Φιλί… παραμονής του Τσίγκα στην Κέρκυρα στο 95′
Με γκολ του Τσίγκα στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων, η Κέρκυρα απέσπασε ισοπαλία 2-2 από την ΑΕΚ στο «Νησί των Φαιάκων», στο πλαίσιο της 27ης ημέρας της Σούπερ Λίγκας, και διατήρησε τις ελπίδες της για παραμονή στην κατηγορία. Η ομάδα του Τίμου Καβακά (ντεμπούτο στον πάγκο) είχε προηγηθεί στο 14' με τον Οσμάν, αλλά η Ένωση είχε ανατρέψει την κατάσταση με τους Κλωναρίδη στο 16' και Λυμπερόπουλο στο 37'.
Με γκολ του Τσίγκα στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων, η Κέρκυρα απέσπασε ισοπαλία 2-2 από την ΑΕΚ στο «Νησί των Φαιάκων», στο πλαίσιο της 27ης ημέρας της Σούπερ Λίγκας, και διατήρησε τις ελπίδες της για παραμονή στην κατηγορία. Η ομάδα του Τίμου Καβακά (ντεμπούτο στον πάγκο) είχε προηγηθεί στο 14′ με τον Οσμάν, αλλά η Ένωση είχε ανατρέψει την κατάσταση με τους Κλωναρίδη στο 16′ και Λυμπερόπουλο στο 37′.
Γεμάτο συγκινήσεις ήταν το ξεκίνημα του ματς, όπου οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά και προσπάθησαν να φτάσουν σε ένα γρήγορο γκολ. Στο 11′ ο Ιωάννου βγήκε μπροστά, απέφυγε τον Κωνσταντόπουλο και πλάσαρε, ο Κοντοές απομάκρυνε προ κενής εστίας, αλλά ο διαιτητής Δελφάκης καταλόγισε πέναλτι, θεωρώντας ότι ο αμυντικός της Ένωσης χρησιμοποίησε το χέρι του.
Μετά από ένα δίλεπτο διαμαρτυριών και διαβουλεύσεων, ο Αρκάδας ρέφερι άλλαξε (ορθώς) απόφαση και έδωσε κόρνερ. Το εκτέλεσε ο Γραμμόζης και ο Οσμάν πετάχτηκε και με κεφαλιά έκανε το 1-0 στο 14′.
Πριν όμως κοπάσουν οι πανηγυρισμοί των «Φαιάκων», η ΑΕΚ ισοφάρισε με τον Κλωναρίδη. Ο νεαρός εκμεταλλεύθηκε τη σέντρα του Λεονάρντο και με γυριστή κεφαλιά «νίκησε» στο 16΄ τον Γκαλίνοβιτς.
Στη συνέχεια η Κέρκυρα είχε μία πολύ καλή στιγμή σε κεφαλιά του Ιωάννου, που απέκρουσε εντυπωσιακά ο Κωνσταντόπουλος, αλλά σταδιακά ο ρυθμός του αγώνα έπεσε. Στο 37′, όμως, ο «Δικέφαλος» πήρε προβάδισμα στο σκορ, όταν ο Γκαλίνοβιτς δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τη μπάλα στο γύρισμα του Κλωναρίδη και ο Λυμπερόπουλος την έσπρωξε εύκολα στην κενή εστία.
Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν στο δεύτερο ημίχρονο και είχαν μία καλή στιγμή με φάουλ του Γραμμόζη στο 62΄, αλλά ήταν η ΑΕΚ που «άγγιξε» το γκολ στο 68′, όταν την κεφαλιά του αμαρκάριστου Βάργκας απέκρουσε πολύ δύσκολα ο Γκαλίνοβιτς.
Κι ενώ φαινόταν ότι δεν θα αλλάξει κάτι, στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Τσίγκας με ωραία κίνηση μέσα στην περιοχή και σουτ ισοφάρισε σε 2-2, που διατηρεί ζωντανή την Κέρκυρα στη «μάχη» της παραμονής, αν και είναι δεδομένο το μειονέκτημα των νησιωτών.
Διαιτητής: Δελφάκης (Αρκαδίας)
Κίτρινες: Κοντοδήμος, Ηλιάδης, Τσίγκας – Μάκος, Ρίκκα
ΚΕΡΚΥΡΑ (Τίμος Καβακάς): Γκαλίνοβιτς, Βενέτης, Γραμμόζης, Καλαντζής, Μίχος (73΄ Ηλιάδης), Αγρίτης (57΄ Τσίγκας), Μαϊστόροβιτς, Κοντοδήμος, Οσμάν, Μπάρκογλου (72΄ Μαζνόφ), Ιωάννου
ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Κωνσταντόπουλος, Καφές, Κοντοές, Λεονάρντο (74΄ Μπέλεκ), Μάκος (61΄ Ρίκκα), Αργυρίου, Λαγός, Βάργκας, Λυμπερόπουλος, Μπουγαϊδης, Κλωναρίδης (81΄ Σιαλμάς)
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η «Ιθάκη» στα Γιάννενα – Το νέο κόμμα, το διακύβευμα για μια «νέα μεταπολίτευση» και οι 7ρίξεις
- Νεκρός ο πεζός που παρασύρθηκε από μοτοσικλέτα στο Πικέρμι
- Μπορεί η μεσογειακή διατροφή να μας «χαρίσει» ακόμα και 10 χρόνια ζωής;
- Ο Κολίνα στηρίζει το «ένα σουτ» στα πέναλτι
- Πώς θα εκπληρώσει η ΕΕ την υπόσχεσή της στα παιδιά; – Το ένα τέταρτο των παιδιών στην Ευρώπη αντιμέτωπο με τη φτώχεια
- Συνταγή: Σφουγγάτο
- Ο Λευκός Οίκος σχεδιάζει σύγκληση του «Συμβουλίου Ειρήνης» για τη Γάζα στις 19 Φεβρουαρίου
- Όλες οι αλλαγές στις εισφορές για ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 07.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/pexels-laython-photos-214987610-28760144-1-315x220.jpg)




























































![H Λιβύη παρέδωσε ύποπτο για την επίθεση του 2012 σε προξενικό χώρο των ΗΠΑ στη Βεγγάζη [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/al-bakoush-libya-us-315x220.jpg)



















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442