Σάββατο 06 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
«Μαγαζί βαριά αρρωστημένο ο ΕΟΤ» είπε ο Παύλος Γερουλάνος

«Μαγαζί βαριά αρρωστημένο ο ΕΟΤ» είπε ο Παύλος Γερουλάνος

«Μαγαζί βαριά αρρωστημένο» χαρακτήρισε τον ΕΟΤ ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος, με αφορμή τα πορίσματα για την λειτουργία του την προηγούμενη τριετία και τα οποία όλα έχουν καταλήξει στις αρμόδιες δικαστικές αρχές. Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι πρωτοβουλίες του υπουργείου για τη νέα χρονιά με στόχο την έξοδο του τουρισμού από την κρίση.

«Μαγαζί βαριά αρρωστημένο» χαρακτήρισε τον ΕΟΤ ο υπουργός Πολιτισμούς Παύλος Γερουλάνος, με αφορμή τα πορίσματα για την λειτουργία του την προηγούμενη τριετία και τα οποία όλα έχουν καταλήξει στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.

Σε συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους τόνισε ότι στον ΕΟΤ σπαταλήθηκαν χρήματα που δεν έπρεπε να σπαταληθούν.

Στο μεταξύ, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι πρωτοβουλίες του υπουργείου για τη νέα χρονιά με στόχο την έξοδο του ελληνικού τουρισμού από την κρίση.

Συγκεκριμένα, στο προσεχές διάστημα θα κατατεθεί ένα νομοσχέδιο που θα ευνοεί την απλοποίηση των διαδικασιών για επενδύσεις στον τουρισμό (σε συνεργασία με τον υπουργείο Περιβάλλοντος). Στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο θα υπάρχει μάλιστα ειδική αναφορά για την ευόδωση επενδύσεων στην τουριστική κατοικία. Πρόθεση του υπουργείου είναι η υλοποίηση αυτόνομων επενδύσεων στην τουριστική κατοικία χωρίς την ύπαρξη ξενοδοχειακών μονάδων.

Ο κ.Γερουλάνος ανέφερε ότι ο όρος τουριστική κατοικία θα πρέπει να επαναπροσδιοριστεί. Φέτος ο ΕΟΤ θα συμμετάσχει σε 69 διεθνείς τουριστικές εκθέσεις με τον προϋπολογισμό αυτό να είναι μειωμένος κατά 40% σε σχέση με πέρσι.

Σε ό,τι αφορά τέλος στη διαφημιστική προβολή της χώρας στο εξωτερικό σημαντικό ρόλο και πάλι θα παίξει το διαδίκτυο, όπως επίσης και η στρατηγική προβολής ανά χώρα-στόχο.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ.Πεταλωτής ανέφερε ότι το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης έχει εκδώσει πόρισμα-κόλαφο για τις προηγούμενες διοικήσεις και το «πάρτι» που γινόταν και συμπλήρωσε ότι εάν υπάρχει εμπλοκή πολιτικών προσώπων, υπάρχει θεσμοθετημένη διαδικασία ο εισαγγελέας να το φέρει στη Βουλή.

Εξάλλου, για το εάν θα ανακοινωθεί η λίστα για τα χρέη 24 δισ. ευρώ, ο κ.Πεταλωτής είπε, μεταξύ άλλων, ότι «εφόσον υπάρχει τεχνική δυνατότητα, εννοείται ότι θα υπάρχει διαφάνεια» και ότι «εκεί και ανάλογα με τα προσωπικά δεδομένα, δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα να ανακοινωθεί η λίστα».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 06 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο