Στην πρώτη ευρωπαϊκή ήττα της στο εφετινό Champions League, υποχρέωσε η Τσέλσι την Μπαρτσελόνα στον πρώτο μεταξύ τους ημιτελικό, όπου οι Άγγλοι επικράτησαν 1-0 και απέκτησαν ελαφρύ προβάδισμα εν όψει της ρεβάνς της επόμενης Τρίτης στο Καμπ Νου. Οι Καταλανοί, πάντως, ήταν καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και είχαν δύο δοκάρια στο 9' με τον Σάντσες και στο 92' με τον Πέδρο, όμως, οι Λονδρέζοι πέτυχαν το «χρυσό» γκολ στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου με τον Ντρογκμπά.
Στην πρώτη ευρωπαϊκή ήττα της στο εφετινό Champions League, υποχρέωσε η Τσέλσι την Μπαρτσελόνα στον πρώτο μεταξύ τους ημιτελικό, όπου οι Άγγλοι επικράτησαν 1-0 και απέκτησαν ελαφρύ προβάδισμα εν όψει της ρεβάνς της επόμενης Τρίτης στο Καμπ Νου. Οι Καταλανοί είχαν δύο δοκάρια στο 9′ με τον Σάντσες και στο 92′ με τον Πέδρο, όμως, οι Λονδρέζοι πέτυχαν το «χρυσό» γκολ στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου με τον Ντρογκμπά.
Δείτε το φωτορεπορτάζ…
Έτσι, η Τσέλσι, πέρα από το βήμα πρόκρισης πήρε και μια μίνι… εκδίκηση για τον αποκλεισμό της πριν από τρία χρόνια. Τότε που οι Ισπανοί πέρασαν στον τελικό του 2009, χάρη σε γκολ του Ινιέστα στο 93′, αλλά με τους «μπλε» να έχουν (δικαιολογημένα) φρικτά παράπονα από τη διαιτησία.
H μορφή του αγώνα…
Η αλήθεια είναι ότι η Μπαρτσελόνα ήταν καλύτερη σε όλη την διάρκεια του αγώνα, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει, καθώς δύο φορές οι παίκτες της «σημάδεψαν» τα δοκάρια. Η Τσέλσι είχε παραταχθεί με σαφή αμυντικό προσανατολισμό και κατάφερε να κρατήσει ανέπαφη την εστία της.
Η Μπαρτσελόνα είχε τις ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο να πετύχει ένα γκολ, με μεγαλύτερη αυτή του Σάντσες στο 9′ όταν η λόμπα του σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Τσεχ. Η Τσέλσι ήταν αυτή που πέτυχε πρώτη γκολ, όταν ο Λάμπαρντ στις καθυστερήσεις έκλεψε την μπάλα στο κέντρο και «τροφοδότησε» τον Ραμίρες που μετά από μια κούρσα βρήκε τον Ντρόγκμπα στην μικρή περιοχή της «Μπάρτσα» και αυτός με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
Η Μπαρτσελόνα πίεσε για την ισοφάριση στο δεύτερο ημίχρονο αλλά και πάλι ο Σάντσες έχασε μια ακόμα μεγάλη ευκαιρία αφού το πλάσε που επιχείρησε στο 56′ πέρασε μόλις άουτ. Ενώ στο 86΄ ο Τσεχ απέκρουσε εντυπωσιακά την κεφάλια του Πουγιόλ.
Η «Μπάρτσα» παραλίγο να ισοφαρίσει στις καυθστερήσεις αλλά το σουτ του Πέδρο στάματησε στο δοκάρι. Οι δύο ομάδες θα λύσουν τις διαφορές του την ερχόμενη Τρίτη στο «Καμπ Νου».
Σύμφωνα με την ψυχολογία, το να λέει κάποιος παθολογικά ψέματα δεν θεωρείται ξεχωριστή ψυχική διαταραχή. Πρόκειται περισσότερο για ένα μοτίβο συμπεριφοράς
Σε παγκόσμια πρώτη από τον καλλιτεχνικό οργανισμό Altera Pars το «Lost & Found» της Nalini Vidoolah Mootoosamy, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Πέτρου Νάκου, συνεχίζει την πορεία του και μετά το Πάσχα.
Η παράσταση «Η Ευτυχία της Αργιθέας» επιχειρεί να δώσει φωνή σε όσες ζωές έμειναν στο περιθώριο της Ιστορίας, χωρίς εξιδανίκευση και χωρίς διδακτισμό — μόνο με παρουσία.
Ο Ολυμπιακός εξασφάλισε το πλεονέκτημα έδρας και θα κυνηγήσει την πρωτιά στη regular season της Euroleague, την ώρα που ο Παναθηναϊκός μπορεί να φτάσει μέχρι και την 6η θέση.
Ξεχωριστή βραδιά για τον προπονητή του Ολυμπιακού Γιώργο Μπαρτζώκα, καθώς κόντρα στη Βιλερμπάν έγινε ο δεύτερος προπονητής στην ιστορία της Euroleague με 300 παιχνίδια στον πάγκο της ίδιας ομάδας
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δήλωσε ικανοποιημένος με τη νίκη του Ολυμπιακού επί της Βιλερμπάν, ωστόσο επεσήμανε ότι τα επόμενα κρίσιμα ματς είναι αυτά που θα κρίνουν την πορεία της ομάδας του στη regular season. - Τι είπε μετά το ματς ο Σάσα Βεζένκοφ.
Στο στόχαστρο των βραζιλιάνικων ΜΜΕ για ακόμη μια φορά βρέθηκε ο Νεϊμάρ μετά από σεξιστικό σχόλιο που έκανε κατά διαιτητή, στο τελευταίο ματς της Σάντος.
Άκης Στρατόπουλος
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας