Επιστράφηκε το διαβατήριο στον Ντομινίκ Στρος-Καν
Ο Ντομινίκ Στρος-Καν πήρε πίσω το διαβατήριό του, δύο ημέρες μετά από την οριστική άρση της ποινικής δίωξης για σεξουαλικά εγκλήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες, ανέφερε δικηγόρος του. Δεν είναι γνωστό πότε και πού θα ταξιδέψει, αν και έχει πει ότι «δεν βλέπω την ώρα να ξαναγυρίσω στη Γαλλία». Έχει εκφράσει πάντως και την επιθυμία να επισκεφτεί τα γραφεία του ΔΝΤ στην Ουάσινγκτον.
Ο Ντομινίκ Στρος-Καν πήρε πίσω το διαβατήριό του, δύο ημέρες μετά από την οριστική άρση της ποινικής δίωξης για σεξουαλικά εγκλήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες, ανέφερε δικηγόρος του.
«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι η αστυνομία της Νέας Υόρκης και η εισαγγελική Αρχή επέστρεψαν το διαβατήριο στον κ. Στρος-Καν», εξήγησε την ώρα που βγήκε από το σπίτι του πρώην γενικού διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Τραϊμπέκα στο νότιο Μανχάταν.
Δεν είναι για την ώρα γνωστό πότε και πού θα ταξιδέψει, αν και έχει πει ότι δεν βλέπει την ώρα να ξαναγυρίσει στη Γαλλία.
Έχει εκφράσει πάντως και την επιθυμία να επισκεφτεί ξανά τα γραφεία του ΔΝΤ από το οποίο παραιτήθηκε τον περασμένο Μάιο με το ξέσπασμα του σκανδάλου.
Την Τρίτη δικαστήριο στο Μανχάταν απέσυρε όλες τις κατηγορίες σε βάρος του Στρος-Καν σχετικά με την μήνυση για σεξουαλική κακοποίηση που υπέβαλε εναντίον του εργαζόμενη σε ξενοδοχείο. Αιτία ήταν η μειωμένη αξιοπιστία της 32χρονης γυναίκας
Παράλληλα, ακυρώθηκαν και τα μέτρα απαγόρευσης εξόδου από τις ΗΠΑ που είχαν αποφασιστεί τον Ιούνιο και έτσι ο Γάλλος πολιτικός θα μπορούσε να ξαναπάρει το διαβατήριό του. Ωστόσο, η αναστάτωση από το σεισμό στη Βιρτζίνια την Τρίτη καθυστέρησε κάπως τις διαδικασίες.
Κατά του Στρος-Καν η εργαζόμενη έχει καταθέσει και αγωγή που δεν έχει εκδικαστεί ακόμη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- «Ο Γιαμάλ είναι ο παίκτης του μέλλοντος»
- «Προπύργιο της Αριστεράς» – Ο Τραμπ διαλύει ένα από τα σημαντικότερα κλιματικά εργαστήρια του κόσμου
- ΑΑΔΕ: Πώς θα λειτουργήσουν οι ψηφιακές εφαρμογές τις επόμενες μέρες
- IRIS: Τι αλλάζει με τα όρια στις άμεσες πληρωμές από τον Ιανουάριο 2026
- Νετανιάχου: Συναντήθηκε με τον Ρούμπιο πριν από το ραντεβού με τον Τραμπ
- ΒΗΜΑ: Το συλλεκτικό ημερολόγιο του Αρκά για το 2026 επανακυκλοφορεί αυτή την Κυριακή
- Η Μόσχα απειλεί με αντίποινα για την επίθεση με drones στην οικία του Πούτιν – Βλέπει βρετανικό δάκτυλο
- Γνωστός στις Αρχές ο δράστης των άσκοπων πυροβολισμών στο Ηράκλειο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 29.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/ken-cheung-yHST1WmTqzI-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442