Για 26.000 ευρώ πωλήθηκαν 37 ανέκδοτες επιστολές του Καποδίστρια
Στην τιμή των 26.000 ευρώ πωλήθηκαν στη δημοπρασία του οίκου Π. Βέργος οι 37 επιστολές που απηύθυνε ο Ιωάννης Καποδίστριας στο στενό συνεργάτη του Αλέξανδρο Κοντόσταυλο την περίοδο 1828-1830.
Στην τιμή των 26.000 ευρώ πωλήθηκαν στη δημοπρασία του οίκου Π. Βέργος οι 37 επιστολές που απηύθυνε ο Ιωάννης Καποδίστριας στο στενό συνεργάτη του Αλέξανδρο Κοντόσταυλο την περίοδο 1828-1830.
Ανέκδοτες μέχρι τώρα, οι επιστολές αυτές του πρώτου κυβερνήτη της Ελλάδας γίνονται στις μέρες μας εξαιρετικά επίκαιρες, αφού αποκαλύπτουν τις αγωνιώδεις προσπάθειές του να βάλει κάποια τάξη στις υποθέσεις του νεοσύστατου κράτους.
Στην ίδια δημοπρασία για 7.670 ευρώ πωλήθηκαν 105 απόρρητα σημειώματα του αρχηγού της ΕΟΚΑ Γεωργίου Γρίβα-Διγενή, τα περισσότερα με αποδέκτη τον Αριστοτέλη Φρυδά, αναπληρωτή γενικό πρόξενο της Ελλάδας στην Κύπρο. Τα σημειώματα του Γρίβα περιέχουν πολύτιμες πληροφορίες για την ιστορία του κυπριακού αγώνα κατά την κρίσιμη περίοδο 1957-58.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Αναφορές ότι οι ιρανοί διαπραγματευτές έφτασαν στο Πακιστάν ενόψει των συνομιλιών με τις ΗΠΑ
- Γιατί περνάμε κάτω από τον Επιτάφιο – Τι συμβολίζει το έθιμο της Μεγάλης Παρασκευής
- Από τον ενθουσιασμό στην καχυποψία – Πώς και γιατί η Gen Z έφτασε να σαμποτάρει την AI
- Νέες ταινίες: «Νηστεία» στις σκοτεινές αίθουσες
- Αρκάς: Η καλημέρα της Μεγάλης Παρασκευής
- Ακίνητα: Σε ποια περιοχή εκτοξεύτηκαν οι τιμές
- Συνταγή: Στριφτόνι με ντομάτα, πικάντικη σάλτσα και καλαμάρια
- Τοπικές βροχές και πτώση της θερμοκρασίας τη Μεγάλη Παρασκευή – Πώς θα είναι ο καιρός μέχρι το Πάσχα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/nazar-shkribliak-Y9WdqTFzZVw-unsplash-1-315x220.jpg)












































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442