«Καθάρισε» τη Γαλατά και πάει με φόρα στους «8» για τη Σιένα
Ο Ολυμπιακός έχοντας τον αρχηγό του Βασίλη Σπανούλη σε μεγάλη μέρα, νίκησε τη Γαλατάσαραϊ στον «τελικό» του ΣΕΦ με 88-81 και εξασφάλισε τη συμμετοχή του στην προημιτελική φάση της Ευρωλίγκα, όπου θα τεθεί αντιμέτωπος με την ιταλική Σιένα με μειονέκτημα έδρας. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν καλύτεροι από τους Τούρκους, αλλά στην ουσία «έχτισαν» διαφορά ασφαλείας μόλις στις αρχές του 4ου δεκαλέπτου με ένα ξέσπασμα του V-span. Η «παρέα» του Νίκου Ζήση έχασε από τη Ρεάλ, αλλά θα έρθει στον Πειραιά με πλεονέκτημα. Τεράστια επιτυχία για την «ελληνική» Μπιλμπάο που νίκησε τη Μάλαγα και... απέκλεισε τη «Βασίλισσα». Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας «στεναχώρησε» τον Ζούρο.
Ο Ολυμπιακός έχοντας τον αρχηγό του Βασίλη Σπανούλη σε μεγάλη μέρα, νίκησε τη Γαλατάσαραϊ στον «τελικό» του ΣΕΦ με 88-81 και εξασφάλισε τη συμμετοχή του στην προημιτελική φάση της Ευρωλίγκα, όπου θα τεθεί αντιμέτωπος με την ιταλική Σιένα με μειονέκτημα έδρας. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν καλύτεροι από τους Τούρκους, αλλά στην ουσία «έχτισαν» διαφορά ασφαλείας μόλις στις αρχές του 4ου δεκαλέπτου με ένα ξέσπασμα του V-span.
Έρχεται ο Ζήσης και η «παρέα» του…
Η Σιένα μπορεί να έχασε με 102-90 από τη Ρεάλ Μαδρίτης μέσα στην Τοσκάνη στο πλαίσιο της 6ης και τελευταίας αγωνιστικής του Top-16 της Ευρωλίγκα, ωστόσο οι Ιταλοί του Νίκου Ζήση ήταν αυτοί που πήραν την πρόκριση και μάλιστα θα βρουν αντίπαλο στη φάση των «8» τον Ολυμπιακό έχοντας πλεονέκτημα έδρας κόντρα στους «ερυθρόλευκους». Παρά τη… γλυκιά ήττα, οι Ιταλοί τερμάτισαν πρώτοι στον όμιλο, ενώ ως δεύτερη πέρασε η «ελληνική» Μπιλμπάο.
Το 11-13 του 4′ έγινε γρήγορα 15-15 και στο 8ο λεπτό του αγώνα Σιένα και Ρεάλ ήταν ισόπαλες στους 23 πόντους. Το 28-26 του α’ δεκαλέπτου δεν αποδείκνυε τίποτα περισσότερο από το αναμενόμενο, ότι το παιχνίδι θα συνεχιζόταν με τις επιθέσεις να είναι τα πρώτα βιολιά.
Οι γηπεδούχοι ξέφυγαν δύο φορές με 5 πόντους διαφορά (31-26, 39-34), πριν η διαφορά βρει τη μέγιστη τιμή της στο +7 (46-39), μετά από βολές του Λαβρίνοβιτς στο 15′. Πάντως, η Ρεάλ δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια, αντέδρασε και ισοφάρισε σε 50-50 για να φύγουν τελικά οι δύο ομάδες για τα αποδυτήρια με έναν πόντο διαφορά (53-52).
Στην επανάληψη, τίποτα δεν άλλαξε… Η Ρεάλ προσπαθούσε να ξεφύγει για να βρει τη νίκη που θα της έδινε την πρόκριση, ωστόσο η Σιένα αντιστεκόταν. Το μόνο που κατάφερε η ομάδα του Πάμπλο Λάσο ήταν να ολοκληρώσει την γ’ περίοδο μπροστά στο σκορ με 75-76 χάρη στο επιμέρους 24-22 που έτρεξε.
Με τους Ροντρίγκεθ και Ρέγιες, οι Μαδριλένοι βρέθηκαν στο 32′ να έχουν χτίσει μια διαφορά 6 πόντων (77-83) κι έκτοτε το ματς γύρισε.
Τα δεκάλεπτα: 28-26, 53-52, 75-76, 90-102
Σιένα (Πιανιτζιάνι): ΜακΚάλεμπ 15 (2), Ζήσης 2, Άντερσεν 11, Ρακότσεβιτς 11 (2), Καμπαρέτο 3 (1), Θόρντον 7 (1), Λαβρίνοβιτς 8 (1), Ρες 15 (5), Μικελόρι, Στόουνρουκ 4 (4 ασ.), Αραντόρι 14 (1), Μος (3 ριμπ.).
Ρεάλ Μαδρίτης (Λάσο): Τόμιτς 10, Σανθ, Πότσιους 15 (1), Σουάρες 10, Ρέγιες 17 (14 ριμπ.), Μίροτιτς 14 (1), Ροντρίγκεζ 7 (1 τρ., 5 ασ.), Βελίτσκοβιτς 2, Μπέγκιτς 7, Κάρολ 7 (1), Σίνγκλερ 8, Γιουλ 5 (1).
Απίστευτη η… ελληνική Μπιλμπάο
Τη μεγαλύτερη επιτυχία στη μέχρι τώρα ιστορία της έγραψε η Μπιλμπάο η οποία επικράτησε 59-55 της Μάλαγα και προκρίθηκε για πρώτη φορά στους «8» της διοργάνωσης, «πετώντας» εκτός τη Ρεάλ. Η ομάδα του Φώτη Κατσικάρη έκανε μεγάλο παιχνίδι στην Ανδαλουσία και μετά τη νίκη της, δεν την ενδιέφερε ο αγώνας της Τοσκάνης.
Οι Βάσκοι είχαν καλό ξεκίνημα στο παιχνίδι, προηγήθηκαν 2-7 και 4-10 πριν ο Μπλουμς γράψει το 9-15 στο 6ο λεπτό. Πάντως, η απάντηση της Μάλαγα ήταν και άμεση και αποτελεσματική, καθώς με σερί 7-0 οι Ανδαλουσιάνοι έγραψαν το 16-15 στο τέλος του δεκαλέπτου, κρατώντας τους αντιπάλους τους άποντους για τέσσερα λεπτά.
Στη β’ περίοδο, οι άμυνες είχαν τον πρώτο λόγο και η Μάλαγα πέτυχε μόλις 6 πόντους… Ωστόσο, αυτό δεν κατάφερε να το εκμεταλλευτεί η Μπιλμπάο η οποία έχασε με τη σειρά της πολλά καλάθια. Έτσι, η ομάδα του Φώτη Κατσικάρη έφυγε για τα αποδυτήρια προηγούμενη με βραχεία κεφαλή (22-24).
Με ένα τρίποντο του Κώστα Βασιλειάδη στο 23′ η Μπιλμπάο ξέφυγε για πρώτη φορά στο παιχνίδι με 7 πόντους διαφορά (24-31), ενώ ο Τζάκσον έγραψε το 24-33. Πάντως, η Μάλαγα δεν κατέθεσε τα όπλα ούτε και τότε. Εκμεταλλευόμενη κάποιες βεβιασμένες ενέργειες των Βάσκων, μείωσε σε 35-37 μετά από επιμέρους 11-4, όμως η Μπιλμπάο έκλεισε το δεκάλεπτο με προβάδισμα 6 πόντων (36-42).
Κι αν περίμενε κανείς ότι στο δ’ δεκάλεπτο η Μάλαγα θα τα παρατούσε, γελάστηκε… Άρχισε να ροκανίζει τη διαφορά και με τον Πέριτς να πετυχαίνει συνεχόμενα καλάθια, προηγήθηκε με 51-50 στα 2.16» πριν το τέλος του αγώνα, τρέχοντας ένα επιμέρους 15-8.
Τα δεκάλεπτα: 16-15, 22-24, 36-42, 55-59
Μάλαγα (Ματέο): Ροντρίγκεθ, Ρόουλαντ 6, Λίμα 2, Πέριτς 19(1), Αμπρίνς 9(1), Φρίλαντ 8, Πέιν, Ζόριτς 11, Σινάνοβιτς.
Μπιλμπάο (Κατσικάρης): Τζάκσον 10(2), Μαυροειδής 8, Μπάνιτς 10, Μουμπρού 6, Ερβέλ 2, Λόπεθ 9(1), Βασιλειάδης 5(1), Γκριμάου 4, Μπλουμς 5(1).
Η ΤΣΣΚΑ «στεναχώρησε» τον Ζούρο
Εύκολη εκτός έδρας νίκη πήρε η ΤΣΣΚΑ Μόσχας κόντρα στην Αναντολού Εφές. Oι Ρώσοι, που είχαν ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση στους «8» αλλά και την πρωτιά στον 5ο όμιλο, επικράτησαν 82-65 με της ομάδας του Ηλία Ζούρου. Έτσι, η ομάδα του Αντρέι Κιριλένκο θα τεθεί αντιμέτωπη με τη Μπιλμπάο έχοντας πλεονέκτημα έδρας.
Δυστυχώς, το ντεμπούτο του Έλληνα κόουτς στον πάγκο του τουρκικού συλλόγου δεν συνοδεύτηκε με νίκη, παρά και την πολύ καλή εμφάνιση των Βούγιασιτς και Σαβάνοβιτς. Η Εφές κατάφερε να κοντράρει στα ίσα την ΤΣΣΚΑ και μάλιστα προηγήθηκε με έναν πόντο ένα λεπτό πριν την ολοκλήρωση της πρώτης περιόδου τελικά βρέθηκαν πίσω (20-22) αφού ο Γκόρντον ευστόχησε σε τρίποντο.
Ανέβασε «στροφές» στο δεύτερο δεκάλεπτο η «ομάδα του στρατού» και με επιμέρους 2-7 αλλά και σερί 6-0 εκτόξευσε τη διαφορά στο +11 (33-44). Μείωσε το συγκρότημα του Ηλία Ζούρου αλλά ο Σβεντ από τα 6,75 έδωσε ξανά στους Ρώσους διψήφιο προβάδισμα (+10, 37-47) με το οποίο και οδηγήθηκαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια.
Ακόμα και με 15 πόντους κατάφερε να προηγηθεί στην τρίτη περίοδο η ΤΣΣΚΑ (41-56) όμως η Εφές έστω και στο τελευταίο δευτερόλεπτο με τρίποντο του Ακιόλ μείωσε στους 10 (54-64) και διατήρησε τις ελπίδες να αποχαιρετίσει τη διοργάνωση με νίκη.
Κάτι τέτοιο πάντως δεν συνέβη. Ο Γκόρντον φρόντισε να βάλει την υπογραφή του στη νίκη της ομάδας του στο τελευταίο δεκάλεπτο. Η ΤΣΣΚΑ προηγήθηκε ακόμα και με 19 πόντους (63-82) λίγο πριν το τέλος για να πάρει τελικά την 15η φετινή της νίκη στο θεσμό με 82-65.
Τα δεκάλεπτα: 20-22, 37-47, 54-64, 65-82
Αναντολού Εφές (Ζούρος): Μπαλμπάι 7 (1), Κίνσεϊ, Τουντσερί, Ακιόλ 9 (2) Γκονλούμ, Μπατίστα 10 (11 ριμπάουντ), Βούγιασιτς 17 (2), Σαβάνοβιτς 16, Γκιουλέρ, Λαφαγιέτ 6, Σιρίν, Μπάρατς.
ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Καζλάουσκας): Τεόντοσιτς 6 (2), Λαβρίνοβιτς 7 (1), Μέχια, Κρστιτς 13, Κιριλένκο 15 (2), Βορόνοφ, Βορόντσεβιτς 6, Σβεντ 11 (6 ασίστ), Κάουν 6, Χριάπα 2, Πονκρασόφ 2, Γκόρντον 14 (1).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η Χαμάς είναι έτοιμη να παραδώσει τα όπλα της σε μια παλαιστινιακή αρχή, «αν σταματήσει η κατοχή»
- Οι ΗΠΑ θέτουν προς πώληση 250 τεθωρακισμένα στην Πολωνία για… 1 δολάριο!
- Η Ιαπωνία προς μια νέα πυρηνική εποχή
- Αθλέτικ Μπιλμπάο – Ατλέτικο Μαδρίτης 1-0: Σπουδαία νίκη για τους Βάσκους του Βαλβέρδε
- Τραγωδία στη Γαλλία: Τέσσερις νεαροί Πορτογάλοι σκοτώθηκαν σε τροχαίο κοντά στα σύνορα με την Ελβετία
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 07.12.2025]
- Ίντερ Μαϊάμι – Βανκούβερ Γουάιτκαπς 3-1: Πρωταθλητής MLS ο Λιονέλ Μέσι (pic)
- «Βόμβες» από Σαλάχ για Σλοτ και διοίκηση της Λίβερπουλ: «Το κλαμπ με… πετάει στις ρόδες του λεωφορείου»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 07.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/milky-way-4006343_1920-1-315x220.jpg)























































![Επιθέσεις σε σιδηροδρομικό σταθμό και άλλες υποδομές στην Ουκρανία [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/photo_5305686788993126405_x-315x220.jpg)


















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442