκόπηση του Reuters είχαν προβλέψει ότι θα διαμορφωθεί στο -15.
Τα στοιχεία ήταν καλύτερα του αναμενόμενου και αυτό οφείλεται σε μια σειρά παραγόντων όπως το επιτυχημένο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της Ελλάδας, η αναβάθμιση της χώρας από την Standard & Poor’s και η πτώση της ανεργίας στην Ισπανία τον Δεκέμβριο, γεγονόταν που αύξησαν την αισιοδοξία των επενδυτών.
Παράλληλα, σήμερα ανακοινώθηκε ότι οι τιμές παραγωγού σημείωσαν πτώση το Νοέμβριο, για πρώτη φορά τους πέντε τελευταίους μήνες, λόγω της μείωσης των τιμών ενέργειας, δίνοντας το περιθώριο στην ΕΚΤ να εξετάσει το ενδεχόμενο επιπλέον μείωσης των επιτοκίων.
Ο δείκτης τιμών παραγωγού υποχώρησε 0,2% σε μηνιαία βάση, σύμφωνα με την Eurostat. Oικονομολόγοι σε δημοσκόπηση του Reuters είχαν προβλέψει ότι θα παραμείνει αμετάβλητος.
Σε ετήσια βάση, ο δείκτης αυξήθηκε 2,1%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Καιρός: Βροχερό το σκηνικό την Κυριακή με πτώση της θερμοκρασίας – Πού θα εκδηλωθούν καταιγίδες
- Μια κρυφή λεπτομέρεια σε πορτρέτο της Άννα Μπολέυν ήταν «διάψευση κατηγοριών για μαγεία», λένε ιστορικοί
- Το «μυστικό» πίσω από το πρώτο ραντεβού
- Τσίπρας: «Ξέρω από που προέρχομαι, ξέρω που θέλω να πάμε – Ανάμεσα στη ζωή και την επιβίωση επιλέγω τη ζωή
- Δυσοίωνες εκτιμήσεις για τις μελλοντικές επεμβάσεις των μεγάλων δυνάμεων – Σχέδια για έναν νέο παγκόσμιο χάρτη
- Μιλάνο – Κορτίνα 2026: 450 κιλά ζυμαρικά και 3.000 αυγά την ημέρα
- «Καυτές» δικογραφίες προ των πυλών της Βουλής
- Με δύο ταχύτητες η τεχνητή νοημοσύνη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 08.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/andrea-caramello-z2t4GdXOtE8-unsplash-315x220.jpg)









































![Πέντε συλλήψεις στο Μιλάνο – Πυροτεχνήματα εναντίον δακρυγόνων, γκλομπ και κανονιού νερού [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/2026-02-07T172653Z_1901221379_RC25HJA81YW0_RTRMADP_5_OLYMPICS-2026-PROTEST-315x220.jpg)



















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442