Συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με ρόλο στον Λ.Παπαδήμο «βλέπει» ο Economist για την Ελλάδα
Με τίτλο: «Σε σταθερή πορεία, παραδόξως», η βρετανική επιθεώρηση Economist αναφέρεται στην κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα το τελευταίο διάστημα, κάνοντας παράλληλα πρόβλεψη για τις κάλπες. Ο Economist εκτιμά οι πρόωρες εκλογές θα βγάλουν σταθερότητα παρά αναστάτωση, θεωρώντας πολύ πιθανό να σχηματιστεί κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με ρόλο ακόμα και για τον Λουκά Παπαδήμο.
Με τίτλο: «Σε σταθερή πορεία, παραδόξως», η βρετανική επιθεώρηση Economist αναφέρεται στην κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα το τελευταίο διάστημα, κάνοντας παράλληλα πρόβλεψη για τις κάλπες.
Ο Economist εκτιμά οι πρόωρες εκλογές θα βγάλουν σταθερότητα παρά αναστάτωση, θεωρώντας πολύ πιθανό να σχηματιστεί κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.
Μεταξύ άλλων γράφει: «Οι κινδυνολόγοι θεωρούν ότι θα ενισχυθoύν τα τρία κόμματα της Αριστεράς ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ, αλλά και κόμματα όπως η Χρυσή Αυγή, η οποία για πρώτη φορά ενδέχεται να μπει στη Βουλή.
» Συνολικά μέχρι και δέκα κόμματα μπορεί να καταφέρουν να μπουν στο Κοινοβούλιο. Πόση αξία θα έχουν όμως;»
Η επιθεώρηση συμπληρώνει ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ παραμένουν μεγάλα κόμματα, η ΝΔ έχει σαφές προβάδισμα, ενώ ο Ευάγγελος Βενιζέλος ενδεχομένως να συσπειρώσει και πάλι ένα σημαντικό κομμάτι της βάσης του κόμματος.
«Πολλοί αναλυτές εκτιμούν ότι η ΝΔ με το μπόνους των 50 εδρών που δίνει ο εκλογικός νόμος, θα σχηματίσει κυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ. Ένας τέτοιος συνασπισμός θα είχε ισχυρή πλειοψηφία. Ενδεχομένως αρκετοί νυν υπουργοί να παραμείνουν στη θέση τους.
» Ακόμα και ο κ. Παπαδήμος μπορεί να πειστεί από τον κ. Σαμαρά να παραμείνει, ίσως και ως αντιπρόεδρος. Θα ήταν μια διαβεβαίωση στην Ευρώπη ότι η χώρα εξακολουθεί να βαδίζει στο σωστό δρόμο.»
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Washington Post: Οι ΗΠΑ στέλνουν πάνω από 10.000 επιπλέον στρατιώτες στη Μέση Ανατολή
- Δημοπρατήθηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας το Διαχρονικό Μουσείο Τρικάλων
- Αγρίνιο: Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε τζαμαρία φούρνου και την διέλυσε
- Οι πιθανότητες για τους αντιπάλους του Ολυμπιακού στα play-offs: Από Μονακό μέχρι Παναθηναϊκό
- ΕΕ για Τουρκία: Καμία ενταξιακή πρόοδος χωρίς μεταρρυθμίσεις – Ρητές αναφορές στις σχέσεις με την Ελλάδα και την Κύπρο
- Παιδιά και social media: Οι Βρυξέλλες ανακοινώνουν ότι το app της ΕΕ για την επαλήθευση ηλικίας είναι έτοιμο
- Η Νέα Γενιά Ρολογιών της Rolex για το 2026
- Κατσανιώτης για Λαζαρίδη: Ο καθένας κρίνεται από τη δημόσια παρουσία και τον δημόσιο λόγο του – Τι είπε για Σαμαρά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 15.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/joe-leahy-NI3n0wZ85Kc-unsplash-1-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442