Θεσμική ενίσχυση της Ευρώπης έναντι των αγορών ζητά ο πρωθυπουργός από τον Μπαρόζο
Την ανάγκη ενίσχυσης του «θεσμικού ιστού» της Ευρώπης, προκειμένου να πάψει η ΕΕ να ακολουθεί τις αγορές και να βρεθεί μπροστά από αυτές, υπογραμμίζει σε απαντητική επιστολή που απηύθυνε στον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.
Την ανάγκη ενίσχυσης του «θεσμικού ιστού» της Ευρώπης, προκειμένου να πάψει η ΕΕ να ακολουθεί τις αγορές και να βρεθεί μπροστά από αυτές, υπογραμμίζει σε απαντητική επιστολή που απηύθυνε στον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.
Εν μέσω της πίεσης που ασκείται από τις αγορές στον πυρήνα πλέον της Ευρωζώνης -κι όχι μόνο στις χώρες της περιφέρειας- ο Μπαρόζο, με επιστολές προς όλους τους αρχηγούς κρατών της ΕΕ, ζήτησε επίσπευση των διαδικασιών εφαρμογής των πρόσφατων αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής.
Απαντώντας στον πρόεδρο της Κομισιόν, ο κ. Παπανδρέου εκφράζει τη συμφωνία του στην ανάγκη επίσπευσης της εφαρμογής των αποφάσεων, ενώ παράλληλα επαναφέρει το ζήτημα των ευρωπαϊκών θεσμών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Αλλαγή καθεστώτος» στο Ιράν που μας έδωσε «από σεβασμό» 20 τάνκερ με πετρέλαιο, δηλώνει ο Τραμπ
- Ελ Σαλβαδόρ: Να τερματιστεί η κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ζητά η HRW από τον Μπουκέλε
- Ιράν: Πάνω από 100.000 πολιτικά κτίρια έχουν καταστραφεί ή υποστεί ζημιές από τις επιδρομές ΗΠΑ και Ισραήλ
- Γάζα: 9 νεκροί σε πλήγματα του Ισραήλ – «Κοριτσάκι» ανάμεσα στους σκοτωμένους
- Λίβανος: Κυανόκρανος σκοτώθηκε από έκρηξη βλήματος – Ενα ακόμη μέλος της UNIFIL σε κρίσιμη κατάσταση
- Πετρέλαιο: Πάνω από τα 100 δολάρια το WTI και τα 115 το Brent στις ασιατικές αγορές
- Ισραήλ: Καλείται από το Συμβούλιο της Ευρώπης να εγκαταλείψει το νομοσχέδιο για τη θανατική ποινή
- 3 άμαχοι νεκροί στην Ουκρανία, ανάμεσά τους 13χρονος, και ένας στη νοτιοανατολική Ρωσία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 30.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/paul-pastourmatzis-36plOdZK_uY-unsplash-315x220.jpg)



![Μέση Ανατολή: Πώς ο πόλεμος μπορεί να πυροδοτήσει παγκόσμια επισιτιστική κρίση [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/06/ot_sithra34-2-300x300.png)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442