Η αναταραχή σε Μέση Ανατολή και Β. Αφρική διατηρεί στα ύψη τις τιμές του πετρελαίου
Άνοδο για τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση σημειώνουν οι τιμές του πετρελαίου, καθώς η πολιτική αναταραχή σε Μέση Ανατολή και Β. Αφρική εντείνει τις ανησυχίες των επενδυτών για τυχόν προβλήματα στην προσφορά πετρελαίου από τις χώρες της περιοχής. Από τις αρχές του 2011 τα κέρδη ανέρχονται στο 23%
Κέρδη για τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση σημειώνουν οι τιμές του πετρελαίου, καθώς η πολιτική αναταραχή σε Μέση Ανατολή και Β. Αφρική εντείνει τις ανησυχίες των επενδυτών για τυχόν προβλήματα στην προσφορά πετρελαίου από τις χώρες της περιοχής.
Συγκεκριμένα, το αργό πετρέλαιο, παράδοσης Ιουνίου, ενισχύθηκε έως 78 σεντς στα 113,07 δολάρια το βαρέλι. Πρόκειται για την υψηλότερη ενδοσυνεδριακή τιμή από τις 11 Απριλίου, όταν είχε σκαρφαλώσει μέχρι τα 113,46 δολάρια, υψηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2008.
Από τις αρχές του 2011 σημειώνει κέρδη 23%. Σημειώνεται ότι στη Λιβύη η παραγωγή έχει μειωθεί σε 390.000 βαρέλια ημερησίως (στοιχεία Μαρτίου), ενώ πέρυσι ήταν κατά μέσο όρο 1,6 εκατ. βαρέλια.
Το πετρέλαιο τύπου Μπρεντ, στα συμβόλαια Ιουνίου, σημείωσε άνοδο 36 σεντς στα 124,35 δολάρια το βαρέλι.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας