Σύγχυση από τις δηλώσεις περί συμψηφισμού ΦΠΑ-χρεών από το Φεβρουάριο
Δυσφορία στην κυβέρνηση και έντονες αντιδράσεις στελεχών της προκάλεσε η δήλωση του υφυπουργού Ανάπτυξης Παν.Ρήγα ότι από το Φεβρουάριο θα ρυθμιστεί το ζήτημα συμψηφισμού επιστροφών ΦΠΑ με οφειλές επιχειρήσεων προς το Δημόσιο. Οι αντιδράσεις προήλθαν κυρίως από το υπουργείο Οικονομικών που, χωρίς να διαψεύδει ότι υπάρχει σχετική συζήτηση και κυβερνητική πρόθεση, μιλά για πρώιμο στάδιο και για ζήτημα που απαιτεί λεπτούς χειρισμούς για να μην προσκρούσει στην κοινοτική νομοθεσία για το ΦΠΑ. Για λανθασμένη διατύπωση μιλά τώρα ο Παν.Ρήγας.
Δυσφορία στην κυβέρνηση και έντονες αντιδράσεις στελεχών της προκάλεσε η δήλωση του υφυπουργού Ανάπτυξης Παν.Ρήγα ότι από το Φεβρουάριο θα ρυθμιστεί το ζήτημα συμψηφισμού επιστροφών ΦΠΑ με οφειλές επιχειρήσεων προς το Δημόσιο.
Οι αντιδράσεις προήλθαν κυρίως από το υπουργείο Οικονομικών που χωρίς να διαψεύδει ότι υπάρχει σχετική συζήτηση και κυβερνητική πρόθεση, μίλησε όμως για πρώιμο στάδιο και για ζήτημα που απαιτεί λεπτούς χειρισμούς για να μην προσκρούσει στην κοινοτική νομοθεσία για το ΦΠΑ.
Αργά το βράδυ ο υφυπουργός ανασκεύασε τις δηλώσεις του, μιλώντας προς τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες:
«Ήταν κακή διατύπωση. Δεν γνώριζα ότι υπάρχει και σήμερα η σχετική δυνατότητα συμψηφισμού χρεών προς το Δημόσιο και ΦΠΑ. Νόμιζα πως ο συμψηφισμός αφορούσε μόνο οφειλή και επιστροφή του ΦΠΑ.»
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κύπελλο Ελλάδας Betsson: Από τόσα εισιτήρια θα πάρουν ΠΑΟΚ και ΟΦΗ για τον τελικό
- ΒΗΜΑ στην Ιστορία: Έρχεται αυτή την Κυριακή και είναι αφιερωμένο στον Ελευθέριο Βενιζέλο
- Ηλεκτρονικές αποδείξεις: Ποιοι κινδυνεύουν με έξτρα φόρο 22%
- ΒΗΜΑ: Έρχεται την Κυριακή με τον Γ’ τόμο του Ετυμολογικού Λεξικού της Νέας Ελληνικής Γλώσσας του Γ. Μπαμπινιώτη
- Σεισμός στην Ήπειρο – Περισσότερα από 140 κτίρια έχουν υποστεί ζημιές – Σε εξέλιξη οι έλεγχοι
- Σάρα Τοσκάνο: Η σύζυγος του Λάμπρου Φισφή χορεύει oriental στο νέο επεισόδιο του Έχω Παιδιά (εικόνες)
- Τραμπ: Δεν θα σας πω τα σχέδιά μου, αλλά δεν είμαι ευχαριστημένος με τον νέο ηγέτη του Ιράν
- Πότε ένας πόλεμος ονομάζεται παγκόσμιος – Ποια είναι τα βασικά κριτήρια
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 09.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/howen-81s4ryYuIh4-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442