Από το 2014 θα ξεκινήσει η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, λέει ο Γ. Άσμουσεν
Την εκτίμηση ότι η ελληνική οικονομία θα ανακάμψει το 2014 και ότι από το 2015 θα βγει στις αγορές εκφράζει ο Γιοργκ Άσμουσεν. Όπως τονίζει το μέλος του ΔΣ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, προϋπόθεση γι' αυτό είναι η εφαρμογή του προγράμματος εξυγίανσης.
Την εκτίμηση ότι η ελληνική οικονομία θα ανακάμψει το 2014 και ότι από το 2015 θα βγει στις αγορές εκφράζει ο Γιοργκ Άσμουσεν.
Όπως τονίζει το μέλος του ΔΣ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Rheinische Post, προϋπόθεση γι’ αυτό είναι η εφαρμογή του προγράμματος εξυγίανσης.
«Αναμένω θετικό πρόσημο στην οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας από το 2014 εφόσον εφαρμοστεί το πρόγραμμα εξυγίανσης», δήλωσε στην εφημερίδα, σύμφωνα με την Deutsche Welle.
Στόχος είναι, συμπλήρωσε, να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη και από το 2015 να επιστρέψει σταδιακά στις αγορές.
«Το κόστος ενδεχόμενης εξόδου της Ελλάδας από την Νομισματική Ένωση δεν μπορεί να υπολογιστεί», επισημαίνει ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών της Γερμανίας.
Παράλληλα, ο Γιοργκ Άσμουσεν προαναγγέλει το τέλος των πράξεων πιο μακροπρόθεσμης χρηματοδότησης (τα 3ετή δάνεια) των τραπεζών από την ΕΚΤ που έγιναν τον Δεκέμβριο και τον Φεβρουάριο.
«Σημαντικό είναι τα έκτακτα μέτρα της ΕΚΤ να είναι περιορισμένου χρόνου και να μην αντλεί κανείς το συμπέρασμα ότι επειδή εφαρμόσαμε δύο φορές μέτρα αναχρηματοδότησης θα το κάνουμε και μια τρίτη φορά», είπε ο κ. Άσμουσεν.
Το στέλεχος της ΕΚΤ δεν θεωρεί απαραίτητο ένα «υψηλότερο τείχος» προστασίας για την Ευρωζώνη.
«Η συζήτηση στις αγορές κεφαλαίων για το ενδεχόμενο ενός μεγαλύτερου και ισχυρότερου τείχους προστασίας στηρίζεται στην απλουστευτική υπόθεση ότι ένα μόνο μέτρο μπορεί να οδηγήσει στην επίλυση της κρίσης, όμως αυτοί είναι ευσεβείς πόθοι», λέει χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με τον Γερμανό οικονομολόγο, το πρόβλημα μπορεί να λυθεί μόνο με την συνεπή εξυγίανση των δημοσιονομικών και με αναπτυξιακού περιεχομένου μεταρρυθμίσεις στις χώρες της Ευρωζώνης.
Απαιτείται επίσης, όπως επισημαίνει, η βελτιστοποίηση της ρύθμισης του χρηματοπιστωτικού τομέα και η μετεξέλιξη της Ευρωζώνης σε μια πραγματική οικονομική ένωση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Νέα κρίση για τον πρίγκιπα Χάρι – Το Λονδίνο επανεξετάζει την προσωπική ασφάλειά του στις επισκέψεις στο Ηνωμένο Βασίλειο
- Μεγάλη ευκαιρία του Ολυμπιακού με τον Ελ Κααμπί (vid)
- Έχουν περάσει 38 χρόνια από την έναρξη της Πρώτης Ιντιφάντα και οι Παλαιστίνιοι ακόμα αγωνίζονται
- Αγρότες: Καταστολή στα μπλόκα, εισαγγελείς και «εγκληματικές οργανώσεις» απέναντι σε ένα κίνημα που φουντώνει
- Η εποχή του OnlyFans – Όταν η οικειότητα και η μοναξιά γίνονται εμπορεύματα
- Ο Τσικίνιο είχε την πρώτη φάση του Ολυμπιακού (vid)
- Τα μηνύματα της 20χρονης με τον 14χρονο στον Χολαργό – Τι υποστηρίζει ένας από τους δράστες
- Καλύβια: Αυτά είναι τα καλάσνικοφ που βρέθηκαν στο κλεμμένο ΙΧ – Κρατά το στόμα του κλειστό ο 37χρονος
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 09.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/astronomy-3094066_1920-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442