Είκοσι χρόνια στήριξης ανθρώπων που ζουν με AIDS συμπλήρωσε το «Κέντρο Ζωής»
Είκοσι χρόνια παρουσίας, 20 χρόνια στήριξης των ανθρώπων που ζουν με HIV/AIDS, συμπλήρωσε η Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση «Κέντρο Ζωής» και το γιορτάζει, διοργανώνοντας ένα μεγάλο πάρτι στις 14 Φεβρουαρίου στον Κεραμεικό.
Είκοσι χρόνια παρουσίας, 20 χρόνια στήριξης των ανθρώπων που ζουν με HIV/AIDS, συμπλήρωσε η Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση «Κέντρο Ζωής» και το γιορτάζει, διοργανώνοντας ένα μεγάλο πάρτι στις 14 Φεβρουαρίου στον Κεραμεικό.
«Είκοσι χρόνια στηρίζουμε ανθρώπους που ζουν με HIV/AIDS. Οι αξίες και τα πιστεύω μας παραμένουν σταθερά, αναγνωρίζοντας πως όλοι οι άνθρωποι γεννιούνται ελεύθεροι και ίσοι σε δικαιώματα και αξιοπρέπεια: Σεβασμός στον άνθρωπο, ανεξαρτήτως φύλου, σεξουαλικού προσανατολισμού, εθνικότητας και θρησκείας» αναφέρει η οργάνωση στην πρόσκληση με την οποία μάς καλεί στο πάρτι που διοργανώνεται την ερχόμενη Τρίτη (21:00) στο «Βar Belafonte» (Αγησιλάου 61Α, Κεραμεικός).
Μέρος των εσόδων από την εκδήλωση θα διατεθεί στο «Κέντρο Ζωής».
Η ίδρυση του Κέντρου Ζωής το 1991 έγινε σε μία περίοδο κατά την οποία παρά το γεγονός ότι η επιδημία του AIDS ήταν ήδη διαδεδομένη σε όλο τον κόσμο, η πλειονότητα των Ελλήνων ελάχιστα γνώριζε για αυτήν, και οι οροθετικοί (φορείς του ιού HIV που προκαλεί το AIDS) ζούσαν σε ένα περιβάλλον απελπισίας, απομόνωσης, φόβου, πόνου και εγκατάλειψης.
Η μικρή ομάδα των εθελοντών που αποτελούσε τον πυρήνα του Κέντρου Ζωής στα αρχικά του βήματα, είχε σαν πρωταρχικό στόχο να βοηθήσει τα άτομα που είχαν μολυνθεί από τον ιό και τα οποία ζούσαν υπό άσχημες συνθήκες, τις περισσότερες φορές μάλιστα, εγκαταλελειμμένα από τις ίδιες τους τις οικογένειες.
Με τη πάροδο του χρόνου, η μικρή εκείνη ομάδα των εθελοντών, απέκτησε καινούργια μέλη – τα περισσότερα τώρα πια Έλληνες, μεγάλωσε και είναι πλέον μια μεγάλη οικογένεια από ανθρώπους που προσφέρουν αφιλοκερδώς και με ευσυνειδησία τις υπηρεσίες τους σε όλους αυτούς που άμεσα ή έμμεσα αντιμετωπίζουν το HIV ή/και το AIDS στη ζωή τους.