Ήττα με… ελπίδες του Ολυμπιακού από την ΤΣΣΚΑ
Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε στο ΣΕΦ από την ΤΣΣΚΑ με 86-78 στην πρεμιέρα του TOP 16, αλλά η εμφάνισή του άφησε ελπίδες στον Ντούσαν Ίβκοβιτς αλλά και στους οπαδούς της ομάδας αφού εμφάνισαν ένα σύνολο εμφανώς βελτιωμένο. Οι Ερυθρόλευκοι έκλεισαν το ημίχρονο προηγούμενοι με 44-40 και έμειναν κοντά στο σκορ μέχρι τα μέσα του 4ου δεκαλέπτου, αλλά κάπου εκεί ο Κιριλένκο και η παρέα του πάτησαν γκάζι και εκμεταλλεύτηκαν τις βεβιασμένες προσπάθειες των γηπεδούχων, καθαρίζοντας το ματς.
Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε στο ΣΕΦ από την ΤΣΣΚΑ με 86-78 στην πρεμιέρα του TOP 16, αλλά η εμφάνισή του άφησε ελπίδες στον Ντούσαν Ίβκοβιτς αλλά και στους οπαδούς της ομάδας αφού εμφάνισαν ένα σύνολο εμφανώς βελτιωμένο. Οι Ερυθρόλευκοι έκλεισαν το ημίχρονο προηγούμενοι με 44-40 και έμειναν κοντά στο σκορ μέχρι τα μέσα του 4ου δεκαλέπτου, αλλά κάπου εκεί ο Κιριλένκο και η παρέα του πάτησαν γκάζι και εκμεταλλεύτηκαν τις βεβιασμένες προσπάθειες των γηπεδούχων, καθαρίζοντας το ματς.
Ο Ίβκοβιτς ξεκίνησε με τους Άντιτς και το νέο μεταγραφικό απόκτημα, Ντόρσεϊ μέσα στην ρακέτα για να ελέγξει όσο μπορούσε τα ριμπάουντ. Το μαν του μαν του Μάντζαρη στον Τεόντοσιτς απέδωσε καρπούς αφού ο Σέρβος πρώην Ερυθρόλευκος στα πρώτα λεπτά ήταν εκτός ρυθμού ενώ και η γενικότερη αμυντική λειτουργία του Ολυμπιακού ήταν καλή, κρατώντας τους Ρώσους στους 11 πόντους στα πρώτα 6.30′.
Επιθετικά, το βάρος ανέλαβε ο Σπανούλης με άξιους συμπαραστάτες (κυρίως από τη γραμμή του τριπόντου) τους Σλούκα και Πελεκάνο, με το πρώτο δεκάλεπτο να βρίσκει τους Ρώσους προηγούμενους με 21-22.
Οι Ερυθρόλευκοι μπήκαν δυνατά στο δεύτερο δεκάλεπτο με τον Σλούκα να ευστοχεί σε σουτ τριών πόντων αλλά η ΤΣΣΚΑ έμενε κόντά στο σκορ χάρη και στα λάθη απειρίας από πλευράς γηπεδούχων. Ο Ίβκοβιτς χαμήλωσε το σχήμα έχοντας περάσει στη ρακέτα τον Χάινς που τα πήγε περίφημα αμυντικά, και κατάφερε να δώσει στον Ολυμπιακό καλή κυκλοφορία και μερικά εύκολα καλάθια, φτάνοντας το σκορ στο 36-38. Ο Ολυμπιακός βρέθηκε σε εξαιρετική βραδιά έξω από τα 6,75 (7/8 στο ημίχρονο) και με τον Γκετσεβίτσιους να… πυροβολεί, πήραν προβάδισμα με 42-40 και τελικά πήγαν στην ανάπαυλα προηγούμενοι με 44-40.
Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, η ΤΣΣΚΑ έπιασε στον ύπνο τον Ολυμπιακό και με σερί 4-0 εξαφάνισε τη διαφορά φέρνοντας το ματς στα ίσια. Ο Ντόρσεϊ που φορτώθηκε γρήγορα με 3ο φάουλ έδωσε ξανά τη θέση του στον Χάινς, ο οποίος αν και στο δεύτερο δεκάλεπτο τα πήγε περίφημα, πλέον είχε πρόβλημα απέναντι στους ψηλούς της ρωσικής ομάδας που «διάβασαν» το παιχνίδι του και προσαρμόστηκαν.
Το τρίποντο του Τεόντοσιτς έδωσε μικρό προβάδισμα 55-48 στη ΤΣΣΚΑ αλλά ο Γκετσεβίτσιους απάντησε φέρνοντας το ματς ξανά στους τέσσερις πόντους (55-51), με το δεκάλεπτο να τελειώνει με 62-58 υπέρ των φιλοξενούμενων.
Στην τελευταία περίοδο ο Ίβκοβιτςχρησιμοποίησε τον επίσης νεοαποκτηθέντα Λο. Ο Χάινς συνέχισε να έχει προβλήματα απέναντι στον πολύ ψηλότερό του Κρίστιτς και έτσι επιστρατεύτηκε ο Γλυνιαδάκης με το σκορ στο 58-64. Το πρώτο καλάθι του Λο με τα ερυθρόλευκα ήταν εντυπωσιακό και ουσιαστικό, αφού μείωσε σε 64-60. Ωστόσο, η τεχνική ποινή στον Ίβκοβιτς, έστειλε τους στους Ρώσους στο +6 και οι βεβιασμένες επιθέσεις των Ερυθρόλευκων, ανέβασαν την διαφορά στους 9 πόντους, στα μισά της περιόδου.
Η ΤΣΣΚΑ είναι αρκετά έμπειρη ομάδα για να μπορέσει να διαχειριστεί μια τέτοια διαφορά και από την άλλη η απειρία των παικτών του Ολυμπιακού δεν βοήθησε την κατάσταση. Η διαφορά μπορεί να έφτασε στους 5 πόντους, 82-77, 40» πριν το τέλος, αλλά οι Ρώσοι πήραν το ροζ φίλο αγώνα με τους γηπεδούχους να γεμίζουν ελπίδες το κοινό τους και τον Ίβκοβιτς για κάτι καλύτερο στη συνέχεια παρά την τελική ήττα με 86-78.
Τα δεκάλεπτα: 21-22, 44-40, 58-62, 78-86
Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Χάινς 13, Άντιτς 13, Σπανούλης 11, Ντόρσεϊ 2, Πελεκάνος 3, Γκετσεβίτσιους 14, Γλυνιαδάκης 1, Πρίντεζης, Παπανικολάου 6, Μάντζαρης 1, Σλούκας 8, Λο 2.
ΤΣΣΚΑ (Καζλάουσκας): Τεόντοσιτς 8, Λαβρίνοβιτς, Σισκάουσκας 12, Κρίστιτς 18, Κιριλένκο 11, Βορόνοφ, Βοροντσέβιτς, Σβεντ 7, Καούν 4, Κριάπα 16, Γκόρντον 10.
Η Ούνιξ Καζάν «πάγωσε» την Φενέρμπαχτσε με 76-71
Σημαντική νίκη απέναντι στην Φενερμπαχτσέ με 76-71 στην πρεμιέρα του έβδομου ομίλου της φάσης των «16» της Euroleague σημείωσε η Ούνιξ Καζάν στην έδρα της. Οι γηπεδούχοι αν και έχαναν στο ημίχρονο με 17 πόντους, κατάφεραν να γυρίσουν το ματς στο τρίτο δεκάλεπτο και να πάρουν μια πολύ μεγάλη νίκη, στέλνοντας μήνυμα στον Παναθηναϊκό που τους περιμένει την άλλη εβδομάδα στο ΟΑΚΑ.
Στο πρώτο δεκάλεπτο οι δύο ομάδες συμβάδιζαν, με τη Φενέρ να πατάει γκάζι στη δεύτερη περίοδο και να πηγαίνει με σερί 13-0 στα αποδυτήρια προηγούμενη με 41-24. Ωστόσο, στην επανάληψη οι Ρώσοι έκαναν πράγματα και θαύματα και με σερί 7-0 μείωσαν στους δέκα και στη συνέχεια με πρωταγωνιστή τον Σαμοϊλένκο έκαναν επιμέρους 14-3 και έφτασαν μία ανάσα από την ομάδα του Σπάχια (53-56).
Ο Ντόμερκαντ πήρε τη… σκυτάλη δίνοντας προβάδισμα στους Ρώσου με 58-56 και στη συνέχεια το… ποτάμι δεν είχε γυρισμό. Οι γηπεδούχοι ξέφυγαν με +8 (70-62) με τους Τούρκους να το παλεύουν στο τέλος φτάνοντας στο 72-69, 14’’, αλλά τελικά οι Ρώσοι ήταν ψύχραιμοι στις βολές και έφτασαν στο τελικό 76-71.
Τα δεκάλεπτα:15-18, 24-41, 53-56, 76-71
Ούνιξ Καζάν (Πασούτιν): Λίντεϊ 14 (2), Γκολόβιν, Σαμοϊλένκο 18 (9 ασίστ), Πασούτιν, Βερεμένκο 17 (11 ριμπάουντ), Γκριρ, Σαβρασένκο, Γκουμπάνοφ, ΜακΚάρτι, Τζαβάι 8, Ντόμερκαντ 16(3), Ουίλκινσον 3 (1).
Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ (Σπάχια): Τζέρελς 5, Τουρκσάν, Ονάν 12 (3), Ατσούρ 3 (1), Βιντμαρ, Πεκέρ 2, Γκιστ 8 (1), Σαβάς 7, Ντεμιρέλ, Τόμας 3 (1), Μπογκντάνοβιτς 24 (4), Πρέλντζιτς 7 (1).
Ο Ζήσης νίκησε τον Κατσικάρη με 81-67
Η Σιένα του Νίκου Ζήση επικράτησε με 81-67 της Μπιλμπάο του Φώτη Κατσικάρη με τον Μπο ΜακΚάλεμπ να κάνει… όργια στο δεύτερο ημίχρονο, χαρίζοντας στους Ιταλούς το ροζ φύλλο αγώνα στην πρεμιέρα του 6ου ομίλου του TOP 16. Ο Αμερικανός γκαρντ είχε 18 πόντους, όσους και ο Ντέιβιντ Άντερσεν που οδήγησαν στη νίκη τους γηπεδούχους. Ο Ζήσης σε 13 λεπτά είχε 2 πόντους (1/1 δίποντο), 2 ριμπάουντ και 2 ασίστ, ενώ από πλευράς Μπιλμπάο, ο Κώστας Βασιλειάδης ήταν κορυφαίος των Ισπανών με 16 πόντους (2/5 δίποντα, 4/8 τρίποντα) και 3 ριμπάουντ σε 24 λεπτά, ενώ ο Δημήτρης Μαυροειδής είχε ένα άστοχο δίποντο και 4 ριμπάουντ σε 10 λεπτά.
Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά στο ματς και προηγήθηκαν με 8-2 και 14-7, αλλά οι Ιταλοί μείωσαν, με κύριο εκφραστή τον Άντερσεν, στο καλάθι (16-18). Οι Ισπανοί πάτησαν το γκάζι με τον Γκριμάου να δίνει προβάδισμα δέκα πόντων (30-20) στην ομάδα του Κατσικάρη, αλλά οι γηπεδούχοι βρήκαν και πάλι λύσεις και πήγαν στα ίσια το ματς (32-32) στον δρόμο για τα αποδυτήρια.
Στην επανάληψη η Σιένα ήταν ανώτερη και με έναν αγνώριστο, σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο, ΜακΚάλεμπ, ο οποίος έκανε ότι ήθελε την άμυνα της Μπιλμπάο, η διαφορά έφτασε στο +12 (51-39). Παρά τις προσπάθειες του Βασιλειάδη, η ομάδα του Πιανιτζάνι κράτησε τη διαφορά φτάνοντας τελικά στη νίκη με 81-67.
Τα δεκάλεπτα: 14-18, 32-32, 56-49, 81-67.
Σιένα (Πιανιτζάνι): ΜακΚάλεμπ 18, Ζήσης 2, Άντερσεν 18, Ρακότσεβιτς 6, Καραρέτο 7, Θόρντον 8, Ρες 7, Μικελόρι, Στόουνρουκ 7, Αραντόρι, Μος 8.
Μπιλμπάο (Κατσικάρης): Τζος Φίσερ, Τζάκσον 7, Μαυροειδής, Μπάνιτς 11, Μουμπρού 6, Ερβέλ 9, Ντ’ Ορ Φίσερ 5, Λόπεθ, Βασιλειάδης 16, Γκριμάου 10, Μπλουμς 3.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Θερμό επεισόδιο ανάμεσα σε Κίνα – Ιαπωνία με κινεζικά μαχητικά να «λοκάρουν» παρατεταμένα ιαπωνικά
- Το crypto θαύμα του Έρικ Τραμπ: Πώς πολλαπλασίασε την περιουσία του σε έναν χρόνο
- Wall Street: Μια νέα «αγαπημένη» μετοχή της (ξανά)ανακάλυψαν οι billionaires
- Προεδρικές εκλογές στην Ονδούρα: Ο ΟΑΚ ζητεί «επιτάχυνση» της καταμέτρησης
- Αλγερία: 14 νεκροί, 34 τραυματίες σε τροχαίο στο οποίο ενεπλάκη λεωφορείο
- Νομικό μέτωπο από Costco, Revlon και Kawasaki κατά των δασμών Τραμπ
- Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]
- Συνομιλία Ερντογάν με Μαδούρο για την έκρυθμη κατάσταση ανάμεσα στην Βενεζουέλα και τις ΗΠΑ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 07.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/milky-way-4006343_1920-1-315x220.jpg)







































![Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jinim-3-315x220.jpg)


![Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/goa-fire-315x220.jpg)

























![Επιθέσεις σε σιδηροδρομικό σταθμό και άλλες υποδομές στην Ουκρανία [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/photo_5305686788993126405_x-315x220.jpg)









Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442