Επιστροφή στις νίκες για τον ΟΣΦΠ, 86-75 τη Ζαλγκίρις
Μετά από την ήττα από την Λοκομοτίβ Κούμπαν του Καλάθη και Μάρις, ο Ολυμπιακός επέστρεψε στις νίκες στα φιλικά προετοιμασίας που δίνει. Οι Ερυθρόλευκοι επικράτησαν εύκολα με 86-75 της Ζαλγκίρις Κάουνας στο Γκομέλσκι Καπ και κατέκτησαν την 3η θέση του διήμερου τουρνουά. Εξαιρετική άμυνα από τους παίκτες του Μπαρτζώκα που πραγματοποίησαν την πιο ουσιαστική εμφάνισή τους, ειδικά στον αμυντικό τομέα.
Μετά από την ήττα από την Λοκομοτίβ Κούμπαν του Καλάθη και Μάρις, ο Ολυμπιακός επέστρεψε στις νίκες στα φιλικά προετοιμασίας που δίνει.
Οι Ερυθρόλευκοι επικράτησαν εύκολα με 86-75 της Ζαλγκίρις Κάουνας στο Γκομέλσκι Καπ και κατέκτησαν την 3η θέση του διήμερου τουρνουά.
Εξαιρετική άμυνα από τους παίκτες του Μπαρτζώκα που πραγματοποίησαν την πιο ουσιαστική εμφάνισή τους, ειδικά στον αμυντικό τομέα.
Πρίντεζης (20π.), Περπέρογλου (16π.) και Σπανούλης (7π., 4 ασίστ) ήταν οι κορυφαίοι των «ερυθρόλευκων» που πλέον μετρούν αντίστροφα για την πρώτη επίσημη αγωνιστική υποχρέωση φέτος με αντίπαλο τη Νέα Κηφισιά την ερχόμενη Πέμπτη (4/10) στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.
Ο Ολυμπιακός έπαιξε δυνατά στην άμυνα, σαφώς βελτιωμένος εν συγκρίσει με τον χθεσινό αγώνα απέναντι στη Λοκομοτίβ Κούμπαν. Στην επίθεση ο Γιώργος Πρίντεζης έγινε αποδέκτης της μπάλας μετά το τζάμπολ και με 7 δικούς του πόντους η ομάδα του Πειραιά προηγήθηκε 18-10. Η πρώτη περίοδος βρήκε τη λιθουανική ομάδα ν’ ακολουθεί με διψήφια διαφορά πίσω στο σκορ, 24-11.
Στη 2η περίοδο οι παίκτες του Μπαρτζώκα βρέθηκαν δύο φορές μπροστά με +14 (27-13 στο 13ο λεπτό με τρίποντο του Κώστα Σλούκα και 40-26 στο 17΄από τον Κώστα Παπανικολάου). Το ημίχρονο βρήκε τον πρωταθλητή Ευρωλίγκας να προηγείτα 43-32.
Οι Λιθουανοί μείωσαν 48-43 με ηγέτη τον Κλιμαβίτσιους, αλλά ο Πρίντεζης και Περπέρογλου ανέλαβαν δράση και σύντομα οι Πειραιώτες ξέφυγαν και πάλι 60-45. Η 4η περίοδος ξεκίνησε από το 66-49 για τον Ολυμπιακό που χαλάρωσε στην άμυνα και επέτρεψε στη Ζαλγκίρις να πλησιάσει 70-58. Αυτή τη φορά, όμως οι παίκτες του Μπαρτζώκα αντέδρασαν και επιστρέφουν αύριο το μεσημέρι στην Αθήνα με την 3η θέση στο τουρνουά «Γκομέλσκι Καπ».
Τα δεκάλεπτα: 24-11, 43-32, 66-49, 86-75.
Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς 3, Σπανούλης 7, Περπέρογλου 16, Ντόρσεϊ 8, Σλούκας 10, Μαυροειδής 4, Γκετσεβίτσιους 1, Πρίντεζης 20, Παπανικολάου 11, Μάντζαρης 3, Κατσίβελης 3.
Ζαλγκίρις Κάουνας (Πλάθα): Ντάρντεν 4, Πόποβιτς 7, Ντ. Λαβρίνοβιτς 10, Γιουσκεβίτσιους 2, Καλνιέτις 3, Λιπκεβίτσιους 2, Κλιμαβίτσιους 10, Γιανκούνας 3, Ντέλας 6, Κουζμίνσκας 4, Καουκένας 11, Φούτι 13.
* Εκτός έμεινε και πάλι ο Πέρο Άντιτς αφού ταλαιπωρείται από τενοντίτιδα στους προσαγωγούς και προτιμήθηκε να προφυλαχθεί.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ολυμπιακός: Αυτή είναι η αποστολή για το ματς με τον ΟΦΗ (pic)
- Ελβετικό φράγκο: Πότε αναμένεται η απόφαση του Αρείου Πάγου για τα δάνεια – Τι υποστήριξαν οι δύο πλευρές
- Έπιασε στασίδι ο Παππάς στην αναμονή εισιτηρίου για την πρώτη θέση
- Γιώργος Λαζάνης: Ο δίκαιος και ο άδικος λόγος
- Παγωνιά και… πλαστικό: Αυτά θα συναντήσει ο Ολυμπιακός στο Καζακστάν κόντρα στην Καϊράτ
- «Ψυχοσεξουαλικό ποπ θρίλερ» – Η Αν Χάθαγουεϊ και η Μικαέλα Κόελ αναμετρώνται στο πρώτο τρέιλερ της επικής ταινίας Mother Mary
- «Μια νύχτα μόνο» στο MEGA: Τι θα δούμε στα επόμενα συγκλονιστικά επεισόδια
- Αυστρία: Ορειβάτης άφησε την σύντροφό του «να παγώσει μέχρι θανάτου» σε κορυφή βουνού
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 05.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-kammeran-gonzalez-keola-3137381-9559884-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442