«Επαρκής» ο προϋπολογισμός λιτότητας της Πορτογαλίας, εκτιμά η Moody’s
«Επαρκή» χαρακτηρίζει ο οίκος αξιολόγησης Moody's τον προϋπολογισμό λιτότητας της Πορτογαλίας για το 2011, ενώ η κυβέρνηση μειοψηφίας της χώρας προσπαθεί να εξασφαλίσει την στήριξη της αντιπολίτευσης για την ψήφισή του. Μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος στο 7,3% αλλά και αρκετά χαμηλότερη ανάπτυξη (0,2% αντί του φετινού 1,3%) προβλέπει το προσχέδιο του προϋπολογισμού.
«Επαρκή» χαρακτηρίζει ο οίκος αξιολόγησης Moody’s τον προϋπολογισμό λιτότητας της Πορτογαλίας για το 2011, ενώ η κυβέρνηση μειοψηφίας της χώρας προσπαθεί να εξασφαλίσει την στήριξη της αντιπολίτευσης για την ψήφισή του.
Η Moody’s εκτιμά «ότι η Πορτογαλία έχει απαντήσει κατά τρόπο επαρκή στις πιέσεις των αγορών και στις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σχετικά με την ανάκτηση της δημοσιονομικής της ισορροπίας», όπως ανέφερε δελτίο του οίκου αξιολόγησης τη Δευτέρα.
Η σοσιαλιστική κυβέρνηση της Πορτογαλίας κατέθεσε στο κοινοβούλιο της χώρας την Παρασκευή προσχέδιο προϋπολογισμού που προβλέπει τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος από 7,3% του ΑΕΠ το τρέχον έτος σε 4,6% το 2011.
Την ίδια στιγμή όμως, ο προϋπολογισμός προβλέπει ανάπτυξη 0,2%, σημαντικά χαμηλότερα σε σχέση με το φετινό 1,3%.
Παράλληλα, η πορτογαλική Jornal de Negocios εκτιμούσε τη Δευτέρα -χωρίς να αναφέρει πηγές- ότι στις συζητήσεις του κυβερνώντος κόμματος με την αντιπολίτευση για την ψήφιση του προϋπολογισμού διαφαίνεται διέξοδος: Το κόμμα PSD εμφανίζεται, σύμφωνα με την εφημερίδα, πρόθυμο να υπερψηφίσει τον προϋπολογισμό εάν οι φορολογικές αυξήσεις εφαρμοστούν σταδιακά μέχρι το 2013 αντί για απευθείας το 2011.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Οι προσδοκίες για τις εκπτώσεις – Τρίτη και φαρμακερή για το εμπόριο;
- Αιτωλοακαρνανία: Προθεσμία για να απολογηθεί έλαβε ο καθ’ ομολογίαν δράστης της δολοφονίας
- LIVE: ΑΕΛ Novibet – Άρης
- AI: Πώς σχεδιάζεται το μέλλον των εργαζομένων στις τράπεζες
- Γάζα: Ο Καναδός πρωθυπουργός δήλωσε πως συμφώνησε καταρχήν στο Συμβούλιο Ειρήνης του Τραμπ
- Άρης: Η 11άδα για το παιχνίδι με την ΑΕΛ Novibet – Πέντε αλλαγές από τον Χιμένεθ
- Πορτογαλία: Σώμα με σώμα εκλογική κούρσα για την προεδρία – Η ακροδεξιά έτοιμη να φτάσει στον δεύτερο γύρο
- «Κάποιοι νεαροί προπονητές είναι αλαζόνες» – Αιχμές από τον Κόντε για τον Αμορίμ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 18.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/spenser-sembrat-i607NbWkXow-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442