Επιστροφή στις νίκες για τον ΟΣΦΠ, 86-75 τη Ζαλγκίρις
Μετά από την ήττα από την Λοκομοτίβ Κούμπαν του Καλάθη και Μάρις, ο Ολυμπιακός επέστρεψε στις νίκες στα φιλικά προετοιμασίας που δίνει. Οι Ερυθρόλευκοι επικράτησαν εύκολα με 86-75 της Ζαλγκίρις Κάουνας στο Γκομέλσκι Καπ και κατέκτησαν την 3η θέση του διήμερου τουρνουά. Εξαιρετική άμυνα από τους παίκτες του Μπαρτζώκα που πραγματοποίησαν την πιο ουσιαστική εμφάνισή τους, ειδικά στον αμυντικό τομέα.
Μετά από την ήττα από την Λοκομοτίβ Κούμπαν του Καλάθη και Μάρις, ο Ολυμπιακός επέστρεψε στις νίκες στα φιλικά προετοιμασίας που δίνει.
Οι Ερυθρόλευκοι επικράτησαν εύκολα με 86-75 της Ζαλγκίρις Κάουνας στο Γκομέλσκι Καπ και κατέκτησαν την 3η θέση του διήμερου τουρνουά.
Εξαιρετική άμυνα από τους παίκτες του Μπαρτζώκα που πραγματοποίησαν την πιο ουσιαστική εμφάνισή τους, ειδικά στον αμυντικό τομέα.
Πρίντεζης (20π.), Περπέρογλου (16π.) και Σπανούλης (7π., 4 ασίστ) ήταν οι κορυφαίοι των «ερυθρόλευκων» που πλέον μετρούν αντίστροφα για την πρώτη επίσημη αγωνιστική υποχρέωση φέτος με αντίπαλο τη Νέα Κηφισιά την ερχόμενη Πέμπτη (4/10) στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.
Ο Ολυμπιακός έπαιξε δυνατά στην άμυνα, σαφώς βελτιωμένος εν συγκρίσει με τον χθεσινό αγώνα απέναντι στη Λοκομοτίβ Κούμπαν. Στην επίθεση ο Γιώργος Πρίντεζης έγινε αποδέκτης της μπάλας μετά το τζάμπολ και με 7 δικούς του πόντους η ομάδα του Πειραιά προηγήθηκε 18-10. Η πρώτη περίοδος βρήκε τη λιθουανική ομάδα ν’ ακολουθεί με διψήφια διαφορά πίσω στο σκορ, 24-11.
Στη 2η περίοδο οι παίκτες του Μπαρτζώκα βρέθηκαν δύο φορές μπροστά με +14 (27-13 στο 13ο λεπτό με τρίποντο του Κώστα Σλούκα και 40-26 στο 17΄από τον Κώστα Παπανικολάου). Το ημίχρονο βρήκε τον πρωταθλητή Ευρωλίγκας να προηγείτα 43-32.
Οι Λιθουανοί μείωσαν 48-43 με ηγέτη τον Κλιμαβίτσιους, αλλά ο Πρίντεζης και Περπέρογλου ανέλαβαν δράση και σύντομα οι Πειραιώτες ξέφυγαν και πάλι 60-45. Η 4η περίοδος ξεκίνησε από το 66-49 για τον Ολυμπιακό που χαλάρωσε στην άμυνα και επέτρεψε στη Ζαλγκίρις να πλησιάσει 70-58. Αυτή τη φορά, όμως οι παίκτες του Μπαρτζώκα αντέδρασαν και επιστρέφουν αύριο το μεσημέρι στην Αθήνα με την 3η θέση στο τουρνουά «Γκομέλσκι Καπ».
Στις 10 Μαΐου, το jazz trio των Camila Nebbia, Gonçalo Almeida και Sylvain Darrifourcq καταλαμβάνει τη σκηνή του θεάτρου Baumstrasse, ως «ζέσταμα» για τα φετινά Φ Hill Sessions
Δεύτερη αγωνιστική των play-out της Super League και η μάχη της παραμονής περιλαμβάνει τον... τελικό ανάμεσα σε Πανσερραϊκό και Αστέρα, αλλά και ακόμη δύο πολύ κρίσιμα παιχνίδια.
Δεύτερη ημέρα προημιτελικών στο Champions League την Μεγάλη Τετάρτη, με το ενδιαφέρον να στρέφεται σε Βαρκελώνη και Παρίσι για δυο σούπερ ευρωπαϊκά ντέρμπι.
Ορεξάτος ήταν ο Ντιέγκο Σιμεόνε στη συνέντευξη Τύπου πριν τον προημιτελικό με τη Μπαρτσελόνα και αφού υποκλίθηκε στον... απερχόμενο από την Ατλέτικο Μαδρίτης, Αντουάν Γκριεζμέν, έπειτα του διαμήνυσε ότι αν σταματήσει να τρέχει θα τον κάνει αλλαγή!
Ο Παναθηναϊκός νίκησε την Μπαρτσελόνα εκτός έδρας και πλέον έχει πιθανότητες ακόμη και για την τετράδα – Ποια είναι τα σενάρια που δίνουν στους Πράσινους πλεονέκτημα έδρας.