Στη διάθεση του Δημήτρη Χριστόφια οι παραιτήσεις όλων των υπουργών
Στη διάθεση του Κύπριου προέδρου, Δημήτρη Χριστόφια, έθεσαν τις παραιτήσεις τους όλοι οι υπουργοί σε έκτακτη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου το πρωί της Πέμπτης. Τις παραιτήσεις των υπουργών ζήτησε ο ίδιος ο κ.Χριστόφιας, προκειμένου να προχωρήσει σε ευρύ ανασχηματισμό. Αμέσως μετά έχει προγραμματιστεί συνάντηση Χριστόφια-Καρογιάν.
Στη διάθεσή του Κύπριου προέδρου, Δημήτρη Χριστόφια, έθεσαν τις παραιτήσεις τους όλοι οι υπουργοί σε έκτακτη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου το πρωί της Πέμπτης.
Η συνεδρίαση κράτησε περίπου 40 λεπτά και σε αυτή παρέστησαν και οι τρεις υπουργοί του ΔΗΚΟ, οι οποίοι είχαν ήδη υποβάλει τις παραιτήσεις τους.
Τις παραιτήσεις των υπουργών ζήτησε την Τετάρτη ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, προκειμένου να προχωρήσει σε ευρύ ανασχηματισμό.
Σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο», αμέσως μετά έχει προγραμματιστεί συνάντηση Χριστόφια – Καρογιάν. Υπό το βάρος των αναταράξεων στο κυβερνητικό σχήμα συνεδριάζει εντός της ημέρας και η Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ.
Ενώπιον του Δ.Χριστόφια βρίσκονται κατάλογοι με ονόματα αλλά δεν έχουν αρχίσει ακόμη οι προσεγγίσεις για υπουργοποίηση. Η προσοχή στρέφεται προς άτομα που διακινούνται στο χώρο της ευρύτερης δεξιάς.
Αφετηρία της παράστασης «Δύο ή τρία πράγματα που ξέρω γι’ αυτόν» είναι η προσέγγιση του ρόλου του πατέρα και του αποτυπώματος που αφήνει στις επόμενες γενιές.