Οδυνηρές οι αποκαλύψεις για τις διαρροές αλλά να λάμψει η αλήθεια ζητά το Βατικανό
Παρά την προσωπική οδύνη για τα περιστατικά της διαρροής εγγράφων και επιστολών από το Βατικανό, ο πάπας Βενέδικτος Ιστ’ δεν ανησυχεί από τις αποκαλύψεις που τυχόν θα φέρει η έρευνα για το ζήτημα, επισήμανε ο εκπρόσωπος της Αγίας Έδρας.
Παρά την προσωπική οδύνη για τα περιστατικά της διαρροής εγγράφων και επιστολών από το Βατικανό, ο πάπας Βενέδικτος Ιστ’ δεν ανησυχεί από τις αποκαλύψεις που τυχόν θα φέρει η έρευνα για το ζήτημα, επισήμανε ο εκπρόσωπος της Αγίας Έδρας.
Αντιθέτως, πρόσθεσε, ο πάπας ζητά να χυθεί άπλετο φως από τις έρευνες που διεξάγει η αστυνομία αλλά και επιτροπή καρδιναλίων.
«Δεν φοβόμαστε τα προβλήματα, τις δυσκολίες και, επίσης, τα λάθη και την ενοχή που μπορεί να προκύψουν», επισήμανε ο Φεντερίκο Λομπάρντι.
Το σκάνδαλο Vatileaks, όπως έχει ονομαστεί, είναι ένα από τα χειρότερα των τελευταίων ετών για το ίδιο το Βατικανό.
Αφορά τη διαρροή στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης επιστολών και εγγράφων που δείχνουν τις εσωτερικές διαμάχες αλλά και ατασθαλίες και κακοδιαχείρηση στο Βατικανό.
Ένας άνδρας, ο μπάτλερ του Βενέδικτου, έχει συλληφθεί με την κατηγορία της κλοπής καθώς στην κατοχή του βρέθηκαν έγγραφα στα οποία δεν είχε πρόσβαση. Αν και γενικά πιστεύεται ότι είχε συνεργούς, δεν έχουν γίνει άλλες συλλήψεις.
Αναρωτιέσαι γιατί κάποιοι άνθρωποι αποκτούν τεράστια επιρροή και followers στα social media, ενώ άλλοι μένουν στην αφάνεια; Η ψυχολογία έχει την απάντηση.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, η Κρινιώ Νικολάου ανεβαίνει στη σκηνή του Stage 7, μαζί με τον Θάνο Πανουργιά, για την μουσικοθεατρική παράσταση Κόντρα ρόλος.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας