Ήττα της Εθνικής γυναικών από τις «τουλίπες» στην Τσεχία
Την ήττα με 3-0 σετ (25-15, 25-15, 25-14) γνώρισε η Εθνική Γυναικών από την Ολλανδία στο Μπρνο, στον πρώτο αγώνα του πρώτου τουρνουά του Ευρωπαϊκού Λιγκ που διεξάγεται στην πόλη της Τσεχίας. Η ελληνική ομάδα προσπάθησε ανά διαστήματα να αντισταθεί στον ανώτερο αντίπαλο της, αλλά τα λάθη στην υποδοχή και τα χαμηλά ποσοστά στην επίθεση στοίχησαν.
Την ήττα με 3-0 σετ (25-15, 25-15, 25-14) γνώρισε η Εθνική Γυναικών από την Ολλανδία στο Μπρνο, στον πρώτο αγώνα του πρώτου τουρνουά του Ευρωπαϊκού Λιγκ που διεξάγεται στην πόλη της Τσεχίας. Η ελληνική ομάδα προσπάθησε ανά διαστήματα να αντισταθεί στον ανώτερο αντίπαλο της, αλλά τα λάθη στην υποδοχή και τα χαμηλά ποσοστά στην επίθεση στοίχησαν.
Ο Τάκης Φλώρος παρέταξε στο αρχικό σχήμα τις Κουτουξίδου, Τσίμα, Τζανακάκη, Χατζηνικολάου, Ιβάνοβα, Κιόση και Σκόνδρα. Στο 2-7 του πρώτου σετ ο προπονητής της Εθνικής πήρε τάιμ-άουτ, ακολούθησε το 3-8 (δύο άσσοι για τις τυπικά φιλοξενούμενες), ενώ στο 4-11 οι Νομικού και Χριστοδούλου αντικατέστησαν τις Κιόση και Κουτουξίδου αντίστοιχα. Στο 5-13 ο Τάκης Φλώρος πήρε νέο τάιμ-άουτ, τα λάθη συνεχίστηκαν (8-16), η διαφορά αυξήθηκε στο 8-18, με τις Κουτουξίδου και Κιόση να επιστρέφουν. Οι Ελληνίδες προσπάθησαν να αντιδράσουν και μείωσαν σε 12-19, με την Ολλανδία να φτάνει στο 15-25.
Οι «τουλίπες» εκμεταλλεύτηκαν τα λάθη της υποδοχής και προηγήθηκαν στο δεύτερο σετ με 0-5, η Χαντάβα αντικατέστησε την Τσίμα, στο 0-6 ο Τάκης Φλώρος πήρε τάιμ-άουτ και η Κιόση μείωσε σε 3-7. Στο 5-8 οι Νομικού και Χριστοδούλου αντικατέστησαν τις Κιόση και Κουτουξίδου αντίστοιχα, η Ολλανδία ξέφυγε με 5-11, η Εθνική μείωσε σε 7-11 αλλά το 7-13 ανάγκασε τον Τάκη Φλώρο να πάρει τάιμ-άουτ. Στο 8-15 η Γιώτα αντικατέστησε την Τζανακάκη, οι φιλοξενούμενες αύξησαν ακόμα περισσότερο τη διαφορά με 10-18, ενώ το σετ ολοκληρώθηκε με 15-25.
Στο τρίτο σετ ο Τάκης Φλώρος χρησιμοποίησε ως ακραία την Κιόση, ως διαγώνια την Νομικού και διατήρησε την Γιώτα στη θέση της Τζανακάκη. Η Εθνική προηγήθηκε με 2-1, νέα λάθη στην υποδοχή έφεραν το 2-4, ενώ στο 3-7 ο προπονητής της ελληνικής ομάδας πήρε τάιμ-άουτ.
Στο 4-8 η Χριστοδούλου αντικατέστησε την Κουτουξίδου, στο δεύτερο τεχνικό τάιμ-άουτ η Ολλανδία ήταν μπροστά με 11-16, οι κυανόλευκες μείωσαν σε 13-17 και στο 13-19 ο Τάκης Φλώρος πήρε τάιμ-άουτ.
Οι Χαντάβα και Κελεσίδου αντικατέστησαν τις Ιβάνοβα και Κιόση αντίστοιχα και οι φιλοξενούμενες έφτασαν στο τελικό 14-25. Η Ελλάδα είχε δύο μπλοκ έναντι εφτά της αντιπάλου, έναν άσσο έναντι οκτώ, 32% στην επίθεση έναντι 52% και 43% στην υποδοχή έναντι 42% της Ολλανδίας.
Ελλάδα (Τάκης Φλώρος): Κουτουξίδου 1 (1/2 επ.), Κιόση 6 (5/12 επ, 1 άσσο), Τζανακάκη 1 (1/8 επ.), Χατζηνικολάου 4 (3/8 επ. 1 μπλοκ), Τσίμα 4 (4/11 επ., 60% υπ.), Ιβάνοβα 4 (4/19 επ., 33% υπ., 4 μπλοκ), Σκόνδρα (λ, 61% υπ.), Χριστοδούλου, Νομικού 8 (8/1 9επ.), Γιώτα 5 (4/6 επ., 1 μπλοκ), Χαντάβα 1 (1/10 επ., 62% υπ.), Κελεσίδου 25% υπ.
Η Εθνική θα αντιμετωπίσει την Τσεχία το Σάββατο (2/6, 19.00 ώρα Ελλάδας), για την δεύτερη αγωνιστική του ομίλου.
Φλώρος: «Σημείο αναφοράς τέτοια παιχνίδια»
Αμέσως μετά την αναμέτρηση με την Ολλανδία, ο προπονητής της Εθνικής, Τάκης Φλώρος, δήλωσε: «Το αποτέλεσμα δείχνει την δυναμική των δύο ομάδων. Για μας είναι μία μεγάλη ευκαιρία που θα αντιμετωπίσουμε έξι φορές την Ολλανδία, η οποία είναι από τις κορυφαίες ομάδες και δυνάμεις στην Ευρώπη. Θα το θέσουμε ως σημείο αναφοράς για μας. Αύριο αντιμετωπίζουμε μία εξίσου πολύ δυνατή ομάδα στην έδρα της και θα προσπαθήσουμε για ό,τι καλύτερο».
Νομικού: «Προσπαθούμε για το καλύτερο»
Η πρώτη σκόρερ της Εθνικής, Μαρία Νομικού τόνισε από την πλευρά της μετά την λήξη του αγώνα: «Ακόμα δεν έχουμε βρεθεί μεταξύ μας, δουλεύουμε για αυτό. Η Ολλανδία ήταν πολύ καλύτερη από εμάς. Προσπαθούμε για το καλύτερο και θέλουμε να παρουσιαστούμε στη συνέχεια περισσότερο δεμένες αγωνιστικά. Έχουμε μπροστά μας ένα ακόμα δύσκολο παιχνίδι, αλλά είμαστε έτοιμες να παλέψουμε για κάτι καλύτερο».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Συνελήφθη 25χρονος για πορνογραφία ανηλίκων – Πώς εντοπίστηκε
- Ο Ελ Κααμπί σκόραρε αλλά το γκολ ακυρώθηκε (vid)
- Νέα κρίση για τον πρίγκιπα Χάρι – Το Λονδίνο επανεξετάζει την προσωπική ασφάλειά του στις επισκέψεις στο Ηνωμένο Βασίλειο
- Μεγάλη ευκαιρία του Ολυμπιακού με τον Ελ Κααμπί (vid)
- Έχουν περάσει 38 χρόνια από την έναρξη της Πρώτης Ιντιφάντα και οι Παλαιστίνιοι ακόμα αγωνίζονται
- Αγρότες: Καταστολή στα μπλόκα, εισαγγελείς και «εγκληματικές οργανώσεις» απέναντι σε ένα κίνημα που φουντώνει
- Η εποχή του OnlyFans – Όταν η οικειότητα και η μοναξιά γίνονται εμπορεύματα
- Ο Τσικίνιο είχε την πρώτη φάση του Ολυμπιακού (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 09.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/astronomy-3094066_1920-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442