Δευτέρα 08 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Τα λεφτά τους στον «Βασιλιά» βάζουν τα γραφεία στοιχημάτων για τα Όσκαρ

Τα λεφτά τους στον «Βασιλιά» βάζουν τα γραφεία στοιχημάτων για τα Όσκαρ

«Λόγο του Βασιλιά», Ντέιβιντ Φίντσερ, Νάταλι Πόρτμαν και Κόλιν Φερθ δείχνουν ως νικητές των βραβείων Όσκαρ τα περισσότερα γραφεία στοιχημάτων. Οι μπουκ θεωρούν ως αουτσάιντερ τον δικό μας «Κυνόδοντα» που δεν συγκεντρώνει ιδιαίτερα υψηλές αποδόσεις. Διαβάστε το αφιέρωμα του in.gr για τα Όσκαρ. Live τα ξημερώματα της Δευτέρας τα Όσκαρ στο in.gr.

«Λόγο του Βασιλιά», Ντέιβιντ Φίντσερ, Νάταλι Πόρτμαν και Κόλιν Φερθ δείχνουν ως νικητές των βραβείων Όσκαρ τα περισσότερα γραφεία στοιχημάτων. Οι μπουκ θεωρούν ως αουτσάιντερ τον δικό μας «Κυνόδοντα» που δεν συγκεντρώνει ιδιαίτερα υψηλές αποδόσεις.

Αποδόσεις γύρω στο 1,25 δίνουν τα γραφεία στοιχημάτων στον «Λόγο του Βασιλιά», ο οποίος θεωρείται έτσι αδιαφιλονίκητο (;) φαβορί για το Όσκαρ καλύτερης ταινίας. Δεύτερη επιλογή το «The Social Network» που ακολουθεί με απόδοση περίπου 5. Οι υπόλοιπες ταινίες βρίσκονται πολύ πίσω και μάλλον δεν διεκδικούν τη μερίδα του λέοντος των χρημάτων όσων επιθυμούν να τζογάρουν με τα βραβεία της Ακαδημίας Κινηματογράφου (φυσικά η τύχη ευνοεί τους τολμηρούς).

Στην κατηγορία του Α’ Ανδρικού ρόλου, ο Κόλιν Φερθ έχει «κλειδώσει» ραντεβού με το χρυσό αγαλματάκι με αποδόσεις μικρότερες από 1,5. Ακολουθεί το Τζέιμς Φράνκο, ενώ ακόμα πιο πίσω βρίσκονται οι Τζ.Μπρίτζες, Τζ.Αϊζενμπεργκ και Χ.Μπαρδέμ. Μάλιστα πολλά γραφεία στοιχημάτων έχουν αποσύρει την κατηγορία, θεωρώντας «σιγουράκι» τον Φερθ.

Νάταλι Πόρτμαν με αποδόσεις από 1,03 έως 1,07 θεωρείται το αδιαφιλονίκητο φαβορί της κατηγορίας Α΄ γυναικείου ρόλου. Ακολουθούν Ανέτ Μπένινγκ (με αποδόσεις γύρω στο 10), Τζένιφερ Λόρενς, Νικόλ Κίντμαν και Μισέλ Γουίλιαμς.

Για το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας μάχη φαίνεται να δίνουν οι Ντέιβιντ Φίντσερ του «Social Network» και Τομ Χούπερ με τον «Λόγο του Βασιλιά». Ο πρώτος δίνει μικρότερες αποδόσεις (γύρω στο 1,69) και θεωρείται πιθανότερο να κερδίσει τον δεύτερο που συγκεντρώνει αποδόσεις γύρω στο 2,5. Οι υπόλοιποι θα πρέπει μάλλον να θεωρούν απίθανη μια νίκη.

Τι γίνεται όμως στην κατηγορία που μας αφορά περισσότερο, αυτή της καλύτερης ξένης ταινίας; Απόδοση κοντά στο 1,95 συγκεντρώνει το «Biutiful» του Ινιαρίτου, 3,4 το In a better world από τη Δανία, ακολουθεί το «Incendies» και μετά ο «Κυνόδοντας» -βρίσκεται αρκετά πίσω με απόδοση 8 τουλάχιστον.

Αγγελική Στελλάκη

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 08 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο