Σάββατο 06 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Το απόγευμα της Τετάρτης αναμένονται τα αποκαλυπτήρια του νέου iPad

Το απόγευμα της Τετάρτης αναμένονται τα αποκαλυπτήρια του νέου iPad

Περίπου ένα χρόνο αφότου ξεκίνησε τη νέα τρέλα με τις ταμπλέτες, η Apple αναμένεται να παρουσιάσει την Τετάρτη μια αναβαθμισμένη έκδοση του iPad. Αυτό θεωρείται πλέον σχεδόν βέβαιο, παραμένει όμως άγνωστο αν τα αποκαλυπτήρια θα γίνουν από τον ίδιο τον Στιβ Τζομπς.

Περίπου ένα χρόνο αφότου ξεκίνησε τη νέα τρέλα με τις ταμπλέτες, η Apple αναμένεται να παρουσιάσει την Τετάρτη μια αναβαθμισμένη έκδοση του iPad. Αυτό θεωρείται πλέον σχεδόν βέβαιο, παραμένει όμως άγνωστο αν τα αποκαλυπτήρια θα γίνουν από τον ίδιο τον Στιβ Τζομπς.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες θέλουν το νέο iPad να έχει την ίδια οθόνη των 10 ιντσών, αλλά να είναι ελαφρύτερο, λεπτότερο και αρκετά πιο γρήγορο, με νέο επεξεργαστή και διπλάσια μνήμη στα 515ΜΒ.

Ακόμα, το νέο μοντέλο λέγεται ότι θα έχει κάμερα στην μπροστινή όψη για βιντεοκλήσεις μέσω FaceTime, αν και δεν αποκλείεται να έχει και μια δεύτερη, στην οπίσθια όψη, για τη λήψη φωτογραφιών και βίντεο.

Η παρουσίαση προγραμματίζεται να ξεκινήσει λίγο μετά τις 19.00 ώρα Ελλάδας, στον ίδιο χώρο όπου είχε παρουσιαστεί πέρυσι το πρώτο iPad.

Η πρόσκληση που έστειλε η Apple στους δημοσιογράφους δεν διευκρινίζει περί τίνος πρόκειται. Εικονίζει πάντως ένα ημερολόγιο, πάνω στο οποίο υπάρχει ένα αυτοκόλλητο που ξεκολλά για να αποκαλύψει το νέο iPad.

Εκτός από τη νέα συσκευή, η αγορά περιμένει να δει αν θα παραστεί στην εκδήλωση ο Τζομπς, ο οποίος απουσιάζει από την εταιρεία με αναρρωτική άδεια επ’ αόριστον. Η Apple επιβεβαίωσε ότι επεξεργάζεται το σχέδιο διαδοχής, αρνήθηκε όμως να το αποκαλύψει.

Ανταγωνισμός

H παρουσίαση της νέας ταμπλέτας της Apple έρχεται εν μέσω αυξημένου ανταγωνισμού: Η Motorola μόλις λάνσαρε στις ΗΠΑ την ταμπλέτα Xoom, η οποία βασίζεται στην έκδοση Honeycomb του Google Android, και έχει πάρει καλές κριτικές.

Η καναδική Research In Motion (κατασκευαστής των Blackberry) ετοιμάζεται να λανσάρει το PlayBook, ενώ η Samsung αναμένεται να παρουσιάσει μια ταμπλέτα Galaxy με μεγαλύτερη οθόνη, επίσης βασισμένη στο Honeycomb.

Η Dell ήδη πουλά το δικό της μοντέλο, η LG έχει προαναγγείλει το G-Slate και η HP αναμένεται να παρουσιάσει το TouchPad το καλοκαίρι.

Το νέο iPad ίσως επιτρέψει στην Apple να διατηρήσει την ηγετική της θέση, μετά τις 15 εκατομμύρια πωλήσεις του πρώτου μοντέλου. «Εκτιμούμε ότι αυτή η συσκευή θα προσφέρει μια γραμμή άμυνας ενάντια στο κύμα των ανταγωνιστικών υπολογιστών-ταμπλέτα» σχολίασαν αναλυτές της Goldman Sachs.

Σύμφωνα πάντως με το Reuters, πολλοί αναλυτές εκτιμούν ότι ο ανταγωνισμός είναι πλέον ισχυρός, και το δεύτερο iPad είναι απίθανο να γνωρίσει την εντυπωσιακή επιτυχία του προκατόχου του.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 06 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο