Η κυβέρνηση δεν έχει «διακοσμητικό ρόλο» στις διαπραγματεύσεις για τις συμβάσεις, λέει η Λ.Κατσέλη
Αποδεικνύεται ότι στη διαπραγμάτευση η κυβέρνηση δεν έχει διακοσμητικό ρόλο, αλλά διαπραγματεύεται προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος, δήλωσε την Τρίτη η υπουργός Εργασίας, Λούκα Κατσέλη, σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους στη Βουλή.
Αποδεικνύεται ότι στη διαπραγμάτευση η κυβέρνηση δεν έχει διακοσμητικό ρόλο, αλλά διαπραγματεύεται προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος, δήλωσε την Τρίτη η υπουργός Εργασίας, Λούκα Κατσέλη, σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους στη Βουλή.
H κ. Κατσέλη ανέφερε επίσης ότι το νέο κείμενο δίνει τη δυνατότητα στη Βουλή να θεσπίσει τους όρους, βάση των οποίων θα γίνει η απόκλιση των επιχειρησιακών από τις κλαδικές συμβάσεις εργασίας.
Επιπλέον, η yπουργός ανέφερε ότι στη διαπραγμάτευση «η μάχη γίνεται για τις λέξεις», εξηγώντας ότι ενώ στο αρχικό κείμενο αναφερόταν ότι η αποκλιση από τις κλαδικές συμβάσεις θα γινόταν χωρίς περιορισμούς, κατάφερε να αναφέρεται τώρα ότι θα γίνεται χωρίς «αναίτιους» περιορισμούς.
Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γ.Παναγόπουλος, σε δηλώσεις που έκανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναφερόμενος στους «αναίτιους περιορισμούς», είπε ότι αυτό δίνει τη δυνατότητα στην υπουργό Εργασίας, «που κράτησε πολύ καλή στάση στην υπεράσπιση των συλλογικών συμβάσεων», να μπορέσει να βρει διεξόδους σε μια συνεννόηση με τους κοινωνικούς συνομιλητές.
«Αυτό θα επιδιώξουμε, αλλά νομίζω ότι αυτό που αποτελεί θρυαλλίδα στο σύστημα των συλλογικών διαπραγματεύσεων είναι η πρόβλεψη που υπάρχει στο επικαιροποιημένο Μνημόνιο, ότι δεν θα επεκτείνονται με νόμο οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας καλύπτοντας όλους τους εργαζόμενους και όλο τον κλάδο», σημείωσε.
» Αυτό οδηγεί στην ουσία στο να μην έχουν περιεχόμενο οι συλλογικές συμφωνίες και ενδεχομένως στο να αποχωρήσουν κάποιοι εργοδότες από ορισμένες ενώσεις τους με αποτέλεσμα να μην υπάρχει συνομιλητής από την άλλη πλευρά», προσέθεσε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- At Davos, AKTOR CEO Urges EU to Move Faster on LNG
- Από την Bundesliga στο McDonald’s: Η δεύτερη ζωή του Αλεξάντερ Νούρι
- Κοντά στην επιστροφή του στη Λίβερπουλ ο Τσιμίκας
- Σοφές συμβουλές για να έχουμε θριαμβευτική επιτυχία στην εκπαίδευση του σκύλου μας
- Mια γενιά που δεν φοβάται να διακόψει κάθε επαφή – Το οικογενειακό δράμα των Μπέκαμ με τον γιο τους Μπρούκλιν οδηγεί σε συμπεράσματα
- ΑΑΔΕ: Τα νέα «όπλα» για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής – Πώς θα εντοπίζονται οι παραβάτες
- Χειμερινές εκπτώσεις: Ανοιχτά τα καταστήματα την Κυριακή 25 Ιανουαρίου – Το ωράριο λειτουργίας
- Τι συμβαίνει με τον Γκριεζμάν στην Ατλέτικο – Γιατί θα μείνει εκτός δράσης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 24.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/john-hernandez-i1TgEOhyH48-unsplash-315x220.jpg)































![Χρυσή βίζα: Γιατί επενδύουν στην Αθήνα Ιρανοί και Τούρκοι [πίνακας]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/ot_golden_world-1-315x220.jpg)



![Ελαιόλαδο: Νέο τοπίο αλλά με αβεβαιότητες – Πώς εξελίσσεται παραγωγή και τιμές [γραφήματα]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/ελαιολαδο-315x220.jpg)






















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442