Τη δυνατότητα να καταχωρούν οι ίδιοι τις ενδείξεις του μετρητή δίνει η ΔΕΗ στους καταναλωτές
Τη δυνατότητα να ενημερώνουν οι ίδιοι οι καταναλωτές τη ΔΕΗ για τις ενδείξεις του μετρητή τους ώστε όλοι οι λογαριασμοί να εκδίδονται με βάση την πραγματική κατανάλωση και όχι «έναντι» παρέχει η επιχείρηση στους πελάτες της.
Τη δυνατότητα να ενημερώνουν οι ίδιοι οι καταναλωτές τη ΔΕΗ για τις ενδείξεις του μετρητή τους ώστε όλοι οι λογαριασμοί να εκδίδονται με βάση την πραγματική κατανάλωση και όχι «έναντι» παρέχει η επιχείρηση στους πελάτες της.
Η ενημέρωση γίνεται είτε τηλεφωνικά είτε μέσω Ίντερνετ ενώ σύμφωνα με στελέχη της ΔΕΗ η δυνατότητα αυτή εκτός από την κατάργηση των «έναντι» λογαριασμών εξυπηρετεί και τις περιπτώσεις που η πρόσβαση των καταμετρητών στο ρολόι είναι δύσκολη (π.χ. σε κλειστά σπίτια, μονοκατοικίες κλπ.).
Η ένδειξη υποβάλλεται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση:
Με το ισχύον σύστημα οι λογαριασμοί της ΔΕΗ εκδίδονται ανά δίμηνο αλλά η καταμέτρηση από τους υπαλλήλους της ΔΕΗ γίνεται ανά τετράμηνο.
Για το πρώτο δίμηνο εκδίδεται λογαριασμός «έναντι» με βάση την κατανάλωση του αντίστοιχου διμήνου του προηγούμενου έτους και στο δεύτερο, μετά την καταμέτρηση, εκδίδεται ο εκκαθαριστικός λογαριασμός.
Όσοι θέλουν να τιμολογούνται κάθε δίμηνο με βάση την πραγματική τους κατανάλωση μπορούν να καταχωρούν οι ίδιοι την ένδειξη του μετρητή, τηλεφωνικά ή μέσω Ίντερνετ.
Το χρονικό διάστημα στο οποίο μπορούν οι καταναλωτές να κάνουν την καταμέτρηση αναγράφεται στους εκκαθαριστικούς λογαριασμούς, πάνω από τον πίνακα με τις ενδείξεις μετρητή.
Εκτός από την ένδειξη του μετρητή οι καταναλωτές πρέπει επίσης να γνωρίζουν τον κωδικό ηλεκτρονικής πληρωμής, που αναγράφεται επίσης στο έντυπο του λογαριασμού και να επικοινωνήσουν με το τηλ. 10410 ή να υποβάλουν την ένδειξη στο Ίντερνετ όπου υπάρχουν και οδηγίες για τα σημεία που πρέπει να προσέξει κανείς κατά την καταμέτρηση.
Για πολυκατοικίες, όπου υπάρχουν πολλά ρολόγια, ο καταναλωτής πρέπει να επιβεβαιώνεται ότι ο αριθμός παροχής που αναγράφεται στο λογαριασμό του, είναι ο ίδιος με αυτόν στο μεταλλικό ταμπελάκι πάνω στο μετρητή.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ισραήλ: Καλείται από το Συμβούλιο της Ευρώπης να εγκαταλείψει το νομοσχέδιο για τη θανατική ποινή
- 3 άμαχοι νεκροί στην Ουκρανία, ανάμεσά τους 13χρονος, και ένας στη νοτιοανατολική Ρωσία
- Ισραήλ: «Βαθιά ανησυχία» από Γερμανία, Γαλλία, Βρετανία και Ιταλία για σχέδιο διεύρυνσης της θανατική ποινής
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Σχέδιο για Αγιο Φως κανονικά το Πάσχα
- Λάρισα: 78χρονος απείλησε οδηγό λεωφορείου με οπλισμένο ψαροντούφεκο
- Γιορτή σήμερα 30 Μαρτίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 30.03.2026]
- Περισσότερους από 1.200 νεκρούς θρηνεί ο Λίβανος – Το Ισραήλ κινείται για την κατοχή του νοτίου μέρους της χώρας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 30.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/paul-pastourmatzis-36plOdZK_uY-unsplash-315x220.jpg)



![Μέση Ανατολή: Πώς ο πόλεμος μπορεί να πυροδοτήσει παγκόσμια επισιτιστική κρίση [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/06/ot_sithra34-2-300x300.png)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442