Δεν διατυπώνουν αιτήματα αναθεώρησης του Μνημονίου στην τρόικα τα υπουργεία
Πρώτα θα επανέλθει σε τροχιά υλοποίησης το Μνημόνιο και ύστερα θα εξετασθούν οι όποιες προσαρμογές. Αυτή είναι η ουσία των πρώτων επαφών κυβέρνησης και τρόικας, η οποία οριοθετεί και τις συναντήσεις σήμερα, Παρασκευή, των εκπροσώπων των δανειστών με τους υπουργούς Εργασίας, Υγείας και Ανάπτυξης. Το Μέγαρο Μαξίμου έχει δώσει εντολή στους υπουργούς να μην διατυπώνουν αιτήματα αναθεώρησης του Μνημονίου κάτι που θα γίνει κεντρικά και σε απώτερο χρόνο.
Πρώτα θα επανέλθει σε τροχιά υλοποίησης το Μνημόνιο και ύστερα θα εξετασθούν οι όποιες προσαρμογές. Αυτή είναι η ουσία των πρώτων επαφών κυβέρνησης και τρόικας χθες, Πέμπτη, η οποία οριοθετεί και τις σημερινές συναντήσεις των Πoλ Τόμσεν (ΔΝΤ), Ματθίας Μόρς (ΕΕ) και Κλάους Μαζούχ (ΕΚΤ) με τους υπουργούς Εργασίας, Υγείας και Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.
Το Μέγαρο Μαξίμου έχει δώσει εντολή στους υπουργούς να μην διατυπώνουν αιτήματα αναθεώρησης του Μνημονίου κάτι που θα γίνει κεντρικά και σε ύστερο χρόνο. Προτεραιότητα για το κυβερνητικό επιτελείο είναι να ανακτηθεί η αξιοπιστία της χώρας και έπειτα να διατυπωθούν τα αιτήματα για προσαρμογές.
Πάντως, και σήμερα, Παρασκευή, οι υπουργοί Εργασίας, Υγείας και Ανάπτυξης θα δώσουν απολογιστικά στοιχεία για την πορεία του προγράμματος, θα αναφερθούν στις προθέσεις τους για τις διαρθρωτικές αλλαγές και θα δώσουν κάποιες πρώτες ενδείξεις -στις συναντήσεις γνωριμίας με την τρόικα- αναφορικά με τον τρόπο που θα καλύψουν τον χαμένο χρόνο.
Στο υπουργείο Εργασίας θα εξετασθούν οι δαπάνες των ταμείων, η μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος, οι δαπάνες του ΟΑΕΔ, το κόστος της υγειονομικής περίθαλψης, αλλά και στοιχεία για τη μείωση του κόστους εργασίας και η βελτίωση της παραγωγικότητας.
Στο υπουργείο Υγείας θα συζητηθούν οι δαπάνες υγείας, οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις των νοσοκομείων και οι προβλέψεις για τα κεφάλαια που θα χρειαστεί ο ΕΟΠΠΥ στο δεύτερο εξάμηνο του 2012.
Στο υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων θα εξετασθούν τα στοιχεία για την απορρόφηση του ΕΣΠΑ, η ροή δανείων προς την πραγματική οικονομία, η απελευθέρωση επαγγελμάτων και υπηρεσιών, αλλά και θέματα σχετικά με τις ΔΕΚΟ των Μεταφορών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Χολαργός: Συνελήφθησαν οι δύο δράστες της επίθεσης με μαχαίρι στον 14χρονο
- Ο Δένδιας ζήτησε συγγνώμη από τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων – Τα «καρφιά» στον Μητσοτάκη
- Τέλος στις φωτοτυπίες ταυτότητας – Αλλάζουν όλα στις καθημερινές συναλλαγές
- Ρεκόρ με ουρά: 2.397 Golden Retriever έφεραν το χαμόγελο στο Μπουένος Άιρες – «Χρυσό Κύμα»
- Δημοσκόπηση: Ολική επαναφορά Τσίπρα στο πολιτικό προσκήνιο – Ένας στους πέντε πολίτες δηλώνουν δυνητικοί ψηφοφόροι
- Πυροβολισμοί στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Κεντάκι
- Τζέρεμι Ο. Χάρις: Ελεύθερος χωρίς κατηγορίες στην Ιαπωνία ο ηθοποιός του Emily In Paris μετά την υπόθεση MDMA
- Κέμνιτζ – Πανιώνιος 73-68: «Έμεινε» από δυνάμεις στο 4ο δεκάλεπτο…
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις



![Αγρότες πρόσφεραν κρόκο και μήλα στους διερχόμενους οδηγούς στην Κοζάνη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes77-127x85.jpg)


![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 09.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/astronomy-3094066_1920-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442