«Χρυσός» ο Τσάκωνας στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νέων
Ο Λυκούργος Τσάκωνας χάρισε στην Ελλάδα το δεύτερο χρυσό της μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου νέων (έως 22 ετών). Ο 21χρονος αθλητής μας νίκησε στα 200μ. με 20.56, επίδοση που αποτελεί πανελλήνιο ρεκόρ νέων και σημειώθηκε με άνεμο αντίθετο 1,4μ./δευτερόλεπτο. Με την επίδοση του, ο Τσάκωνας έπιασε τα όρια για το εφετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα και τους Ολυμπιακούς του 2012. Το παλαιό ρεκόρ ήταν δικό του με 20.57 από τον πρωινό ημιτελικό, με το οποίο βελτίωσε το 20.67, που είχε από τις 7 Ιουλίου πέρυσι.
Ο Λυκούργος Τσάκωνας χάρισε στην Ελλάδα το δεύτερο χρυσό της μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου νέων (έως 22 ετών) που διεξάγεται στην Οστράβα της Τσεχίας. Ο 21χρονος αθλητής μας νίκησε στα 200μ. με 20.56, επίδοση που αποτελεί πανελλήνιο ρεκόρ νέων και σημειώθηκε με άνεμο αντίθετο 1,4μ./δευτερόλεπτο.
Ο Τσάκωνας έδωσε σκληρή «μάχη» με τον Βρετανό, Τζέιμς Αλάκα και τον Τσέχο, Πάβελ Μάσλακ, που ακολούθησαν με 20.60 και 20.67, αντιστοίχως. Με την επίδοση του, ο Τσάκωνας έπιασε τα όρια για το εφετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα και τους Ολυμπιακούς του 2012. Το παλαιό ρεκόρ ήταν δικό του με 20.57 από τον πρωινό ημιτελικό, με το οποίο βελτίωσε το 20.67, που είχε από τις 7 Ιουλίου πέρυσι.
Κουρασμένος, για πρώτη φορά σε αυτή την διοργάνωση, αλλά πανευτυχής, ο αθλητής του Γιώργου Παναγιωτόπουλου, στις δηλώσεις μετά τον τελικό, τόνισε, ότι ήλθε με σκοπό να φτάσει όσο ψηλότερα γινόταν. «Αφού, λοιπόν, πήρα το χρυσό μετάλλιο, πέτυχα απόλυτα τον στόχο. Ημουν καλά, ήξερα τι μπορούσα να κάνω και το έκανα», είπε. Αποκάλυψε πως σε μεγάλο μέρος της περιόδου αντιμετώπισε πολλά προβλήματα τραυματισμών, που τον είχαν επηρεάσει και ψυχολογικά, αλλά δεν ήθελε να μιλάει γι? αυτά. «Δούλεψα σκληρά για να τα ξεπεράσω και το κατόρθωσα», πρόσθεσε. Και δεν έκρυψε, ότι, όπως για κάθε αθλητή, όνειρο είναι η συμμετοχή σε Ολυμπιακούς αγώνες και εκεί να πετύχει το καλύτερο δυνατό. Το ίδιο ισχύει και για το πρωτάθλημα κόσμου.
Η ελληνική ομάδα που θα τρέξει την Κυριακή στον προκριματικό των 4Χ100μ. θα αποτελείται από τους Κώστα Κουτσουκλάκη, Μιχάλη Δαρδανελιώτη, Στράτο Φραγκούλη και τον Τσάκωνα. Αναπληρωματικός θα είναι ο Ιορδάνης Ρουσσάκης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Τέλος ο Γκόλεματς από τον πάγκο της Ντουμπάι
- LIVE: Πάρμα – Νάπολι
- LIVE: Κρίσταλ Πάλας – Νιουκάστλ
- LIVE: Σάντερλαντ – Τότεναμ
- LIVE: Νότιγχαμ Φόρεστ – Άστον Βίλα
- Μια στροφή πριν το τέλος: Οι πιθανότεροι αντίπαλοι για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό στα play offs της Euroleague
- Οι πασχαλινές ευχές του Ροντινέι από τις Σπέτσες (pic)
- Νίκησε την Ισπανία η Ελλάδα και περιμένει… (vids)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 12.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/agustina-heit-mefvaXlDihk-unsplash-315x220.jpg)
































































![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και τα Don’ts της εβδομάδας [12.04 – 18.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/POSTER_3-315x220.jpg)











Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442