Να δώσουν εξηγήσεις για τις καταγγελίες τους κλήθηκαν οι δύο παραιτηθέντες εισαγγελείς
Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τις καταγγελίες των δύο παραιτηθέντων οικονομικών εισαγγελέων Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη διέταξε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες. Οι δύο εισαγγελείς προσήλθαν στον αρμόδιο για οικονομικά θέματα αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Νίκο Παντελή, προκειμένου να δώσουν διευκρινίσεις και έλαβαν ολιγοήμερη προθεσμία.
Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τις καταγγελίες των οικονομικών εισαγγελέων Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη διέταξε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες.
Η έρευνα ανατέθηκε στον αρχαιότερο αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Φώτη Μακρή. Ο κ. Τέντες τον καλεί να διερευνήσει κυρίως το σημείο της επιστολής παραίτησης των δύο, όπου αναφέρουν ότι δεν είναι «εισαγγελείς υπό απαγόρευση και καθ’ υπαγόρευση».
Νωρίτερα, οι δύο παραιτηθέντες εισαγγελείς προσήλθαν στον αρμόδιο για οικονομικά θέματα αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Νίκο Παντελή, προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για την παραίτησή τους. Οι δύο λειτουργοί έλαβαν ολιγοήμερη προθεσμία.
Στο θέμα επανήλθε και ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Πάνος Μπεγλίτης. Αφού αναφέρθηκε στην ανακοίνωση-απάντηση των αρμόδιων υπουργών, τόνισε πως οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς έχουν «την υποχρέωση και την ευθύνη να προχωρήσουν, χωρίς καμία καθυστέρηση, στην παροχή όλων των στοιχείων που διαθέτουν, για να καταστήσουν συγκεκριμένες τις καταγγελίες τους».
«Η θέση μας είναι καθαρή: όλα στο φως και σε γνώση της κοινωνίας» κατέληξε.
«Η υπόθεση των δύο οικονομικών εισαγγελέων πρέπει να διερευνηθεί σε βάθος και με γρήγορους ρυθμούς, ώστε να μην αφήνουν κενά εκμετάλλευσης», σημείωσε με τη σειρά του ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Κ.Αϊβαλιώτης.
«Από τον Μιλτιάδη Παπαϊωάνου απαιτείται περισσότερη προσοχή. Και έμπειρος είναι και ευφυής, διαπιστώσεις που κάνουν δυσεξήγητες τις παραιτήσεις των δύο εισαγγελέων» πρόσθεσε.
Αντιδράσεις υπήρξαν και εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και του Γιάννη Δημαρά.
Σε ερώτησή του προς τους δύο υπουργούς, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, ζητά να διευκρινιστεί «με τίνος απόφαση και ευθύνη έχει ετοιμάσει η κυβέρνηση σχέδιο νόμου με το οποίο προωθείται η αντικατάσταση των δυο οικονομικών εισαγγελέων, ποιες υποθέσεις χειρίζονται έως σήμερα οι εν λόγω εισαγγελείς και σε ποιο στάδιο βρίσκονται».
Ο επικεφαλής του Άρματος Πολιτών, Γιάννης Δημαράς, κάνει λόγο για «μείζον πολιτικό ζήτημα», εκτιμώντας πως «η εγχώρια τρόικα, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ, στην ουσία συνεργάζεται για τη συγκάλυψη των ενόχων και την αναβάπτισή τους ως αθώων».
Τα συστατικά του χυμού παντζαριού υποστηρίζουν την καρδιά και την κυκλοφορία του αίματος, ενώ παράλληλα συμβάλλουν στη φυσική ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης.