
Σε αυτές τις εκλογές θα είμαι στην πρώτη γραμμή, είπε ο Μίκης Θεοδωράκης
Την ανάγκη να οδηγηθεί η χώρα σε νέες εκλογές εξέφρασε ο Μίκης Θεοδωράκης, ανακοινώνοντας ότι ο ίδιος θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή. «Σε αυτές τις εκλογές θα πάρω μέρος, αλλά με ποιο τρόπο και με ποιους θα το ανακοινώσω» τόνισε. «Ο λαός δεν έδωσε εντολή για κυβέρνηση. Είπε ένα καθαρό "όχι" σε αυτούς που κυβέρνησαν και μισό "ναι" στους άλλους» είπε. Προειδοποίησε, μάλιστα, πως «εάν κυβερνήσουν ξανά αυτοί που καταδικάστηκαν από την ελληνικό λαό, η αντίδρασή του θα λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις».
Την ανάγκη να οδηγηθεί η χώρα σε νέες εκλογές εξέφρασε ο Μίκης Θεοδωράκης, ανακοινώνοντας ότι ο ίδιος θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή.
«Σε αυτές τις εκλογές θα πάρω μέρος, αλλά με ποιο τρόπο και με ποιους θα το ανακοινώσω. Θα είμαι στην πρώτη γραμμή» είπε, μιλώντας στον ΑΝΤ1.
Υπενθυμίζεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας και ο Μανώλης Γλέζος συναντήθηκαν με τον Μίκη Θεοδωράκη στο σπίτι του μουσικοσυνθέτη, ο οποίος δήλωσε και την στήριξή του στην προσπάθεια του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.
«Ο λαός δεν έδωσε εντολή για κυβέρνηση. Είπε ένα καθαρό «όχι» σε αυτούς που κυβέρνησαν και μισό «ναι» στους άλλους. Πρέπει να πάμε ξανά σε εκλογές για να ξεκαθαρίσει το «ναι»» τόνισε.
Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι ο κυριότερος λόγος της αντίδρασης των Ελλήνων είναι ότι παραδώσαμε την κυριαρχία στους ξένους. «Αυτό πρέπει να δει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Σας προειδοποιώ ότι εάν κυβερνήσουν ξανά αυτοί που καταδικάστηκαν από την ελληνικό λαό, η αντίδρασή του θα λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις».
Σε άρθρο του που δημοσιεύεται στο διαδικτυακό τόπο της «Σπίθας» με τίτλο «Ποιο το νόημα των εκλογών» ο κ.Θεοδωράκης αναφέρει μεταξύ άλλων:
«Ο ελληνικός λαός είπε ένα ηχηρό ΟΧΙ στο Μνημόνιο και τις μνημονιακές πολιτικές δυνάμεις. Απέρριψε την πολιτική της λιτότητας και κυρίως αποδοκίμασε την παράδοση της Εθνικής Ακεραιότητας και Ανεξαρτησίας στους ξένους, ενέργεια πρωτοφανή και ατιμωτική για τον Λαό και την χώρα, που αγγίζει τα όρια της εθνικής μειοδοσίας. Επομένως η τιμωρία δεν είχε μόνο οικονομικά κριτήρια αλλά προ παντός ηθικά και γι’ αυτό το λόγο υπήρξε τόσο σκληρή.
»Από την άλλη πλευρά δεν είπε ένα ολοκληρωμένο ΝΑΙ ούτε και στον ΣΥΡΙΖΑ που τον ξεχώρισε και τον ανέδειξε σε κύρια δύναμη μεταξύ των αντιμνημονιακών κομμάτων και κινημάτων. Ενώ στο ΟΧΙ υπήρξε απόλυτος, το ΝΑΙ του δεν ανέδειξε μια δύναμη είτε ένα σύνολο δυνάμεων σε αδιαμφισβήτητη κυβερνητική δύναμη.
»Γιατί άραγε; Η δική μου η άποψη είναι ότι τα κόμματα της ιστορικής-παραδοσιακής Αριστεράς -κι ανάμεσά τους κι ο ΣΥΡΙΖΑ- δεν καλύπτουν παρά ένα μονάχα μέρος της σύγχρονης πατριωτικής κοινωνικής Αριστεράς, που είναι γέννημα και δημιούργημα των νέων κοινωνικών σχέσεων που γεννήθηκαν ιδιαίτερα από την εποχή του Μνημονίου έως σήμερα. Η Σπίθα διέγνωσε την ύπαρξη αυτού του νέου κοινωνικο-πολιτικού χώρου που βασικά προέρχεται από τη διάλυση των δύο κομμάτων εξουσίας και έως ένα βαθμό προσπάθησε και κατάφερε να τα εκφράζει επιχειρώντας να τα εφοδιάσει με μια νέα σύγχρονη ιδεολογία και πολιτική».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Τραπεζικές απάτες με τη χρήση της ΑΙ
- Γερμανία και Ισραήλ επεκτείνουν το συμβόλαιο των Arrow 3 και υπογράφουν νέες συμφωνίες
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 12.01.2026]
- Σύμφωνα με το Forbes το Ιράν έριξε για πρώτη φορά το Starlink του Μασκ
- Ίντερ – Νάπολι 2-2: Χορταστική ισοπαλία στο Τζουζέπε Μεάτσα
- Καιρός: Εξαπλώνεται το κύμα ψύχους σε όλη τη χώρα – Χάρτες χιονόστρωσης και πολικές θερμοκρασίες
- Ελλάδα – Γεωργία 20-6: Επιβλητικοί οι Άνδρες στην πρεμιέρα τους στο Ευρωπαϊκό (vid)
- Τι σημαίνει στην πράξη η συμφωνία Βρετανίας – Γαλλίας για αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 12.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/cristofer-maximilian-Ce3XLxac0f4-unsplash-315x220.jpg)










![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 12.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/cristofer-maximilian-Ce3XLxac0f4-unsplash-127x85.jpg)



































![Ράλι στα ακίνητα – Οι ακριβές και φθηνές περιοχές [πίνακες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/athina-athens-akinita-realestate-eurokinissi-1-315x220.jpg)











Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442