Κυβερνοεπίθεση κατά τη ισπανικής αστυνομίας από τους «χακτιβιστές» Anonymous
Ο δικτυακός τόπος της ισπανικής αστυνομίας έπαψε να λειτουργεί για λίγο τα ξημερώματα της Δευτέρας λόγω ηλεκτρονικής επίθεσης από τους ακτιβιστές του Διαδικτύου Anonymous, οι οποίοι στράφηκαν κατά της αστυνομίας μετά τη σύλληψη τριών Ισπανών που φέρονται να ήταν μέλη τους.
Ο δικτυακός τόπος της ισπανικής αστυνομίας έπαψε να λειτουργεί για λίγο τα ξημερώματα της Δευτέρας λόγω ηλεκτρονικής επίθεσης από τους ακτιβιστές του Διαδικτύου Anonymous, οι οποίοι στράφηκαν κατά της αστυνομίας μετά τη σύλληψη τριών Ισπανών που φέρονται να ήταν μέλη τους.
Ο δικτυακός τόπος policia.es παράμεινε εκτός λειτουργίας για μία ώρα από τις 00.30 την Τετάρτη.
Η ισπανική αστυνομία επιβεβαίωσε ότι ο δικτυακός τόπος τέθηκε offline, δεν επιβεβαίωσε όμως την ανάμειξη των διαβόητων χακτιβιστών.
Λίγο αργότερα, όμως, οι Anonymous ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση, την οποία ονόμασαν #OpPolicia («επιχείρηση αστυνομία»).
Η οργάνωση αναφέρει ότι η επίθεση ήταν «άμεση αντίδραση στις συλλήψεις, την περασμένη Παρασκευή, τριών ατόμων που φέρονται να σχετίζονται με πράξεις πολιτικής ανυπακοής οι οποίες αποδίδονται στους Anonymous» γράφουν στο μήνυμά τους.
Προσθέτουν ότι η αστυνομία «δεν συνέλαβε μέλη του πυρήνα της ομάδας, αφού η ομάδα μας δεν έχει πυρήνα».
Και σε αυτή την περίπτωση οι χάκερ-ακτιβιστές ακολούθησαν την τακτική της «κατανεμημένης επίθεσης άρνησης υπηρεσιών», ή DDoS: Χιλιάδες υπολογιστές συνδέονται ταυτόχρονα στον διακομιστή-στόχο μέχρι να τον θέσουν εκτός λειτουργίας λόγω υπερφόρτωσης.
Οι Anonymous έγιναν διάσημοι πέρυσι όταν επιτέθηκαν στην PayPal και τη Mastercard επειδή οι έκλεισαν τους λογαριασμούς μέσω του οποίων συγκέντρωνε δωρεές το WikiLeaks.
Πρόσφατα επιτέθηκαν επίσης στην κυβέρνηση της Τουρκίας λόγω των σχεδίων της να σφίξει τον κλοιό διαδικτυακής λογοκρισίας.
Η ομάδα υποστηρίζει ότι οι επιθέσεις DDoS είναι μια μορφή νόμιμης, ειρηνικής διαμαρτυρίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Δεν σηκώνουν κεφάλι οι Μπακς (124-112) – Όλα τα αποτελέσματα στο NBA
- Ζάκυνθος: Συγκλονίζει ο πατέρας του παιδιού που κατασπαράχθηκε από το πιτμπουλ – «Μου χαμογέλασε και έκλεισε τα μάτια»
- Ενισχύσεις: Ποια ποσά ισχυρίζεται η κυβέρνηση ότι κατέβαλε στους αγρότες [πίνακες]
- Η επιστήμη έχει την απάντηση στο δίλημμα «τσάι ή καφές»
- Συνταξιοδότηση: Σε συνεχή άνοδο οι νέες αιτήσεις απονομής συντάξεων
- Ευλογιά προβάτων: Νοσηλεύεται με συμπτώματα εγκεφαλικού ο κτηνοτρόφος που αποχαιρέτησε με λυγμούς 450 πρόβατα
- Ουκρανία: Ολοκληρώθηκαν οι συνομιλίες στο Μαϊάμι, παραμένουν τα «αγκάθια» – Νέα «μαζική» επίθεση της Ρωσίας
- Ντέρμπι ΠΑΟΚ – Άρης στη Θεσσαλονίκη – Εκτός έδρας «μάχη» για Παναθηναϊκό, με Ατρόμητο η ΑΕΚ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![Ενισχύσεις: Ποια ποσά ισχυρίζεται η κυβέρνηση ότι κατέβαλε στους αγρότες [πίνακες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/TSC_4_LARISA-4-127x85.jpg)





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 07.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/milky-way-4006343_1920-1-315x220.jpg)


































![Ενισχύσεις: Ποια ποσά ισχυρίζεται η κυβέρνηση ότι κατέβαλε στους αγρότες [πίνακες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/TSC_4_LARISA-4-315x220.jpg)


















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442