Η κυβέρνηση δεν έχει «διακοσμητικό ρόλο» στις διαπραγματεύσεις για τις συμβάσεις, λέει η Λ.Κατσέλη
Αποδεικνύεται ότι στη διαπραγμάτευση η κυβέρνηση δεν έχει διακοσμητικό ρόλο, αλλά διαπραγματεύεται προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος, δήλωσε την Τρίτη η υπουργός Εργασίας, Λούκα Κατσέλη, σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους στη Βουλή.
Αποδεικνύεται ότι στη διαπραγμάτευση η κυβέρνηση δεν έχει διακοσμητικό ρόλο, αλλά διαπραγματεύεται προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος, δήλωσε την Τρίτη η υπουργός Εργασίας, Λούκα Κατσέλη, σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους στη Βουλή.
H κ. Κατσέλη ανέφερε επίσης ότι το νέο κείμενο δίνει τη δυνατότητα στη Βουλή να θεσπίσει τους όρους, βάση των οποίων θα γίνει η απόκλιση των επιχειρησιακών από τις κλαδικές συμβάσεις εργασίας.
Επιπλέον, η yπουργός ανέφερε ότι στη διαπραγμάτευση «η μάχη γίνεται για τις λέξεις», εξηγώντας ότι ενώ στο αρχικό κείμενο αναφερόταν ότι η αποκλιση από τις κλαδικές συμβάσεις θα γινόταν χωρίς περιορισμούς, κατάφερε να αναφέρεται τώρα ότι θα γίνεται χωρίς «αναίτιους» περιορισμούς.
Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γ.Παναγόπουλος, σε δηλώσεις που έκανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναφερόμενος στους «αναίτιους περιορισμούς», είπε ότι αυτό δίνει τη δυνατότητα στην υπουργό Εργασίας, «που κράτησε πολύ καλή στάση στην υπεράσπιση των συλλογικών συμβάσεων», να μπορέσει να βρει διεξόδους σε μια συνεννόηση με τους κοινωνικούς συνομιλητές.
«Αυτό θα επιδιώξουμε, αλλά νομίζω ότι αυτό που αποτελεί θρυαλλίδα στο σύστημα των συλλογικών διαπραγματεύσεων είναι η πρόβλεψη που υπάρχει στο επικαιροποιημένο Μνημόνιο, ότι δεν θα επεκτείνονται με νόμο οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας καλύπτοντας όλους τους εργαζόμενους και όλο τον κλάδο», σημείωσε.
» Αυτό οδηγεί στην ουσία στο να μην έχουν περιεχόμενο οι συλλογικές συμφωνίες και ενδεχομένως στο να αποχωρήσουν κάποιοι εργοδότες από ορισμένες ενώσεις τους με αποτέλεσμα να μην υπάρχει συνομιλητής από την άλλη πλευρά», προσέθεσε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Εισβολές και ναρκοτρομοκρατία: Πώς η «έκτακτη ανάγκη» έγινε η καραμέλα του Τραμπ για την επέκταση της εξουσίας του
- Ο Νικολάς Μαδούρο ως «ταξιτζής» δηλώνει έτοιμος για να συζητήσει με τις ΗΠΑ για πετρέλαιο και ανάπτυξη
- Η ειρήνη στην Ουκρανία δεν θα είναι απαραίτητα δίκαιη λέει ο Φινλανδός πρόεδρος Αλεξάντερ Σταμπ
- Κροατία: H δημόσια ραδιοφωνία της χώρας HRT προσπαθεί να μπει στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες
- Γκάμπια: Τουλάχιστον 7 νεκροί, πολλοί αγνοούμενοι στο ναυάγιο πλεούμενου με μετανάστες
- Σε νοσοκομείο τη Μόσχας νοσηλεύτηκε ο Ραμζάν Καντίροφ – «Με δυσκολία τον επανέφεραν στη ζωή»
- Επίθεση και σαμποτάζ σε εργοστάσιο στη Σκωτία που φέρεται να κατασκευάζει ανταλλακτικά για F-35
- Οι εκλογές που θα διαμορφώσουν την Ευρώπη το 2026
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 02.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/daniel-joshua-fzbasFbCNww-unsplash-315x220.jpg)













































![Στους έξι οι νεκροί από τις διαδηλώσεις στο Ιράν – Επίθεση σε αστυνομικό τμήμα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/2026-01-01T103319Z_1492501376_RC21RIAC8O1I_RTRMADP_5_IRAN-ECONOMY-PROTESTS-315x220.jpg)














Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442