Τα αραβικά χρηματιστήρια «χτύπησε» πρώτα η υποβάθμιση της οικονομίας των ΗΠΑ
Κάμψη σημειώνεται την Κυριακή στα Χρηματιστήρια των περισσότερων αραβικών χωρών, στον απόηχο της υποβάθμισης της αμερικανικής οικονομίας από τον Οίκο Standard & Poor's. Μεγάλες απώλειες και στο Χρηματιστήριο του Τελ Αβίβ, όπου η συνεδρίαση διεκόπη για 45'. Πάντως, στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας, το κλίμα άλλαξε ελαφρώς μετά τη «βουτιά» του Σαββάτου.
Κάμψη σημειώνεται την Κυριακή στα Χρηματιστήρια των περισσότερων αραβικών χωρών, στον απόηχο της υποβάθμισης της αμερικανικής οικονομίας από τον Οίκο Standard & Poor’s. Μεγάλες απώλειες και στο Χρηματιστήριο του Τελ Αβίβ, όπου η συνεδρίαση διεκόπη για 45′. Πάντως, στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας, το κλίμα άλλαξε ελαφρώς μετά τη «βουτιά» του Σαββάτου.
Στο Ντουμπάι το Χρηματιστήριο έκλεισε με πτώση -3,69%, περιορίζοντας, πάντως τις αρχικές απώλειες, που έφτασαν και τα -4,5%.
Στο γειτονικό εμιράτο του Αμπου Ντάμπι το Χρηματιστήριο έκλεισε στις 2.603,22 μονάδες, με πτώση -2,53%.
Τις μεγαλύτερες απώλειες κατέγραψαν ο τραπεζικός (-3,30%) και ο κατασκευαστικός τομέας (-5,61%).
Το Χρηματιστήριο του Κουβέιτ έκλεισε με πτώση -1,61%, στο Κατάρ οι απώλειες έφτασαν το -2,51% και στο Ομάν το -2,08%.
Μικρότερη ήταν η υποχώρηση στο Μπαχρέιν (-0,33%) ενώ στη Σαουδική Αραβία, μετά την πτώση του Σαββάτου, ο δείκτης TASI κατάφερε να κλείσει σχεδόν αμετάβλητος, με άνοδο +0,08%.
Μπορεί τα New Year's resolutions να μοιάζουν λίγο αστεία, αλλά αν είναι να μπούμε σε αυτό το «παιχνίδι» ας το κάνουμε σωστά. Τα μυστικά για να πετύχουμε τους στόχους μας.