Με τον Γάλλο πρωθυπουργό Φρανσουά Φιγιόν συναντάται την Πέμπτη ο Γ.Παπανδρέου
Με τον Γάλλο πρωθυπουργό Φρανσουά Φιγιόν συναντάται την Πέμπτη στο Παρίσι ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, στο πλαίσιο επαφών που θα έχει με Ευρωπαίους ηγέτες τις επόμενες ημέρες. Επίσης, ο κ. Παπανδρέου θα συμμετάσχει σε ημερίδα του γαλλικού υπουργείου Οικονομίας με θέμα «Νέος κόσμος, νέος καπιταλισμός».
Με τον Γάλλο πρωθυπουργό Φρανσουά Φιγιόν συναντάται την Πέμπτη στο Παρίσι ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, στο πλαίσιο επαφών που θα έχει με Ευρωπαίους ηγέτες τις επόμενες ημέρες. Επίσης, ο κ. Παπανδρέου θα συμμετάσχει σε ημερίδα του γαλλικού υπουργείου Οικονομίας με θέμα «Νέος κόσμος, νέος καπιταλισμός».
Πριν συνεχίσει τις επαφές του στην ΕΕ, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα μεταβεί την Παρασκευή στην Τουρκία, όπου αναμένεται να συναντήσει τον Ταγίπ Ερντογάν.
Η συνάντηση με τον Τούρκο πρωθυπουργό θα πραγματοποιηθεί στο περιθώριο της ετήσιας συνόδου των Τούρκων πρεσβευτών, στο Ερζερούμ, στην οποία ο Έλληνας πρωθυπουργός προσκλήθηκε από τον Ταγίπ Ερντογάν.
Εν συνεχεία ο κ. Παπανδρέου θα επισκεφθεί την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ιταλία και άλλες χώρες της Ευρώπης και της Σκανδιναβίας, με στόχο την ανταλλαγή απόψεων με ομολόγους του για τη δημιουργία κοινής οικονομικής διακυβέρνησης και την προώθηση ζητημάτων που αφορούν την Ελλάδα.
Κατά την παραμονή στο Παρίσι ο Γ.Παπανδρέου θα έχει συζητήσεις για την προσέλκυση γαλλικών επενδύσεων στην Ελλάδα, παράλληλα με την εξελισσόμενη πολιτική συζήτηση για το ευρωομόλογο.
Ο πρωθυπουργός αναμένεται ότι θα θέσει ευθέως το ζήτημα της εξεύρεσης ευρωπαϊκής λύσης σε ό,τι αφορά τη σταθερότητα και το μέλλον του ευρώ κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του στην ημερίδα «Νέος κόσμος, νέος καπιταλισμός» αλλά και στη συνάντηση που θα έχει με τον πρωθυπουργό της Γαλλίας Φρανσουά Φιγιόν.
Φιλοδοξία της ελληνικής κυβέρνησης είναι να θέσει το ζήτημα της χρηματοδότησης των επενδύσεων μέσω εκδόσεως ομολόγων σε μια περίοδο, που η γαλλική κυβέρνηση και συγκεκριμένες επιχειρήσεις έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον δραστηριοποίησης στην Ελλάδα, εφόσον ξεπεραστούν νομικά, γραφειοκρατικά και διαρθρωτικά προβλήματα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Οι ΗΠΑ αναστέλλουν για έναν μήνα κυρώσεις για το ιρανικό πετρέλαιο
- Σεισμός 4,2 Ρίχτερ ταρακούνησε την Κεφαλονιά
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Τι δείχνουν οι κυλιόμενες μετρήσεις
- Νότια Κορέα: 10 νεκροί και 60 τραυματίες εξαιτίας πυρκαγιάς σε εργοστάσιο κατασκευής ανταλλακτικών αυτοκινήτων
- Μπόρνμουθ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-2: Οι «κόκκινοι διάβολοι» έχασαν την ευκαιρία
- Γιορτή σήμερα 21 Μαρτίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 21.03.2026]
- Χέιζ-Ντέιβις: «Eίναι ομάδα του Λεσόρ και του Ναν, έκανα ό,τι μπορούσα»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 21.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/keita-senoh-bbuXQShN3Go-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442