Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Σπάζοντας το «φράγμα» των 320 χλμ./ώρα με ένα Skoda

Σπάζοντας το «φράγμα» των 320 χλμ./ώρα με ένα Skoda

Ένα τροποποιημένο Skoda Octavia 600 ίππων θα βρεθεί από τις 13 μέχρι και τις 20 Αυγούστου 2011 στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής με σκοπό να σπάσει το φράγμα των 320 χλμ./ώρα

Στη φημισμένη «Boneville Speed Week» που θα πραγματοποιηθεί στις 13 με 20 Αυγούστου 2011 στα προάστια της Utah των Η.Π.Α θα συμμετάσχει η Skoda, στοχεύοντας να σπάσει το φράγμα των 320 χλμ./ώρα.

Γι’ αυτόν ακριβώς το σκοπό ο δίλιτρος, υπερτροφοδοτούμενος βενζινοκινητήρας άμεσου ψεκασμού, της μέχρι σήμερα γνωστής Octavia RS δέχτηκε τις απαραίτητες τροποποιήσεις, αγγίζοντας σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις τους 600 ίππους.

Συγκεκριμένα, ο υπερσυμπιεστής καυσαερίων της Garret αντικαταστάθηκε με ένα νέο, ο οποίος παράγει πίεση υπερπλήρωσης 26-28 PSI, ενώ αντί για τη συμβατική αμόλυβδη βενζίνη, χρησιμοποιείται καύσιμο αγωνιστικών προδιαγραφών.

Παράλληλα, η απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος περιορίστηκε κατά 8 εκατοστά, σε σχέση με τις πολιτικές εκδόσεις του αυτοκινήτου, και προστέθηκε όλος ο απαραίτητος εξοπλισμός ώστε να πληρούνται οι προδιαγραφές ασφαλείας.

Η Octavia RS των 600 ίππων θα πρέπει να αναπτύξει τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα κίνησης σε μία απόλυτη ευθεία μήκους εννέα μιλίων (περίπου 15 χιλιόμετρα), στις αλυκές του Bonneville Salt Flats, στα προάστια της Utah.

auto.in.gr

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο