
Την ηλεκτρονική υποβολή δηλώσεων έως τις 20 Αυγούστου ζητούν οι φοροτεχνικοί
Επιστολή στον υφυπουργό Οικονομικών κ. Γ. Μαυραγάνη απέστειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΠΟΦΕΕ) σχετικά με τις καταληκτικές προθεσμίες υποβαλλόμενων δηλώσεων και καταστάσεων οικονομικού έτους 2012. Η ΠΟΦΕΕ ζητεί οι παρατάσεις που δίνονται λόγω τεχνικών προβλημάτων να μην εξυπηρετούν μόνον το υπουργείο, αλλά να τεκμηριώνουν μια ειλικρινή διάθεση συνεργασίας από την πλευρά του υπουργείου. Μεταξύ άλλων, η Ομοσπονδία ζητεί να δοθεί παράταση ώς τις 20 Αυγούστου για την ηλεκτρονική υποβολή δηλώσεων φυσικών προσώπων.
Επιστολή στον υφυπουργό Οικονομικών κ. Γ. Μαυραγάνη απέστειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΠΟΦΕΕ) σχετικά με τις καταληκτικές προθεσμίες υποβαλλόμενων δηλώσεων και καταστάσεων οικονομικού έτους 2012.
Η ΠΟΦΕΕ ζητεί οι παρατάσεις που δίνονται λόγω τεχνικών προβλημάτων να μην εξυπηρετούν μόνον το υπουργείο, αλλά να τεκμηριώνουν μια ειλικρινή διάθεση συνεργασίας από την πλευρά του υπουργείου.
Όπως τονίζεται στην επιστολή, δεν πρέπει να δίνονται με το σταγονόμετρο, ήτοι ανά εβδομάδα ή ανά 15νθήμερο και δεν πρέπει να χορηγούνται την τελευταία ημέρα ή μετά την λήξη της εκάστοτε προθεσμίας.
«Υπάρχει έστω και σε κάποιο σχεδιασμό μια συγκεντρωτική καταγραφή των εργασιών που απαιτούνται να ολοκληρωθούν (από τον Κλάδο) εντός του Ιουλίου; Έχει αξιολογηθεί ότι ταυτόχρονα εντός του Ιουλίου έχουμε : Φ.Π.Α. Β’ τριμήνου και Ιουνίου 2012, υποβολή Α.Π.Δ. – Ι.Κ.Α. για Β΄ τρίμηνο κλπ;» αναφέρει χαρακτηριστικά η ΠΟΦΕΕ, η οποία προτείνει τις εξής παρατάσεις:
– Οι Δηλώσεις Φυσικών Προσώπων μέχρι 20/8/2012 – ηλεκτρονική υποβολή.
– Περιοδικές Φ.Π.Α. Β΄τριμ. 2012 μέχρι 30/7/12.
– Περιοδικές Φ.Π.Α. Ιουνίου 2012 μέχρι 30/7/12.
– Υποβολή των ειδικών σημειωμάτων αυτοελέγχου Φ.Π.Α μέχρι 31/08/12.
– Υποβολή Ε9 της 01/01/2012 μέχρι 30/09/12.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ιωάννης Καποδίστριας: Ο δρόμος παντός τιμίου ανθρώπου
- Eurovision 2026: Τι ώρα θα προβληθεί απόψε ο Α’ Ημιτελικός – πώς ψηφίζει το κοινό
- ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ξεκληρίζει συνειδητά την ελληνική κτηνοτροφία
- Τι συμβαίνει με τα εισιτήρια του Final Four: Οι διαφορές μέσα σε 4 χρόνια (pic)
- Ορθολογικές και εφαρμόσιμες οι νέες ρυθμίσεις καθαρισμού οικοπέδων λέει η ΠΟΜΙΔΑ
- Εθνική Οδός: Μεθυσμένος οδηγός κινούνταν στο αντίθετο ρεύμα επί 25 χιλιόμετρα και συγκρούστηκε με νταλίκα
- Με ιστορική εμφάνιση του Γουεμπανιάμα οι Σπερς διέλυσαν τους Λέικερς – Τα αποτελέσματα του NBA (vids)
- Σπιτικός ζωμός οστών: Είναι τόσο ωφέλιμος για τον σκύλο;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 11.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/clay-leconey-LdyTTsIppB8-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442