Αντιδρά καλά αλλά «ακόμη δεν είναι εκτός κινδύνου» η Πακιστανή έφηβη
Η Μαλάλα Γιουσαφζάι, η Πακιστανή έφηβη η οποία τραυματίστηκε σοβαρά από απόπειρα δολοφονίας που πραγματοποίησαν εναντίον της οι Ταλιμπάν στις 9 Οκτωβρίου, «δεν είναι ακόμη εκτός κινδύνου», αλλά μπόρεσε να σταθεί όρθια για πρώτη φορά με τη βοήθεια των γιατρών και να επικοινωνήσει γράφοντας μερικές λέξεις, ανακοίνωσε το νοσοκομείο του Μπέρμιγχαμ στο οποίο νοσηλεύεται.
Η Μαλάλα Γιουσαφζάι, η Πακιστανή έφηβη η οποία τραυματίστηκε σοβαρά από απόπειρα δολοφονίας που πραγματοποίησαν εναντίον της οι Ταλιμπάν στις 9 Οκτωβρίου, «δεν είναι ακόμη εκτός κινδύνου», αλλά μπόρεσε να σταθεί όρθια για πρώτη φορά με τη βοήθεια των γιατρών και να επικοινωνήσει γράφοντας μερικές λέξεις, ανακοίνωσε το νοσοκομείο του Μπέρμιγχαμ στο οποίο νοσηλεύεται.
Ο καθηγητής Ντέιβ Ρόσερ, επικεφαλής των ιατρών στο Νοσοκομείο Queen Elizabeth του Μπέρμιγχαμ, ανακοίνωσε ότι η 15χρονη Μαλάλα έχει πραγματοποιήσει ενθαρρυντική πρόοδο.
Ωστόσο η κοπέλα «δεν είναι ακόμη εκτός κινδύνου» αναφέροντας ότι υπάρχουν «ενδείξεις μόλυνσης κατά μήκος της διαδρομής που ακολούθησε η σφαίρα» από την οποία τραυματίστηκε.
Η σφαίρα, την οποία αφαίρεσαν άμεσα οι Πακιστανοί γιατροί, διαπέρασε το κρανίο ακριβώς πάνω από το αριστερό μάτι, ακούμπησε στον εγκέφαλο και προκάλεσε βλάβη στο πλαϊνό μέρος της σιαγόνας προτού σταματήσει στον ώμο της Μαλάλα.
«Με δεδομένο αυτό, αντιδρά πάρα πολύ καλά», πρόσθεσε ο καθηγητής, διευκρινίζοντας ότι η Μαλάλα σηκώθηκε «για πρώτη φορά με βοήθεια σήμερα το πρωί».
«Επικοινωνεί πολύ άνετα, γραπτά», είπε ακόμη ο γιατρός. Η Μαλάλα δεν μπορεί να μιλήσει, όπως πιστεύεται εξαιτίας της τραχειοτομής στην οποία υπεβλήθη για να διευκολυνθεί η αναπνοή της. Το σωληνάκι θα αφαιρεθεί τις ερχόμενες ημέρες, σημείωσε ο καθηγητής.
Οι ομάδες των ειδικών που ασχολούνται μαζί της πιστεύουν ότι θα χρειαστεί περίπου δύο εβδομάδες για να αναρρώσει και να εξασφαλιστεί ότι η μόλυνση έχει αντιμετωπιστεί, τόνισε ακόμη.
«Στη συνέχεια θα πρέπει να προχωρήσουμε σε χειρουργική επέμβαση αποκατάστασης της κρανιακής κοιλότητας», όπως και στην σιαγόνα, πρόσθεσε.
Η οικογένεια της κοπέλας παραμένει προς το παρόν στο Πακιστάν.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γερμανικό
- Συρία: Ο επικεφαλής των κουρδικών δυνάμεων επιβεβαιώνει τη συμφωνία εκεχειρίας που ανακοίνωσε ο αλ Σάρα
- Η Γερμανία ζητά απάντηση από την ΕΕ στους νέους δασμούς του Τραμπ και θέτει θέμα για την εμπορική συμφωνία
- Ιαπωνία: Η μεγαλύτερη εταιρεία σάλτσας σόγιας αποκτά …γεύση για deals
- Αερομεταφορές: Η κούρσα για την επόμενη γενιά κινητήρων τζετ
- Σοσιεδάδ – Μπαρτσελόνα 2-1: Σοκ για τους Καταλανούς και «φωτιά» στη La Liga! (vid)
- Γροιλανδία: Η ΕΕ σχεδιάζει αντίποινα με δασμούς ύψους 93 δισ. ευρώ στις ΗΠΑ
- Μαρόκο – Σενεγάλη 0-1 παρ. (0-0 κ.δ.): Οι Σενεγαλέζοι στην κορυφή της Αφρικής! (vid)
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442