Όλα έτοιμα είναι για την έναρξη του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ για την αγωνιστική περίοδο 2011-2012! Μπορεί να μην μάθαμε ποτέ τον ακριβή αριθμό των ομάδων που θα λάβουν μέρος, ή τα ονόματα των συλλόγων που θα συμμετέχουν, όμως η πρεμιέρα θα γίνει... κανονικά, σήμερα Σάββατο! Βέβαια, από το βράδυ της Παρασκευής η διοίκηση της Σούπερ Λιγκ ξεκίνησε μεταμεσονύκτιες διαπραγματεύσεις με τη Nova για την αναβολή της «κουτσουρεμένης» 1ης αγωνιστικής, κάτι που όπως φάνηκε δεν απέφερε αποτέλεσμα. Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό το μεσημέρι του Σαββάτου, η Λίγκα ενημέρωσε τηλεφωνικά τις ομάδες να κατέβουν στα γήπεδα, αφού δεν υπήρξε συμφωνία με το συνδρομητικό κανάλι για απόσυρση της ρήτρας των 4 εκατ. ευρώ. Το πρόγραμμα: 19:15 ΟΦΗ - Ατρόμητος και 21:30 ΠΑΣ Γιάννινα - Άρης.
Όλα έτοιμα είναι για την έναρξη του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ για την αγωνιστική περίοδο 2011-2012! Μπορεί να μην μάθαμε ποτέ τον ακριβή αριθμό των ομάδων που θα λάβουν μέρος, ή τα ονόματα των συλλόγων που θα συμμετέχουν, όμως η πρεμιέρα θα γίνει… κανονικά, σήμερα Σάββατο! Βέβαια, από το βράδυ της Παρασκευής η διοίκηση της Σούπερ Λιγκ ξεκίνησε μεταμεσονύκτιες διαπραγματεύσεις με τη Nova για την αναβολή της «κουτσουρεμένης» 1ης αγωνιστικής, κάτι που όπως φάνηκε δεν απέφερε αποτέλεσμα. Διαβάστε το χρονικό των γεγονότων και τις ολονύκτιες διαβουλεύσεις. Όπως έγινε γνωστό το μεσημέρι του Σαββάτου, η Λίγκα έχει ενημερώσει τηλεφωνικά της ομάδες να κατέβουν στα γήπεδα, αφού δεν υπήρξε συμφωνία με το συνδρομητικό κανάλι για απόσυρση της ρήτρας των 4 εκατ. ευρώ.
Το χρονικό…
Χρειάστηκε να φτάσει ξημέρωμα Σαββάτου για να σκεφτεί η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος την αναβολή της πρεμιέρας, την οποία η ίδια είχε ορίσει παρά τις πολλές και σοβαρές εκκρεμοδικίες που υπάρχουν σχετικά με τις ομάδες που θα λάβουν μέρος στη Σούπερ Λιγκ της περιόδου 2011-2012.
Την Παρασκευή, ο Ηρακλής «μπλόκαρε» τον Αστέρα Τρίπολης, καθώς κέρδισε την προσφυγή που είχε καταθέσει στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, σχετικά με τον υποβιβασμό του για πλαστογραφία.
Έτσι, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, ξεκίνησαν ολονύκτιες διαβουλεύσεις ανάμεσα στη διοίκηση της Σούπερ Λιγκ και τους υπευθύνους της NOVA για να αποφασίσουν σχετικά με την αναβολή της 1ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.
Ένα πρωτάθλημα «κουτσουρεμένο» που η πρεμιέρα του πέρασε από… 40 δικαστικά κύματα με την παγκόσμια πρωτοτυπία να είναι γνωστές οι 13 από τις 16 ομάδες. Η σέντρα ήταν προγραμματισμένο να γίνει (;) το Σάββατο με το ματς ΟΦΗ – Ατρόμητος στις 19:15 και ΠΑΣ Γιάννινα – Άρης στις 21:30.
Παράλληλα, υποψήφιες για τις θέσεις του Βόλου και της Καβάλας είναι και οι Λεβαδειακός – Δόξα Δράμας, αν τελικά αποφασιστεί ότι αντικατάσταση από ομάδες της Β’ Εθνικής.
Μετά από όλα αυτά το πρόγραμμα της πρεμιέρας-φαρσοκωμωδίας που είχε ίσχυε -τουλάχιστον μέχρι τα ξημερώματα του Σαββάτου- είχε ως εξής: