Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Επίσημη παρουσίαση για τα Windows 8 το απόγευμα της Πέμπτης

Επίσημη παρουσίαση για τα Windows 8 το απόγευμα της Πέμπτης

H Microsoft δεν έχει την πολυτέλεια να κάνει λάθος με τα Windows 8. To απόγευμα της Πέμπτης ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Στιβ Μπάλμερ παρουσιάζει μια ριζικά ανανεωμένη έκδοση του λειτουργικού της συστήματος. Και, εφόσον αποδειχθούν πετυχημένα, τα νέα Windows θα διαψεύσουν την εντύπωση ότι η Μicrosoft χάνει έδαφος σε σχέση με ανταγωνιστές όπως η Apple και η Google, σε μια εποχή που η προσοχή απομακρύνεται από το συμβατικό PC και εστιάζεται στα smartphone και τα tablet.

H Microsoft δεν έχει την πολυτέλεια να κάνει λάθος με τα Windows 8.

To απόγευμα της Πέμπτης ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Στιβ Μπάλμερ παρουσιάζει μια ριζικά ανανεωμένη έκδοση του λειτουργικού της συστήματος. Και, εφόσον αποδειχθούν πετυχημένα, τα νέα Windows θα διαψεύσουν την εντύπωση ότι η Μicrosoft χάνει έδαφος σε σχέση με ανταγωνιστές όπως η Apple και η Google, σε μια εποχή που η προσοχή απομακρύνεται από το συμβατικό PC και εστιάζεται στα smartphone και τα tablet.

H εκδήλωση της Microsoft στη Νέα Υόρκη ξεκινά στις 18.15 ώρα Ελλάδας και θα προβληθεί ζωντανά μέσω του δικτυακού τόπου της εταιρείας. Στην ίδια παρουσίαση αναμένεται να δοθούν λεπτομέρειες για το Surface, τη νέα ταμπλέτα που θα πωλείται από την Παρασκευή αποκλειστικά από τα καταστήματα και το δικτυακό τόπο της Μicrosoft.

«Θα είναι μια καθοριστική στιγμή» εκτιμά ο Πάτρικ Μούρχεντ, αναλυτής της Moor Insights & Strategy. «Αν τα Windows 8 δεν πετύχουν, πολλοί θα περιμένουν να γίνουν αλλαγές στη Μicrosoft στο επίπεδο του διευθύνοντος συμβούλου» προειδοποιεί.

Τα Windows 8 είναι σχεδιασμένα να τρέχουν τόσο σε PC όσο και σε ταμπλέτες, σηματοδοτώντας μια από τις δραστικότερες αλλαγές στα 17 χρόνια ζωής του λειτουργικού συστήματος. Είναι επίσης η πρώτη φορά που η Μicrosoft αγκαλιάζει τις οθόνες αφής, αντικαθιστώντας την παραδοσιακή επιφάνεια εργασίας με δυναμικά «πλακάκια» (tiles) που αντιστοιχούν σε προγράμματα και app. Οι χρήστες, πάντως θα μπορούν να επιλέγουν τη συμβατική λειτουργία desktop, για χρήση με το πληκτρολόγιο και το ποντίκι.

Λίγο πριν από την εκδήλωση, ο Στιβ Μπάλμερ δήλωσε στο BBC ότι η εταιρεία του θα αναπτύξει περισσότερες συσκευές στο μέλλον.

Όλα δείχνουν ότι η Μicrosoft αλλάζει τον προσανατολισμό της, από εταιρεία λογισμικού σε εταιρεία υλικού και υπηρεσιών, πλησιάζοντας έτσι περισσότερο το μοντέλο της Apple.

Και, παρόλο που η Microsoft δείχνει να χάνει έδαφος στις νέες αγορές που επανακαθορίζουν το τοπίο της αγοράς, η ιστορία της έχει δείξει ότι είναι καλή στο να μπαίνει τελευταία στο παιχνίδι.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο