Ασυμφωνίες και «κόκκινες γραμμές» από τα κόμματα στο αίτημα της κυβέρνησης για συναίνεση
Με τους προέδρους της ΝΔ Αντ.Σαμαρά, του ΛΑΟΣ Γ.Καρατζαφέρη, της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλ.Τσίπρα, της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντ.Μπακογιάννη και της Δημοκρατικής Αριστεράς Φ.Κουβέλη συναντήθηκε ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο των συζητήσεων της κυβέρνησης με τα πολιτικά κόμματα περί συναίνεσης στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα. «Όχι» από τον Αντώνη Σαμαρά και τον Αλέξη Τσίπρα, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο συμφωνίας ο Γιώργος Καρατζαφέρης, επιμέρους συμφωνίες και διαφωνίες εξέφρασε η κ. Μπακογιάννη που ζήτησε μείωση του αριθμού των βουλευτών και άρση της ασυλίας τους. Ο Φ.Κουβέλης ανέφερε ότι το κόμμα του θα καταψηφίσει το μεσοπρόθεσμο.
Με τους προέδρους της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη, της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη και της δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη συναντήθηκε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στο πλαίσιο των συζητήσεων της κυβέρνησης με τα πολιτικά κόμματα περί συναίνεσης στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.
«Όχι» από τον Αντώνη Σαμαρά και τον Αλέξη Τσίπρα, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο συμφωνίας ο Γιώργος Καρατζαφέρης, επιμέρους συμφωνίες και διαφωνίες εξέφρασε η κ. Μπακογιάννη που ζήτησε μείωση του αριθμού των βουλευτών και άρση της ασυλίας τους.
- Διαβάστε τις δηλώσεις Σαμαρά μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό
- Διαβάστε τις δηλώσεις Καρατζαφέρη μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό
- Διαβάστε τις δηλώσεις Τσίπρα μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό
- Διαβάστε τις δηλώσεις Μπακογιάννη μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό
- Διαβάστε τις δηλώσεις Κουβέλη μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό
Ο κ. Σαμαράς ξεκαθάρισε στον πρωθυπουργό ότι δεν πρόκειται να συναινέσει στο λάθος. Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιώργο Πεταλωτή, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα.
Ο κ. Παπανδρέου τόνισε στον κ. Σαμαρά ότι η κυβέρνηση παραμένει σταθερή στη λογική της συνεννόησης για την επίτευξη του εθνικού στόχου, θεωρώντας αναγκαία τη συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων.
Όπως διευκρίνισε ο κ. Πεταλωτής δεν υπήρξε καμία δέσμευση για κανένα θέμα, προσθέτοντας πως, άλλωστε, δεν αναμενόταν κάτι σχετικό.
Από την πλευρά του, ο Γιώργος Καρατζαφέρης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο συμφωνίας.
Στη συνάντηση με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ παρών ήταν και ο βουλευτής Μάκης Βορίδης.
Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι δεν προτίθεται να νομιμοιποιήσει το έγκλημα σε βάρος του ελληνικού λαού και ότι ο πρωθυπουργός δεν έχει τη γενναιότητα να παραδεχθεί το λάθος του. Ακόμη, κάλεσε τον κ. Παπανδρέου να φύγει από την κυβέρνηση το συντομότερο δυνατόν.
Η κ. Μπακογιάννη τόνισε ότι συμφωνεί με τη μείωση του λειτουργικού κόστους του κράτους, αλλά λέει «όχι» στη φορολογική πολιτική, γιατί εξοντώνει οικονομικά τους έλληνες.
Ακόμη πρότεινε να υπάρξει κοινή διαπραγμάτευση των κομμάτων με την τρόικα για μια διαφορετική φορολογική πολιτική, καθώς και να περάσει νόμος για τη μείωση των βουλευτών σε 200 που θα προβλέπει και άρση της βουλευτικής ασυλίας.
Ο κ. Κουβέλης τόνισε την ανάγκη να διεκδικήσουμε την αναδιάρθρωση του χρέους με επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής και μείωση του επιτοκίου. Ανέφερε ότι το κόμμα του θα καταψηφίσει το μεσοπρόθεσμο.
Ανάλογα με το πώς θα εξελιχθούν οι συναντήσεις, η κυβέρνηση θα λάβει οριστικές αποφάσεις για το περιεχόμενο του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, αλλά και το πώς αυτό θα εγκριθεί.
Εν τω μεταξύ, πανό διαμαρτυρίας σήκωσε στη Βουλή ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Άρματος Πολιτών Γιάννης Δημαράς, διαμαρτυρόμενος επειδή δεν προσεκλήθη το κόμμα του στις επαφές του πρωθυπουργού.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η Νάξος στους πιο μαγευτικούς ηλιόλουστους προορισμούς της Ευρώπης για τους Ιρλανδούς
- Στα ύψη οι τιμές των οπωροκηπευτικών εξαιτίας των ακριβών καυσίμων
- O Πασκουάλ πήρε θέση για τα σενάρια μεταγραφών στην Μπαρτσελόνα
- Νέα Υόρκη: Έκλεισε το αεροδρόμιο LaGuardia μετά την σύγκρουση αεροσκάφους της AiR Canada με όχημα εδάφους
- «Σωσίβιο» η ρύθμιση για το ελβετικό φράγκο [πίνακες]
- Νέα ανατροπή στην υπόθεση Γκριεζμάν – Φεύγει από την Ατλέτικο και πάει MLS
- Πάσχα στο Amirandes: Μια αυθεντική κρητική εμπειρία στο εμβληματικό resort της Grecotel
- Αποστροφή ή σαγήνη; Prada και Τζόρνταν Γούλφσον προβοκάρουν τη μόδα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 23.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/jocke-wulcan-N_9yLWF3ikU-unsplash-1-315x220.jpg)
















![«Σωσίβιο» η ρύθμιση για το ελβετικό φράγκο [πίνακες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/claudio-schwarz-K0oN3uwvuEw-unsplash-315x220.jpg)







































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442