Σημαντική μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση
Μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης κατά 50% έφερε η πιλοτική εφαρμογή της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης στον ΟΑΕΕ, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας. Στο σύστημα έχει ενταχθεί το 91% των γιατρών και το 77% των φαρμακοποιών, ενώ την Τρίτη υπερψηφίστηκε επί της αρχής το σχετικό νομοσχέδιο που θα οδηγήσει σε επέκταση του μέτρου και στα υπόλοιπα ταμεία.
Μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης κατά 50% έφερε η πιλοτική εφαρμογή της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης στον ΟΑΕΕ που ξεκίνησε στις 18 Οκτωβρίου, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εργασίας που δημοσιεύτηκαν την Τρίτη.
Κατά τις πρώτες 20 ημέρες της εφαρμογής της, έχει ταυτοποιηθεί το 91% των γιατρών και το 77% των φαρμακοποιών, αποτελέσματα που το υπουργείο κρίνει ιδιαίτερα θετικά.
Παράλληλα, το σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης που συνδέει νοσοκομεία, γιατρούς, φαρμακοποιούς και φαρμακοβιομηχανίες, με στόχο να ελεγχθούν οι υπέρογκες δαπάνες στα φάρμακα, ψηφίστηκε σήμερα από την ολομέλεια της Βουλής και από τις αρχές του 2011, θα επεκταθεί σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία.
Η συνολική δαπάνη των ασφαλιστικών ταμείων κατά το 2009 για τις φαρμακευτικές δαπάνες ανήλθε σε 5 δισ. ευρώ. Το ποσό αυτό αντιστοιχεί στο 40% της κρατικής επιχορήγησης που έλαβαν τα ταμεία στη διάρκεια του ίδιου έτους.
Ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Γ.Κουτρουμάνης σημείωσε στην ομιλία του στη Βουλή την Τρίτη πως από το Μάιο η κυβέρνηση έχει καταφέρει μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης κατά 28% και εξοικονόμηση 100 εκατ. ευρώ το μήνα για τα ασφαλιστικά ταμεία. Ο υφυπουργός επισκόπησε επίσης την συνολική πολιτική της κυβέρνησης στον χώρο της κοινωνικής ασφάλισης, από την οποία ελπίζεται να εξοικονομηθούν περί τα 4 δισ. ευρώ το χρόνο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ευρώπη: Το κέντρο δίνει τη θέση του στην ακροδεξιά
- Αγρότες: Έφτασαν τα τρακτέρ στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης – Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στο σημείο
- Αίγιο: Αναζητείται άνδρας που επιτέθηκε σε οδηγό και τον έστειλε στο νοσοκομείο
- Η ΑΕΚ κλείδωσε πρόκριση και εκτόξευσε τις πιθανότητές της για top-8 (pic)
- Ο Δένδιας στο Υποβρύχιο «ΠΙΠΙΝΟΣ» – Παρακολούθησε βολή του νέου τύπου τορπίλης «SeaHake mod4»
- Άννα Φόνσου: «Τη Ζωζώ Σαπουντζάκη την πρόδωσαν τα πόδια της»
- Εξεταστική: Κόντρες για τις συλλήψεις στη Κρήτη και τα απειλητικά email στους βουλευτές της ΝΔ
- Ώρα μηδέν για Shein, Temu – Τι θα γίνει με τα μικροδέματα στην Ευρώπη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 12.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jake-kokot-PbDLAy38QZM-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442