Δευτέρα 08 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Ενδιαφέρον του αεροδρομίου της Αθήνας για τα περιφερειακά αεροδρόμια

Ενδιαφέρον του αεροδρομίου της Αθήνας για τα περιφερειακά αεροδρόμια

Την πρόθεση του Διεθνούς Αερολιμένος Αθηνών (ΔΔΑ) να συμμετάσχει, εκμεταλλευόμενος την εμπειρία και τεχνογνωσία που διαθέτει και έχει αποκτήσει, στη διαδικασία αξιοποίησης των 34 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας, διατύπωσε ο γενικός διευθυντής του ΔΑΑ Γιάννης Παράσχης. Οι κινήσεις του «Ελ.Βενιζέλος» θα καθοριστούν ωστόσο από τις τελικές αποφάσεις για αξιοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων.

Την πρόθεση του Διεθνούς Αερολιμένος Αθηνών (ΔΔΑ) να συμμετάσχει, εκμεταλλευόμενος την εμπειρία και τεχνογνωσία που διαθέτει και έχει αποκτήσει, στη διαδικασία αξιοποίησης των 34 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας, διατύπωσε ο γενικός διευθυντής του ΔΑΑ Γιάννης Παράσχης.

«Η εταιρία του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών έχει εκδηλώσει εδώ και καιρό το ενδιαφέρον της για τη διαδικασία αυτή» τόνισε ο κ. Παράσχης, στη διάρκεια συνάντησης με εκπροσώπους του Τύπου, διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι ο τρόπος που θα επιλέξει τελικά το Δημόσιο να προχωρήσει στο εγχείρημα αυτό, μέσω δηλαδή ομαδοποίησης αεροδρομίων, θα κρίνει και τις τελικές αποφάσεις της.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει εδώ και πολύ καιρό την πρόθεσή της για αξιοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων, στο πλαίσιο των αποκρατικοποιήσεων και της προσπάθειας για «μικρότερο κράτος» και αύξηση των δημόσιων εσόδων, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει τίποτα δεδομένου του οικονομικού κλίματος.

Ο κ. Παράσχης τόνισε την ανάγκη προώθησης ολοκληρωμένης στρατηγικής στον τομέα των αερομεταφορών, γεγονός που θα έχει πολλαπλά οφέλη, λέγοντας πως «από τη μια πλευρά θα συμβάλλει σημαντικά στην προσέλκυση επενδύσεων και από την άλλη θα συνεισφέρει στην αύξηση του τουριστικού ρεύματος, που αποτελεί τη μεγάλη βιομηχανία της χώρας».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 08 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο