«Μακελάρηδες» Ευρώπη και ΗΠΑ, λέει το ΚΚΕ για την επιχείρηση στη Λιβύη
Την αντίθεση τους στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Λιβύη οι οποίες άρχισαν το απόγευμα του Σαββάτου αλλά και την ενδεχόμενη εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτές εξέφρασαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Δουρμούσογλου Μιχάλης
Την αντίθεση τους στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Λιβύη οι οποίες άρχισαν το απόγευμα του Σαββάτου αλλά και την ενδεχόμενη εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτές εξέφρασαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Το ΚΚΕ καταγγέλλει «την στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη, που εξαπέλυσε ο διεθνής ιμπεριαλισμός, με τη συμμετοχή και της Ελλάδας, έχοντας στην πρώτη γραμμή τον ευρωενωσιακό ιμπεριαλισμό, τους μακελάρηδες Γαλλία – Βρετανία, με τη στήριξη των ΗΠΑ».
«Αποτελεί επαίσχυντη υποκρισία το πρόσχημα των ιμπεριαλιστών, μαζί τους και του Γ. Παπανδρέου, ότι το ενδιαφέρον τους είναι «ανθρωπιστικό», καθώς αυτοί φανερά ή κρυφά συνεργάζονται και συναλλάσσονται με τις αυταρχικές, αντιλαϊκές κυβερνήσεις στην Αφρική, τη Μέση Ανατολή και αλλού. Δεν έχουν καμιά νομιμοποίηση», συνεχίζει το ΚΚΕ.
Το ΚΚΕ ζητά ακόμη να κλείσουν αμέσως οι αμερικανικές και ΝΑΤΟϊκές βάσεις στη Σούδα και το Άκτιο όπως και να αποχωρήσουν τα ελληνικά πολεμικά αεροπλάνα και πλοία από τη Λιβύη».
«Ο λαός της Λιβύης είναι ο μόνος αρμόδιος να λύσει ο ίδιος τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει. Δεν έχει ανάγκη από λύκους για να τον φυλάνε. Ο ελληνικός λαός έχει χρέος να σταθεί αλληλέγγυος στο λαό της Λιβύης», επισημαίνει τέλος το ΚΚΕ.
Από την πλευρά του ο ΛΑΟΣ αναφέρεται στην ελληνική εμπλοκή στις επιχειρήσεις και επισημαίνει ότι «Μέχρι σήμερα δεν έχει σκοτωθεί Άραβας από Ελληνικά όπλα. Γιατί θα πρέπει να γίνει τώρα η αρχή;».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Η ειρήνη στην Ουκρανία δεν θα είναι απαραίτητα δίκαιη λέει ο Φινλανδός πρόεδρος Αλεξάντερ Σταμπ
- Κροατία: H δημόσια ραδιοφωνία της χώρας HRT προσπαθεί να μπει στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες
- Γκάμπια: Τουλάχιστον 7 νεκροί, πολλοί αγνοούμενοι στο ναυάγιο πλεούμενου με μετανάστες
- Σε νοσοκομείο τη Μόσχας νοσηλεύτηκε ο Ραμζάν Καντίροφ – «Με δυσκολία τον επανέφεραν στη ζωή»
- Επίθεση και σαμποτάζ σε εργοστάσιο στη Σκωτία που φέρεται να κατασκευάζει ανταλλακτικά για F-35
- Οι εκλογές που θα διαμορφώσουν την Ευρώπη το 2026
- Οι ΗΠΑ ζητούν από την Κίνα να δείξει «αυτοσυγκράτηση» σε σχέση με την Ταϊβάν
- Από τον Μασκ μέχρι τον Κίμελ: Οι πιο εκρηκτικές διαμάχες του Τραμπ το 2025
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 02.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/daniel-joshua-fzbasFbCNww-unsplash-315x220.jpg)











































![Στους έξι οι νεκροί από τις διαδηλώσεις στο Ιράν – Επίθεση σε αστυνομικό τμήμα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/2026-01-01T103319Z_1492501376_RC21RIAC8O1I_RTRMADP_5_IRAN-ECONOMY-PROTESTS-315x220.jpg)

















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442